Hvad er et hovedforløb?

Et hovedforløb er en vigtig del af din erhvervsuddannelse. Her får du mulighed for at gå i dybden med din ønskede uddannelsesretning og lære det hele i praksis. Efter du har gennemført grundforløbet, f.eks. EUX Business, hvor du har fået styr på det basale, begynder hovedforløbet.

I hovedforløbet skifter du mellem at være i lære i en virksomhed og at gå i skole. Det betyder, at du får masser af hands-on erfaring samtidig med, at du lærer mere teori. Det er her, du virkelig bliver klar til arbejdsmarkedet.

Hovedforløbet varer 2 år. Du skal være en del af virksomheden i to år, hvor du arbejder mens du lærer. I løbet af de to år er du på skoleophold ad nogle omgange, hvor du får den nyeste viden med hjem og kan prøve den af i den virksomhed, du er hos.

Et hovedforløb er en fed mulighed for at lære dit fag godt at kende og finde ud af, hvad du vil arbejde med i fremtiden. Det er også en chance for at få en masse nye venner og kontakter i branchen.

Kort sagt, hovedforløbet er din vej til at blive rigtig god til din ønskede retning, om det er inden for detail, handel, kontor, digital handel eller event. Få en god start på din karriere.

Nedenfor kan du se alle de hovedforløb, som kan tages på Aarhus Business College, hvis vi har en aftale med den virksomhed, hvor du skal have din elevplads.

Hvilken uddannelsesretning brænder du for?