EUD Business

IMG_9943-scaled-aspect-ratio-1204-594

Hvad er Ny Mesterlære?

Ny Mesterlære er for dig, der gerne vil have en uddannelse, men hellere vil arbejde end sidde på skolebænken på fuld tid.

Arbejder du hos en købmand eller i en anden virksomhed, og har du måske fundet en elevplads, men har aldrig gået på handelsskole? Så er Ny Mesterlære lige noget for dig.

Som Ny Mesterlære-elev kan du starte din elevtid i virksomheden med det samme. Du går i skole et par faste dage om ugen og arbejder i virksomheden som elev de øvrige dage. Du har ét fag en hel dag, så du skal ikke forberede en masse forskellige fag til din skoledag. Du vil som regel nå dine lektier i skolen.

Du får en god vekselvirkning mellem arbejdet i virksomheden og fagene i skolen. Du kan meget lettere se meningen med skolefagene, når du kan forbinde det til hverdagen i din virksomhed.

Uddannelsens opbygning

 • 1

  Det første år

  Det første år

  Det første år går du i skole 2-3 faste dage i ugen, hvor du har ét fag en hel dag. Det betyder, at du typisk når dine lektier i skoletiden, og ikke skal bruge tid på at forberede din skoledag. De øvrige 2-3 dage arbejder du i virksomheden.

   

 • 2

  De sidste to år

  De sidste to år

  De efterfølgende 2 år er du i virksomheden og tager dine specialefag og laver din fagprøve.

  Specialefag vælges og afstemmes med din arbejdsgiver, så de passer ind i de opgaver, der er brug for, at du bliver særligt dygtig til. Du skal desuden lave en fagprøve, som typisk tager afsæt i den virksomhed, du er ansat i.

 • 3

  Færdiguddannet

  Færdiguddannet

  Du er nu udlært og har den nyeste viden. Du kan udfordre plejer, og har fået en større forståelse for forretningen og alt det bagvedliggende. Alt det du har lavet på skolebænken har taget udgangspunkt i din arbejdsplads, så du har tilført forretningen masser af værdi.

Har du spørgsmål?