Hovedmenu
Uddannelsen er praksisnær. Du lærer om forskellig regnskabsaflæggelse, rapporteringer og selvangivelser.
Desuden lærer du om revision af selskaber og skatteoptimering samtidig med, at du får indsigt i den daglige samt generelle styring af virksomheder og bliver klædt på til at kunne være sparringspartner for kunder.
Du vil møde repræsentanter fra branchen og få input fra forskellige erhvervsfolk samtidig med, at underviserne har stor praktisk erfaring på området.
På dit første skoleophold arbejder vi med grundlæggende bogføring og bilagshåndtering, som er en essentiel del af at sikre en virksomheds drift. Du vil bl.a.:
Efter skoleforløbet vil du have en grundlæggende forståelse for dag-til-dag håndtering af virksomhedens flow i form af bilagshåndtering med respekt for gældende lovgivning.
På dette forløb vil du stifte bekendtskab med gældende lovgivning inden for skatte-, moms- og afgiftsområdet både i Danmark, men også i handel med udlandet.
Du vil bl.a. lære at beregne og indberette skat, moms og afgifter, og dermed være med til at sikre, at virksomheden har optimale fradragsmuligheder.
Dette skoleforløb fokuserer på afskrivningsmuligheder regnskabsmæssigt såvel som skattemæssigt, hvor den gældende lovgivning og betydningen af afskrivningsmulighederne er i højsæde. Du vil bl.a. lære:
Efter dette skoleophold vil du forstå sammenhængen mellem det daglige flow i en virksomhed – fra bilag til regnskabet, som er slutproduktet.
Dette skoleforløb fokuserer på den teoretiske baggrund for revision af selskaber ifm. regnskabsaflæggelse. På dette forløb vil du:
Dette skoleforløb fokuserer på den praktiske baggrund for revision af selskaber i forbindelse med regnskabsaflæggelse. På dette forløb vil du:
Målepinde for valgfaget:
I valgfaget Budgettering snakker vi først om teorien bag budgettering. Herefter går vi til den mere anvendelsesorienterede del, hvor vi udarbejder og opstiller budgetter. I kommer til at arbejde med opstilling af resultatbudget, likviditetsbudget og balancebudget.
Fokus for likviditetsbudgetter vil være på beholdningsforskydningsmodellen. Udover selve opstillingen arbejder vi også med analyse af budgetterne, så vi kan hjælpe med tolkningen af budgetter samt komme med forslag til eventuelle forbedringsforslag.
OBS! Som påbygning (dvs. ekstra fag) på budgettering ligger avanceret excel 1 dvs. første del af det excel, der sammen med avanceret excel 2 udløser et bevis på kompetencer i avanceret excel.
I økonomistyring kigger vi meget på, hvordan man i en virksomhed kan fordele sine omkostninger samt, hvad vi kan udlede af disse fordelinger. Vi kigger på forskellige analyser, som ligger i relation hertil såsom CVP-analyser og cost benefitanalyser.
Valgfaget går mere i retning af de opgaver mange controllere sidder med og har rigtig meget beregning. Beregningerne er ikke komplekse, men man skal kunne lide matematik.
OBS! Som påbygning (dvs. ekstra fag) på budgettering ligger avanceret excel 2 dvs. anden del af det excel, der sammen med avanceret excel 1 udløser et bevis på kompetencer i avanceret excel. Det giver ikke mening at tage del 2 uden del 1.
I valgfaget arbejder vi med at årsagsforklare de afvigelser, der er mellem budget og regnskab – altså hvorfor er omsætningen lavere/højere end budgetteret? Er det salgspriserne som er ændret, eller har vi solgt mere eller mindre, eller er det reelt en kombination?
Det gælder her om at skille regnskabet helt ad og forklare, hvorfor der er afvigelser fra budgettet. Vi kigger også kalkulationer samt nogle af de ledelsesredskaber, man kan gøre brug af i virksomheden.
Valgfaget er 100 % uafhængigt af økonomistyring I.
Målepinde til begge fag:
I modulet, Likviditetsstyring, ser vi på, hvordan en virksomhed kan optimere sin likviditet. Vi ser på debitorstyring samt regler for rykkerudsendelse med videre. Vi arbejder med kortsigtede likviditetsbudgetter efter ind- og udbetalingsmetoden som både opstilles og analyseres.
Ugen sluttes med en større case, hvor teorien anvendes på en konkret virksomhed.
Målepinde til valgfaget:
Undervisningen tager udgangspunkt i både individuelle oplæg samt oplæg i grupper. Du får i løbet af ugen feedback på dine præsentationer og værktøjer, du kan bruge til at udvikle din fremtidige præsentationsteknik.
Et fag du helt sikkert kan bruge til at få idéer/inspiration til, hvordan du skal håndtere din fagprøveeksamen.
Efter endt uddannelse vil du have mulighed for at arbejde i økonomifunktioner såsom bogholderi, debitor, kreditor og controller. Du har også mulighed for at videreuddanne dig til f.eks. statsautoriseret revisor, controller, regnskabs- eller økonomichef.