Hovedmenu
Som trainee inden for speditions- og shippingbranchen arbejder du selvstændigt med forskellige transportopgaver. Du lærer at vurdere og vejlede kunderne ud fra ønsker og behov og at tage hensyn til geografiske og kulturelle forhold. Det er en naturlig del af uddannelsen at arbejde med internationale transporter, retslige regler, aftaler og diverse tolddokumenter.
Vi har elever i et væld af spændende virksomheder: Mærsk, Freja Logistics, Frode Laursen, Danske Fragtmænd, Scan Global Logistics, Samship, Ole Larsen, System Transport.
I disse år har vi særligt fokus på at implementere bæredygtighed og grøn omstilling. I Aarhus ligger Danmarks største havn (og frosthus), det er vi stolte af og et område, vi gerne inddrager i undervisningen.
Du får en introduktion til uddannelsen med specialet Spedition og shipping, hvor du får:
Inden for generel spedition opnår du et bredt kendskab til speditionsbranchens transportformer. Du lærer at
Inden for salg og service opnår du en bred almen viden om de aspekter, der er vigtige i forbindelse med salg og service, samt teknikker til at sikre en god kunderelation og dermed fastholdelse af kundemassen.
Du får bl.a.
Du lærer at anvende salgsteknik og behovsafdækning, kundepleje og udvikling af relationer til kunderne, beherske metoder til at afdække hvad der skaber værdi for kunden og salgsteknik og almindeligt forekommende kommunikationsformer i forbindelse med salg og kunderådgivning.
På modul 3 kan du vælge mellem Vejtransport, Sø/linjetransport eller Flytransport. Her får du et alment kendskab til, hvordan transportopgaver udføres ved hhv. vejtransport, sø/linjetransport og flytransport.
På alle fag lærer du at
Sammen med de 3 obligatoriske moduler får du faget Præsentationsteknik.
Målepinde til valgfaget:
Undervisningen tager udgangspunkt i både individuelle oplæg samt oplæg i grupper. Du får i løbet af ugen feedback på dine præsentationer og værktøjer, du kan bruge til at udvikle din fremtidige præsentationsteknik.
Et fag du helt sikkert kan bruge til at få idéer/inspiration til, hvordan du skal håndtere din fagprøveeksamen.
Denne uge handler om flytransport, hvor vi kommer omkring mange emner:
Der vil løbende være opgaver til uddybelse af stoffet.
Her opnår du kendskab til forskellige regler inden for transport af farligt gods. Du lærer bl.a. om:
Til pensum hører både bil, bane, luft og søtransport. Der vil løbende være opgaver til uddybelse af stoffet, og forløbet afsluttes med en test.
Dette fag handler om logistiske problemstillinger. Du vil bl.a. lære om:
Der vil løbende være opgaver til uddybelse af stoffet og forløbet afsluttes med en test.
Akademieksamen
I løbet af din uddannelse kan du få op til to fag på akademiniveau svarende til 20 ECTS-point. Og du bliver klædt på til at gå til eksamen på et højere niveau. Fagene integreres i undervisningen og bliver dermed en naturlig del af dit uddannelsesforløb. Læs mere her.
Logistik II er en overbygning til Logistik I, hvor vi går endnu mere i dybden med logistiske problemstillinger. Her vil du:
Udgangspunktet for ugen er, at kunden sættes i centrum og dette er fokus i ugens caseopgave. Der arbejdes på et strategisk niveau og modulet afsluttes med en test.
Valgfaget kan kun vælges, såfremt Logistik I er gennemført.
I dette fag er der fokus på de juridiske regler gældende for de forskellige transportformer, og i løbet af ugen vil du:
Ugen afsluttes med en test.
I dette fag er der fokus på lagre og terminaler. Du vil bl.a.:
I løbet af ugen vil der være opgaver til uddybelse af stoffet, og forløbet afsluttes med en caseopgave og en test.
I dette fag får du en bred almen viden om, hvordan transportopgaver udføres ved vejtransport. I løbet af ugen vil du:
Der vil løbende være opgaver i forlængelse af ovenstående områder.
I dette fag lærer du om forskellige aspekter i forhold til multimodale transportforløb, hvor forskellige transportformer kombineres. I løbet af ugen vil du:
Der vil være relevante opgaver i løbet af ugen efterfulgt af en afsluttende test og en projektopgave.
I dette fag får du en bred almen viden om, hvordan transportopgaver udføres ved søtransport. I løbet af ugen vil du:
Igennem ugen vil der løbende være opgaver i forhold til ovenstående områder, og modulet afsluttes med en test
I dette fag lærer du at anvende den danske sølov og de konventioner, der knytter sig hertil i forbindelse med daglige begrænsede komplicerede transportopgaver. Du får også kendskab til de internationale retsregler og konventioner inden for søtransport.
På dette fag får du kendskab til EUs toldlovgivning, dansk toldlovgivning og anden lovgivning, som finder anvendelse ved vares ind- og udførsel. Du lærer også at
I dette fag opnår du bred almen viden om de aspekter, der er vigtige i forbindelse speditionsøkonomi, såvel i interne som eksterne sammenhænge, samt teknikker til at sikre en god og sund økonomi. Du lærer at vurdere de økonomiske resultater i firmaet samt på chartek niveau, samt udføre kalkulationsopgaver i relation til prisfastsættelse af såvel fragttariffer samt øvrige serviceydelser i relation til nationale og internationale transport- og speditionsopgaver. Ligeledes opnår du kendskab til forskellige former for agentsamarbejde samt fordele og ulemper ved alternative afregningsmodeller i forhold til de internationale samarbejdspartnere.
