For virksomheder

IMG_9943-scaled-aspect-ratio-1204-594

Hvad er Ny Mesterlære?

Ny Mesterlære er for dem, der gerne vil have en uddannelse, men hellere vil arbejde end sidde på skolebænken på fuld tid.

Har du en købmandsbutik eller en anden forretning, hvor du har dygtige medarbejdere, du kan se få en uddannelse inden for handel eller detail til trods for, at de aldrig har gået på handelsskole? Så skal du kende til Ny Mesterlære.

Ny Mesterlære-elever kan starte deres elevtid og handelsuddannelse i virksomheden med det samme. De går i skole 2-3 faste dage om ugen, hvor de har ét fag en hel dag fra kl. 8:15-15:15.

Dette betyder, at eleverne typisk når deres lektier i skoletiden, og ikke skal bruge tid på at forberede deres skoledag. De øvrige dage arbejder de i din virksomhed.

Uddannelsens opbygning

 • 1

  Det første år

  Det første år

  Det første år går eleven i skole 2-3 faste dage i ugen, hvor de har ét fag en hel dag fra kl. 8:15-15:15. Dette betyder, at eleverne typisk når deres lektier i skoletiden, og ikke skal bruge tid på at forberede deres skoledag. De øvrige 2-3 dage arbejder de i din virksomhed.

   

 • 2

  De sidste to år

  De sidste to år

  De efterfølgende 2 år er eleven i virksomheden og tager sine specialefag og laver sin fagprøve.

  Specialefag vælges og afstemmes med dig som arbejdsgiver, så de passer ind i de opgaver, du har brug for, eleven bliver særligt dygtig til. De skal desuden lave en fagprøve, som typisk tager afsæt i den virksomhed, eleven er ansat i.

 • 3

  Student

  Student

  Du har en elev med den nyeste viden, som kan udfordre plejer, og som får en større forståelse for forretningen og alt det bagvedliggende. Alt de laver på skolebænken tager udgangspunkt i din virksomhed, og eleverne vil altså konstant have dine interesser for øje og kunne tilføre din forretning værdi.

Har du spørgsmål?