Hovedmenu
Som økonomielev bliver du uddannet til at kunne lave regnskaber og budgetter, økonomistyring og controlling. Du lærer f.eks. at bogføre indtægter, udgifter og lønninger i en virksomhed og at deltage i virksomhedens økonomistyring.
Desuden lærer du at afstemme og kontrollere rapporter, og du bliver klogere på den daglige og generelle styring af en virksomhed. Efter uddannelsen vil du være i stand til at fungere som sparringspartner med din chef og samarbejdspartnere.
Du vil møde repræsentanter fra branchen og få input fra forskellige erhvervsfolk samtidig med, at underviserne har stor praktisk erfaring på området.
På dit første skoleophold arbejder vi med grundlæggende bogføring og bilagshåndtering, som er en essentiel del af at sikre en virksomheds drift. Du vil bl.a.:
Efter skoleforløbet vil du have en grundlæggende forståelse for dag-til-dag håndtering af virksomhedens flow i form af bilagshåndtering.
På dette forløb vil du stifte bekendtskab med gældende lovgivning inden for moms- og afgiftsområdet både i Danmark, men også i handel med udlandet.
Du vil blandt andet lære at beregne og indberette moms og afgifter, og dermed være med til at sikre, at virksomheden har optimale fradragsmuligheder.
På dette skoleforløb tager vi udgangspunkt i din egen privatøkonomi og budgetlægning heraf, hvorefter vi går videre til mere avancerede budgetlægninger.
Dette er for at sikre forståelsen og belyse vigtigheden af at lægge et budget og kende til essensen af forudsætningerne bag dette. Ydermere vil du på skoleforløbet få indsigt i fordelene ved øget brug af Excel i hverdagen.
Skoleforløbet i økonomistyring står i forlængelse af den viden, du har tilegnet dig på det forrige skoleophold. Hvor budget er fremadrettet, er økonomistyring i sig selv bagudrettet.
På dette skoleforløb vil du få større indsigt i, hvordan du laver opfølgning på rapporter og analyserer dem, for at sikre en mere effektiv drift af virksomheden i fremtiden.
Det sidste obligatoriske skoleophold fokuserer på slutproduktet af en virksomheds løbende drift, regnskabet.
Du vil lære, hvordan du gør regnskab og arbejdspapirer klar til revisor, du vil få større indsigt i hvorfor forskellige indregningsprincipper er brugt i forbindelse med gældende lovgivning.
Efter dette skoleophold vil du forstå sammenhængen mellem det daglige flow i en virksomhed – fra bilag til regnskabet, som er slutproduktet.
Du kan blive ansat i på et regnskabskontor og i økonomifunktioner som f.eks. bogholderi, debitor og kreditor. Du har også mulighed for at videreuddanne dig, så du kan blive f.eks. controller, regnskabs- eller økonomichef.