Du opnår også
Foruden max. antal valgfag har du også mulighed for op til 4 ugers ekstra valgfag, kaldet erhvervsrettet påbygning. Du kan vælge blandt alle valgfag på kontorspecialerne – se en oversigt her: https://aabc.dk/hovedforloeb/kontoruddannelse-administration/
Dine valg skal ske i samarbejde med din læreplads. Er du i tvivl om dit samlede antal fag, og dermed hvor mange uger du har tilbage, er du som altid velkommen til at kontakte os – se kontaktinfo. her på siden.
Er du interesseret i fag på akademiniveau og stærke netværk? Så tag Spedition og shipping med talentspor. Aarhus Business College udbyder et talentspor på Spedition- og shippinguddannelsen i samarbejde med Danske Speditører og IBA Kolding.
I løbet af din uddannelse kan du få op til to fag på akademiniveau svarende til 20 ECTS-point. Og du bliver klædt på til at gå til eksamen på et højere niveau. Fagene integreres i undervisningen og bliver dermed en naturlig del af dit uddannelsesforløb. De er en del af uddannelsen Eksamineret Speditør, men vil også kunne indgå på andre videregående uddannelser. Du skal påregne ekstra individuelt arbejde frem mod eksamen.
For at gennemføre uddannelsen på talentspor skal du ud over de obligatoriske fag som minimum tage følgende valgfag:
• Logistik 1 • Logistik 2 • Speditionsøkonomi
Dit udbytte • Du gennemfører uddannelsen på et højere niveau • Du følger og netværker med andre trainees på talentsporet • Du får et uddannelsesbevis med fag på ekspert-niveau • Du får mulighed for at gå til eksamen på IBA Erhvervsakademi Kolding og opnå 20 ECTS-point.
Virksomhedens udbytte • Eleven bliver udfordret fagligt og personligt • Eleven får fag på højere niveauer • Eleven bliver klædt på til at gå til eksamen på et akademi.
Pris og økonomi Du vil modtage undervisning på Aarhus Business College i overensstemmelse med den ramme, der er i uddannelsen. Virksomheden, du har en traineeaftale med, vil modtage refusion, når du er på skoleophold, og dine fag vil indgå i dit traineeforløb. Efter fagprøven har du mulighed for at melde dig til eksamen på et akademi. Du skal dog selv betale akademiets pris for eksamen.
Vi er kendt for at være løbende i dialog med vores kunder for at understøtte, at fagene og metoderne matcher de krav, du som virksomhed har brug for i dagligdagen. Er du nysgerrig på, hvad vi kan tilbyde din virksomhed, din(e) nuværende og kommende trainees, så kontakt os endelig og lad os tage en dialog.
Kontakt
Tag endelig fat på vores erhvervskonsulent for at sparre om mulighederne.
Bitten Parsberg Overbye
25413546
biov@aabc.dk
Lisa, trainee
"At læse på spedition og shipping-uddannelsen giver et godt og bredt indblik i hele logistikverdenen og transportbranchens betydning for det globaliserede samfund. At være ude i praktik er en fantastisk måde at lære på, hvis man, som jeg selv, ikke bryder sig om at sidde på skolebænken.."
Du kan blive ansat i en speditionsvirksomhed, hvor du arbejder med nationale og internationale opgaver i forhold til formidling, service og sagsbehandling i forbindelse med ydelser inden for transport. Desuden har du flere muligheder for at efteruddanne dig og bl.a. blive transportkonsulent eller transportchef.
Skal du snart byde nye elever velkommen? Et miljø, hvor jeres elever trives, skaber vækst og styrker jeres tiltrækning og fastholdelse af medarbejdere.
Det er kun et par uger siden, vi vandt seneste fagprøvepris. Nu gør vores seje elever det igen, denne gang inden for detail.
Elev fra Aarhus Business College vinder fagprøvepris, der har fokus på grøn omstilling i en mindre motorfabrik.
Snart skal et nyt kuld hovedforløbselever til Texas fra alle vores uddannelsesretninger. I forvejen har 328 været afsted.
Cliff Præstegaard, som er formand for HK Handel Østjylland, er ny næstformand i den øverste ledelse hos Aarhus Business College.
Mærsk-elev fra Aarhus Business College, Sofie Smærup Jeppesen, løb med DI's og HK's Fagprøvepris 2023 for spedition og shippingelever.
Nyt bæredygtighedsfag vækker begejstring for elever, som er på vej ud i virksomheder med nye ESG-lovkrav fra nytår.
Ifølge en national analyse er Aarhus Business College den erhvervsskole, som virksomheder oplever det bedste samarbejde med ift. elever i lære.
I sidste uge blev der afholdt dimissioner rundt på vores afdelinger. Masser af elever færdiggør også deres fagprøver i denne tid.
Grundskoleelever får i maj besked om, hvilken ungdomsuddannelse de er optaget på. Mens mange får en melding om, at de skal begynde på deres foretrukne uddannelse, får en del også at vide, de ikke har fået plads det sted, de drømte om.