Hovedmenu
Uddannelsen er praksisnær. Du lærer om forskellig regnskabsaflæggelse, rapporteringer og selvangivelser.
Desuden lærer du om revision af selskaber og skatteoptimering samtidig med, at du får indsigt i den daglige samt generelle styring af virksomheder og bliver klædt på til at kunne være sparringspartner for kunder.
Du vil møde repræsentanter fra branchen og få input fra forskellige erhvervsfolk samtidig med, at underviserne har stor praktisk erfaring på området.
På dit første skoleophold arbejder vi med grundlæggende bogføring og bilagshåndtering, som er en essentiel del af at sikre en virksomheds drift. Du vil bl.a.:
Efter skoleforløbet vil du have en grundlæggende forståelse for dag-til-dag håndtering af virksomhedens flow i form af bilagshåndtering med respekt for gældende lovgivning.
På dette forløb vil du stifte bekendtskab med gældende lovgivning inden for skatte-, moms- og afgiftsområdet både i Danmark, men også i handel med udlandet.
Du vil bl.a. lære at beregne og indberette skat, moms og afgifter, og dermed være med til at sikre, at virksomheden har optimale fradragsmuligheder.
Dette skoleforløb fokuserer på afskrivningsmuligheder regnskabsmæssigt såvel som skattemæssigt, hvor den gældende lovgivning og betydningen af afskrivningsmulighederne er i højsæde. Du vil bl.a. lære:
Efter dette skoleophold vil du forstå sammenhængen mellem det daglige flow i en virksomhed – fra bilag til regnskabet, som er slutproduktet.
Dette skoleforløb fokuserer på den teoretiske baggrund for revision af selskaber ifm. regnskabsaflæggelse. På dette forløb vil du:
Dette skoleforløb fokuserer på den praktiske baggrund for revision af selskaber i forbindelse med regnskabsaflæggelse. På dette forløb vil du:
Målepinde for valgfaget:
I valgfaget Budgettering snakker vi først om teorien bag budgettering. Herefter går vi til den mere anvendelsesorienterede del, hvor vi udarbejder og opstiller budgetter. I kommer til at arbejde med opstilling af resultatbudget, likviditetsbudget og balancebudget.
Fokus for likviditetsbudgetter vil være på beholdningsforskydningsmodellen. Udover selve opstillingen arbejder vi også med analyse af budgetterne, så vi kan hjælpe med tolkningen af budgetter samt komme med forslag til eventuelle forbedringsforslag.
OBS! Som påbygning (dvs. ekstra fag) på budgettering ligger avanceret excel 1 dvs. første del af det excel, der sammen med avanceret excel 2 udløser et bevis på kompetencer i avanceret excel.
I økonomistyring kigger vi meget på, hvordan man i en virksomhed kan fordele sine omkostninger samt, hvad vi kan udlede af disse fordelinger. Vi kigger på forskellige analyser, som ligger i relation hertil såsom CVP-analyser og cost benefitanalyser.
Valgfaget går mere i retning af de opgaver mange controllere sidder med og har rigtig meget beregning. Beregningerne er ikke komplekse, men man skal kunne lide matematik.
OBS! Som påbygning (dvs. ekstra fag) på budgettering ligger avanceret excel 2 dvs. anden del af det excel, der sammen med avanceret excel 1 udløser et bevis på kompetencer i avanceret excel. Det giver ikke mening at tage del 2 uden del 1.
Akademieksamen
I løbet af din uddannelse kan du få op til to fag på akademiniveau svarende til 20 ECTS-point. Og du bliver klædt på til at gå til eksamen på et højere niveau. Fagene integreres i undervisningen og bliver dermed en naturlig del af dit uddannelsesforløb. Læs mere her.
I valgfaget arbejder vi med at årsagsforklare de afvigelser, der er mellem budget og regnskab – altså hvorfor er omsætningen lavere/højere end budgetteret? Er det salgspriserne som er ændret, eller har vi solgt mere eller mindre, eller er det reelt en kombination?
Det gælder her om at skille regnskabet helt ad og forklare, hvorfor der er afvigelser fra budgettet. Vi kigger også kalkulationer samt nogle af de ledelsesredskaber, man kan gøre brug af i virksomheden.
Valgfaget er 100 % uafhængigt af økonomistyring I.
Målepinde til begge fag:
I modulet, Likviditetsstyring, ser vi på, hvordan en virksomhed kan optimere sin likviditet. Vi ser på debitorstyring samt regler for rykkerudsendelse med videre. Vi arbejder med kortsigtede likviditetsbudgetter efter ind- og udbetalingsmetoden som både opstilles og analyseres.
Ugen sluttes med en større case, hvor teorien anvendes på en konkret virksomhed.
Målepinde til valgfaget:
Undervisningen tager udgangspunkt i både individuelle oplæg samt oplæg i grupper. Du får i løbet af ugen feedback på dine præsentationer og værktøjer, du kan bruge til at udvikle din fremtidige præsentationsteknik.
Et fag du helt sikkert kan bruge til at få idéer/inspiration til, hvordan du skal håndtere din fagprøveeksamen.
