Hovedmenu
I næsten alle virksomheder findes medarbejdere, der tager sig af de mange administrative opgaver, som virksomheden har brug for. Arbejdsopgaverne for en administrativ medarbejder er meget forskellige fra job til job, men vil ofte omfatte korrespondance internt og eksternt, mødeplanlægning, procesbeskrivelser, projektkoordinering, opdatering af hjemmesider, økonomi, kundekontakt, ordrebehandling, indkøb, anvendelse af IT-systemer og meget mere.
Formålet med modulet er, at du bliver i stand til at løse dine arbejdsopgaver med en professionel tilgang til det skriftlige og mundtlige sprog.
Målene for modulet er, at:
Formålet med modulet er, at du bliver i stand til at kortlægge, analysere og optimere administrative arbejdsopgaver og beregne de økonomiske konsekvenser af optimeringen. Derudover lærer du at planlægge og optimere din egen arbejdsdag.
Formålet med modulet er, at du bliver i stand til at indgå i arbejdsopgaver på tværs af virksomheden både internt og eksternt.
Formålet med modulet er, at du bliver i stand til at arbejde professionelt med virksomhedens data
I dette valgfag arbejder vi med skriftlig kommunikation i forhold til virksomhedens etiske, juridiske og økonomiske ansvar.
Målene med valgfaget er, at du:
I dette valgfag skal du præsentere og instruere på baggrund af et emne, du selv vælger.
Når du har afsluttet valgfaget, er du i stand til at:
På dette valgfag lærer du at udtrykke dig mundtligt og skriftligt på engelsk.
Du lærer:
I en virksomhed er det altafgørende, at du kan yde en god service. I dette fag arbejder vi med sammenhængen mellem kvalitet og service.
Når du har afsluttet valgfaget, har du lært om:
I valgfaget Økonomi for administration er fokus rettet mod årsregnskaber og forståelse af de vigtige elementer til beregning af relevante nøgletal. Du lærer blandt andet:
I valgfaget, Logistik, tager vi fat på den økonomiske sammenhæng mellem indkøb, råvarelager, produktion, færdigvarelager og salgsfunktionen i virksomheden.
Du lærer blandt andet om:
Struktur i administrative problemstillinger I
I dette fag arbejder vi med kreative problemløsningsmetoder, hvor målet er innovative og målrettede løsningsforslag. Du lærer bl.a.:
Struktur i administrative problemstillinger II
I dette valgfag arbejder vi med informationsindsamling, herunder kildekritik og ophavsret i forhold til udarbejdelse af projektrapporter, og du lærer bl.a.:
I dette valgfag arbejder vi med at udforme en forretningsplan, hvor du beskriver kundesegmenter og definerer værdiskabelse, afsætningskanaler og midler til pleje af kunderelationer. Du lærer bl.a.:
I dette valgfag arbejder vi med Danmarks internationale handel fordelt på lande/regioner og varer.
Vi tager fat på teorier for, hvorfor international handel opstår, og ser på relevant lovgivning og regelsæt på væsentlige markeder, herunder bl.a. CISG (Den internationale købelov). Du lærer bl.a. om:
Her får du et grundlæggende kendskab til regulering af ansættelsesforhold via lovgivning og arbejdsmarkedets overenskomster. Du lærer bl.a.:
I valgfaget, Budgettering arbejder vi med identificering af budgetforudsætninger og forståelse af budgetforudsætningernes betydning for budgettet og den senere budgetkontrol. Du lærer bl.a. om:
Her tager vi fat på hovedprincipperne inden for ansættelsesret, herunder funktionærloven inden for kollektiv arbejdsret og inden for ferieloven. Du lærer bl.a. om:
Målet med dette fag er, at du selvstændigt kan varetage virksomhedens debitor-, kreditor- og lagerstyring ved hjælp af et økonomistyringsprogram.
I valgfaget, kommunikation i praksis, undervises der både på et avanceret niveau og på ekspertniveau.
Ekspertniveau
På ekspertniveau arbejder vi med planlægnings- og formidlingsværktøjer i opgaveløsningen, og du får bl.a. viden om:
Avanceret niveau
På det avancerede niveau arbejder vi med anvendelse af udbredte planlægnings- og formidlingsværktøjer i opgaveløsningen. Du får bl.a.:
Akademieksamen
I løbet af din uddannelse kan du få op til to fag på akademiniveau svarende til 20 ECTS-point. Og du bliver klædt på til at gå til eksamen på et højere niveau. Fagene integreres i undervisningen og bliver dermed en naturlig del af dit uddannelsesforløb.
I valgfaget IT – integration af data arbejder vi med, hvordan vi kan integrere og genbruge data mellem forskellige systemer, der anvendes i administrative funktioner. Vi arbejder i praksis med:
Foruden max. antal valgfag har du også mulighed for op til 4 ugers ekstra valgfag, kaldet erhvervsrettet påbygning. Du kan vælge blandt alle valgfag på kontorspecialerne – se en oversigt her: https://aabc.dk/hovedforloeb/kontoruddannelse-administration/
Dine valg skal ske i samarbejde med din læreplads. Er du i tvivl om dit samlede antal fag, og dermed hvor mange uger du har tilbage, er du som altid velkommen til at kontakte os – se kontaktinfo. her på siden.
Som elev på en af vores kontoruddannelser har du mulighed for at komme på en 2-ugers studietur og gå i skole på Austin Community College i Texas. Studieturen består både af undervisning, virksomhedsbesøg og kulturelle oplevelser.
Se en video her fra studieturen til Texas, hvor elever og undervisere giver indblik i oplevelser og aktiviteter.
Som en del af kontoruddannelsen skal HK-eleven Marius Falck afsted på et spændende skoleophold i Texas. Her venter både faglige udfordringer og en ordentlig en på opleveren for den 41-årige kontoraspirant, der ad omveje fandt vej til HK-faget.
Læs historien her
Den 41-årige HK’er og voksenelev på Aarhus Universitet, Marius Falck, vendte i midten af november hjem fra et skoleophold i Texas. Bagagen var tungere på hjemrejsen, for der blev fyldt godt op med masser af fagligt udbytte og en ordentlig én på opleveren, fortæller han.
Administrationsuddannelsen er bred, og derfor findes der mange forskellige jobmuligheder som f.eks.
Hvilke jobmuligheder, der åbner sig for netop dig, afhænger af de arbejdsopgaver, du har haft i din praktikvirksomhed samt de valgfrie specialefag, du har fulgt på skolen.