EUS 5 uger forløb

EUS foregår online og tager 5 uger at gennemføre. Her på siden kan du blive klogere på selve forløbet.

Når du tilmelder dig EUS 5 uger online får du et opstartsbrev, hvor du kan se alt, hvad du har behov for at vide. Der er selvfølgelig også kontaktoplysninger på din vejleder, som du kan tage fat i ved spørgsmål eller hvis du mener, at der er nogle særlige forhold, der berører din uddannelse, som din vejleder bør kende til.

Hvad er et EUS 5 forløb?

EUS 5 er et fuldtidsstudie og al undervisning er online. Du møder altså ikke fysisk ind til undervisning på Aarhus Business College. Når du skal til eksamen i slutningen af forløbet bestemmer du dog selv, om du vil tage eksamen online eller møde fysisk op på Aarhus Business College i Viby J.

Materialet på EUS forløbet er specielt tilrettelagt og udviklet til onlineundervisning, og går du i stå eller har brug for hjælp, så står en underviser naturligvis klar til at vejlede dig alle hverdage. Du er altså ikke afhængig af at skulle møde på bestemte datoer, men kan derimod arbejde selvstændigt i dit eget tempo og lave opgaver, lige når det passer dig. Det giver dig stor fleksibilitet og frihed, fordi du selv sidder og arbejder med undervisningsmaterialet, hvor du vil, og når du vil.

Den første dag i forløbet får du en vejledende arbejdsplan, der hjælper dig til at tilrettelægge dit forløb og får dig godt igennem EUS på 5 uger.

De første fire uger arbejder du med materialet og afleverer nogle enkelte opgaver. Den sidste uge går du til eksamen i ét af grundfagene og i din case fra det uddannelsesspecifikke fag, som du har arbejdet med gennem hele EUS 5 uger forløbet.

I undervisningen arbejder vi med virksomheder og cases fra verden omkring os og kobler det med teori. Vi tager altså udgangspunkt i rigtige problemstillinger, som ligger op ad dem, du vil møde i virkeligheden under din elevtid. Det betyder, at du får færdigheder, du kan bruge direkte i din hverdag.

Tilmeld dig EUS 5 ugers forløbet her

Hvem er 5 ugers EUS forløb for?

EUS 5 uger uddannelsen er en erhvervsuddannelse for studenter.

EUS 5 uger forløbet er for studenter, og bygger oven på en STX, HHX, HTX og HF. EUS forløbet er dit springbræt til en elevplads og en karriere i erhvervslivet. Det foregår online og tager 5 uger at gennemføre.

Elevplads på EUS 5 uger

Du behøver ikke at have fundet en elevplads inden du begynder på et EUS online forløb.

Hvis du ikke har fundet en elevplads, når du begynder på dit EUS 5 uger forløb, vil du blive ringet op af en erhvervskonsulent fra Aarhus Business College, der hjælper dig med at finde en elevplads. Hvis du stadig ikke har fundet en elevplads, når dit EUS forløb er slut, så har du mulighed for at færdiggøre din uddannelse i vores skoleoplæringscenter eller et andet oplæringscenter tæt på dit hjem. Men der er masser af gode elevpladser at finde.

Opbygningen af EUS forløb

I oversigten herunder kan du se, at et EUS 5 uger forløb ligger naturligt i forlængelse af en studentereksamen. Du kan klikke på kasserne og læse mere om hvert step.

 • 1

  Du er blevet student fra STX, HHX, HTX eller HF

  Du er blevet student fra STX, HHX, HTX eller HF

  Du har færdiggjort din STX, HHX, HTX eller HF, men har fundet ud af, at du ikke har lyst til at læse videre. Du har måske fundet ud af, at du gerne vil arbejde i en butik, med events eller finde en anden vej til fx revisions-, økonomi- eller shippingbranchen, der ikke er fyldt med akademiske opgaver. Derfor begynder du på en erhvervsuddannelse for studenter, EUS, der giver adgang til at få en elevplads inden for detail (butik), handel, kontor og event.

  Forløbet foregår online og tager 5 uger.

 • 2

  Du kan begynde på et EUS 5 uger forløb

  Du kan begynde på et EUS 5 uger forløb

  Hvis du er blevet student, så kan du begynde på et online EUS forløb uanset din alder.

  Når du tilmelder dig et EUS forløb, vælger du, hvilken retning, du vil uddannes og altså have elevplads inden for. Du kan vælge detail (butik), handel, kontor eller event.

  Hvis du er over 25 år når du begynder på et EUS forløb, laver vi en kompetencevurdering på baggrund af din erhvervserfaring og uddannelsesbaggrund for at finde ud af, om du kan forkorte EUS forløbet.

  EUS forløbet varer 5 uger og foregår online.

 • 3

  Du er klar til at at få en elevplads i en virksomhed

  Du er klar til at at få en elevplads i en virksomhed

  Efter de 5 uger er din erhvervsuddannelse for studenter færdig og du kan begynde på din elevplads hos en virksomhed.

  Du skal være en del af virksomheden i to år, hvor du arbejder mens du lærer. I løbet af de to år er du på skoleophold ad nogle omgange, hvor du får den nyeste viden med hjem og kan prøve den af i den virksomhed, du er hos.

  I din elevtid får du elevløn, så du tjener altså rigtige penge, imens du uddanner dig.

 • 4

  Færdiguddannet og klar til at starte din karriere

  Færdiguddannet og klar til at starte din karriere

  Efter to år på din elevplads hos en virksomhed er du færdiguddannet. Du har nu fået en masse læring og erfaring, der stiller dig rigtig godt og giver dig et stort forspring i jagten på dit drømmejob.

Kontoruddannelse på 5 uger med EUS forløb

Hvad kan EUS bruges til?

EUS er en uddannelse, der foregår online og tager 5 uger. Når du har afsluttet EUS forløbet er du klar til en elevplads inden for kontor, butik (detail) eller handel. Du vælger din ønskede studieretning i din tilmelding til EUS.

Din elevtid i en virksomhed giver dig mulighed for at prøve teorierne af i praksis og arbejde mens du uddanner dig. Når din elevtid er færdig efter to år er du uddannet kontorassistent, handelsassistent eller butiksassistent alt efter, hvilken studieretning, du har valgt.

Se her, hvordan du tilmelder dig

Har du spørgsmål?