Aarhus
Business College

Historie

I 1865 blev Aarhus Business College stiftet under navnet Handelsforenings aftenskole. Hermed er skolen landets ældste handelsskole, som med over 3200 årselever og mere end 350 fuld- og deltidsmedarbejdere også er en af landets største.

Historien om Aarhus Business College

Uddannelse er en af grundstenene i vores samfund. Det er dét, der gør os klogere, mere innovative, giver os udsyn og udvikler os som mennesker. Uddannelse handler om utroligt mange ting. For Aarhus Business College har det altid handlet om, at vi aldrig står stille.

Det, der startede som Aarhus Handelsforenings Aftenskole i 1865 og Den Jyske Handelshøjskole i 1905, har været igennem mange ændringer igennem tiden. Det blev til Århus Købmandsskole, til at vi i dag er landet som Aarhus Business College. Fra at have lejet os ind på mere end 20 forskellige adresser siden 1974, til at vi i dag står med få velvalgte adresser i Aarhus og omegn. Fra at blive etableret som aftenskole i 1865, til i 2015 at tilbyde både HHX, erhvervsuddannelser og kurser, samtidig med et rekordstort antal ansøgninger af elever.

150 års arbejde og udvikling har gjort, at Aarhus Business College i dag står som en af Danmarks største handelsskoler, hvor mere end 3.200 elever dagligt tager det næste skridt mod hver deres fremtid.

Men igennem hele udviklingen og alle fornyelserne, har vi altid haft de samme grundpiller.

Vi har et klart mål om, at uddannelse også kræver udvikling og udfordring, for at man som menneske skal kunne se sig selv i en globaliseret fremtid. Sådan har vi mødt eleverne, der sidste år fik hue på hovedet og fejrede hinanden fra vognladet, samt de kursister der var her for at få nye kompetencer – og sådan vil vi møde dem, der for første gang sætter fødderne på skolen næste år.

Aarhus Business Colleges undervisere bygger deres viden på et teoretisk fundament, som er blevet modnet og gjort bæredygtigt af erfaring og viden fra erhvervslivet. Det gør os virkelighedsnære, og forbereder alle vores elever på den verden, de kommer til at møde senere – Uanset om den verden er på universitetet eller i erhvervslivet.

Men det er ikke kun vores elever vi vil udvikle. Vores undervisere er det tætteste led til vores elever, og derfor er det vigtigt, at de også er i bevægelse. Det sker blandt andet gennem kompetenceudviklingsforløb, hvor Aarhus Business College f. eks. gennem et samarbejde med Ton Duc Thang University kan sende undervisere på et flere uger langt forløb i Vietnam. Det giver nye indtryk og nye egenskaber, som efterfølgende kan formidles videre til vores elever.

Om det er Aarhus Handelsgymnasium eller Erhvervsuddannelserne, så er det internationale islæt ikke til at gå fejl af. Med 26 studierejser og tværgående rejser årligt, og samarbejdsaftaler i både Australien samt Texas, Florida, North Carolina og Nebraska i USA, er studieturene for vores elever både en oplevelse for livet og et indblik i et andet kulturliv, skolesystem og samfundsgrundlag.

Med ”Praktik i Udlandet” er det muligt  for vores elever at komme til South Carolina i USA, Brighton og London i England samt Budapest i Ungarn. International erfaring fra erhvervslivet bliver mere og mere efterspurgt i en mere og mere globaliseret verden, og her har vi på Aarhus Business College gode forudsætninger for at klæde eleverne på til fremtiden.

Vi vil uddanne, udfordre og udvikle. Det kræver, at vi både kigger på historien, men også, at vi kigger fremad og ser de muligheder der ligger foran os. Derfor er vi altid i bevægelse, på vej mod næste mål. Og sådan fortsætter det forhåbentligt også de næste 150 år.

Jubilæumsskrifter

Skolens historie er skildret i en række jubilæumsskrifter, som du finder nederst på siden. Få et indblik i landets ældste handelsskoles spændende udvikling gennem de seneste 150 år.

150-års jubilæumsskrift for Aarhus Business College

125-års jubilæumsskrift for Aarhus Business College

Aarhus Business College

Om Aarhus Business College

Sønderhøj 28

8260 Viby J

8936 3636

aabc@aabc.dk

CVR: 48 57 06 58

EAN: 5798000554238