Hovedmenu

Hovedforløb

Speditionsbranchen-aspect-ratio-1204-594

Spedition og shipping

Synes du, det er spændende at få en vare fragtet fra A til B? Vil du gerne vejlede kunder i forskellige transportopgaver og tage hensyn til geografiske og kulturelle forhold? Så kan du blive speditionstrainee eller shippingtrainee.

Som trainee inden for speditions- og shippingbranchen arbejder du selvstændigt med forskellige transportopgaver. Du lærer at vurdere og vejlede kunderne ud fra ønsker og behov og at tage hensyn til geografiske og kulturelle forhold. Det er en naturlig del af uddannelsen at arbejde med internationale transporter, retslige regler, aftaler og diverse tolddokumenter.

Vi har elever i et væld af spændende virksomheder: Mærsk, Freja Logistics, Frode Laursen, Danske Fragtmænd, Scan Global Logistics, Samship, Ole Larsen, System Transport.

I disse år har vi særligt fokus på at implementere bæredygtighed og grøn omstilling. I Aarhus ligger Danmarks største havn (og frosthus), det er vi stolte af og et område, vi gerne inddrager i undervisningen.

Moduler

Valgfag

Talentspor-akademiniveau

Dét siger vores elever og samarbejdspartnere

 • Trainee inden for Spedition og shipping

  Lisa, trainee

  Lisa, elev på spedition og shipping, hovedforløb, aarhus business college
  "At læse på spedition og shipping-uddannelsen giver et godt og bredt indblik i hele logistikverdenen og transportbranchens betydning for det globaliserede samfund. At være ude i praktik er en fantastisk måde at lære på, hvis man, som jeg selv, ikke bryder sig om at sidde på skolebænken.."

Karrieremuligheder for speditørtrainee og shippingtrainee

Du kan blive ansat i en speditionsvirksomhed, hvor du arbejder med nationale og internationale opgaver i forhold til formidling, service og sagsbehandling i forbindelse med ydelser inden for transport. Desuden har du flere muligheder for at efteruddanne dig og bl.a. blive transportkonsulent eller transportchef.

Aktuelt

 • AABC_Erhvervsvejledere_062-aspect-ratio-540-280

  Tag godt imod jeres nye elever

  Skal du snart byde nye elever velkommen? Et miljø, hvor jeres elever trives, skaber vækst og styrker jeres tiltrækning og fastholdelse af medarbejdere.

  Gå videre
 • IMG_7687-scaled-aspect-ratio-540-280

  2 fagprøvepriser til – stimen fortsætter

  Det er kun et par uger siden, vi vandt seneste fagprøvepris. Nu gør vores seje elever det igen, denne gang inden for detail.

  Gå videre
 • L0A9452-aspect-ratio-540-280

  Nytænkende og hjælpsom økonomielev vinder fagprøvepris

  Elev fra Aarhus Business College vinder fagprøvepris, der har fokus på grøn omstilling i en mindre motorfabrik.

  Gå videre
 • texas-scaled-aspect-ratio-540-280

  Hovedforløbselever snart på vej mod Texas

  Snart skal et nyt kuld hovedforløbselever til Texas fra alle vores uddannelsesretninger. I forvejen har 328 været afsted.

  Gå videre
 • cliff2-aspect-ratio-540-280

  Formand for HK Handel er ny næstformand i bestyrelsen

  Cliff Præstegaard, som er formand for HK Handel Østjylland, er ny næstformand i den øverste ledelse hos Aarhus Business College.

  Gå videre
 • DI_HK_Fagproeveprisen_2023_0634-aspect-ratio-540-280

  Østjysk Mærsk-elev vinder fagprøvepris

  Mærsk-elev fra Aarhus Business College, Sofie Smærup Jeppesen, løb med DI's og HK's Fagprøvepris 2023 for spedition og shippingelever.

  Gå videre
 • Virksomhedshold-aspect-ratio-540-280

  Nyt bæredygtighedsfag er ”superrelevant”

  Nyt bæredygtighedsfag vækker begejstring for elever, som er på vej ud i virksomheder med nye ESG-lovkrav fra nytår.

  Gå videre
 • Revisionsassistent-scaled-aspect-ratio-540-280

  Den bedste samarbejdspartner

  Ifølge en national analyse er Aarhus Business College den erhvervsskole, som virksomheder oplever det bedste samarbejde med ift. elever i lære.

  Gå videre
 • EUX_Dimission_08-1-aspect-ratio-540-280

  En festtid

  I sidste uge blev der afholdt dimissioner rundt på vores afdelinger. Masser af elever færdiggør også deres fagprøver i denne tid.

  Gå videre
 • Elev-i-butik-EUX-Gymnasiet--aspect-ratio-540-280

  Afslag

  Grundskoleelever får i maj besked om, hvilken ungdomsuddannelse de er optaget på. Mens mange får en melding om, at de skal begynde på deres foretrukne uddannelse, får en del også at vide, de ikke har fået plads det sted, de drømte om.

  Gå videre