De seneste år har der været øget fokus på klimaet og de menneskeskabte klimaforandringer. Dette gælder både fra politisk side og fra den almene forbruger. Politikkerne stiller flere og flere lovmæssige krav til virksomhedernes klimabelastning og rapportering, mens den almene forbruger stiller krav om Co2-neutralitet, ordentlige forhold for arbejdere (f.eks. hvis produktet produceres i østen), holdbarhed af produkter, genanvendelighed m.v. Uanset hvilken type virksomhed man arbejder i, er man derfor nødt til at forholde sig aktivt både til lovgivningen, men også til forbrugernes krav og forventninger, for at sikre overlevelse og forsat vækst.
I dette fag gives inspiration til at indtænke bæredygtighed i virksomheder samt en guide til den lovpligtige rapportering til Erhvervsstyrelsen, den såkaldte ESG-rapportering.
På baggrund af dette valgfag
Dette fag kickstarter din fagprøve. På første undervisnings dag gives en introduktion til hvad det vil sige at skrive en fagprøves. Inden forløbet er der udsendt et skriv således at du som elev møder ind med et bud på det emne du gerne vil arbejde med i din opgave. Ugen bruges på at indsamle data samt udarbejde de indledende afsnit samt problemformulering til den endelige opgave. Når ugen er gået, vil du som elev have et fantastisk udgangspunkt til det videre arbejde med fagprøven.
På baggrund af dette valgfag lærer du
I dette fag arbejdes der videre med nogen af de begreber som kort blev introduceret i eksternt regnskab. Det er nogle regnskabsmæssige lidt ”tungere” poster som vil kræve at man arbejder med nogle af disse områder til dagligt i sin virksomhed for at få det fulde udbytte. Faget har bl.a. fokus på den regnskabsmæssige behandling af leasing og udskudt skat. Faget kører sammen med vores revisionselever.
Du lærer samtidig at udarbejde en pengestrømsopgørelse.
I dette fag samles alle de grundlæggende regler og muligheder for beskatning af erhvervsmæssig virksomhed i Danmark. Ugen byder på alt fra beskatning gennem personskatteloven til beskatning gennem selskabsloven dvs. alt fra den lille enkeltmandsvirksomhed til det store selskab. For størst udbytte anbefales det kun at vælge dette fag såfremt man sidder i en virksomhed hvor man er i berøring med skatteregler for både personer og selskaber. Faget tages sammen med vores revisorelever.
Controlling 1 handler om, hvordan en virksomhed kan vurdere rentabiliteten af sine forskellige forretningsområder, og hvordan den sikrer, at den udnytter sin kapacitet bedst muligt. I faget arbejdes med omkostningsallokeringer, både efter de traditionelle omkostningsallokeringsmetoder og efter ABC-metoden. Der laves beregninger på, hvordan en virksomhed udnytter sin kapacitet bedst muligt, dvs. hvordan den tjener mest muligt i DB pr. kapacitetsenhed. Herudover arbejdes også med CVP-analyser (nulpunktsberegninger), som igen er gode at inddrage i virksomhedens beslutningsproces.
På dette modul får du kendskab til
Målet med dette fag er, at du selvstændigt kan varetage virksomhedens debitor-, kreditor- og lagerstyring ved hjælp af et økonomistyringsprogram.
Foruden max. antal valgfag har du også mulighed for op til 4 ugers ekstra valgfag, kaldet erhvervsrettet påbygning. Du kan vælge blandt alle valgfag på kontorspecialerne – se en oversigt her: https://aabc.dk/hovedforloeb/kontoruddannelse-administration/
Dine valg skal ske i samarbejde med din læreplads. Er du i tvivl om dit samlede antal fag, og dermed hvor mange uger du har tilbage, er du som altid velkommen til at kontakte os – se kontaktinfo. her på siden.
Afhængigt af din elevplads kan du i løbet af din elevtid tage fag på akademiniveau (kort videregående uddannelse) sideløbende med din revisionselevuddannelse. Hvert fag giver dig 10 ECTS-point, og du bliver klædt på til at gå til eksamen på et højere niveau. En færdig akademiuddannelse er adgangsgivende til HD2.
Fagene integreres i undervisningen og bliver dermed en naturlig del af dit uddannelsesforløb. De er en del af akademiuddannelsen i Økonomi og ressourcestyring, men vil også kunne indgå på andre akademiuddannelser. Du skal påregne ekstra individuelt arbejde frem mod eksamen.
.
Som elev på en af vores kontoruddannelser har du mulighed for at komme på en 2-ugers studietur og gå i skole på Austin Community College i Texas. Studieturen består både af undervisning, virksomhedsbesøg og kulturelle oplevelser.
Se en video her fra studieturen til Texas, hvor elever og undervisere giver indblik i oplevelser og aktiviteter.
Som en del af kontoruddannelsen skal HK-eleven Marius Falck afsted på et spændende skoleophold i Texas. Her venter både faglige udfordringer og en ordentlig en på opleveren for den 41-årige kontoraspirant, der ad omveje fandt vej til HK-faget.
Læs historien her
Den 41-årige HK’er og voksenelev på Aarhus Universitet, Marius Falck, vendte i midten af november hjem fra et skoleophold i Texas. Bagagen var tungere på hjemrejsen, for der blev fyldt godt op med masser af fagligt udbytte og en ordentlig én på opleveren, fortæller han.
Efter endt uddannelse vil du have mulighed for at arbejde i økonomifunktioner såsom bogholderi, debitor, kreditor og controller. Du har også mulighed for at videreuddanne dig til f.eks. statsautoriseret revisor, controller, regnskabs- eller økonomichef.