Hovedforløb

Emre-EUX-kontorelev-1-scaled-aspect-ratio-1204-594

Kontoruddannelse i offentlig administration

Synes du, at sagsbehandling og service er spændende? Har du lyst til at arbejde med offentlig økonomi og EU og samtidig bruge konflikthåndtering i din dagligdag?

Som kontorelev inden for offentlig administration bliver du uddannet til diverse administrative funktioner inden for den offentlige sektor i både stat, region og kommune.

Du får relevant viden og færdigheder inden for kommunikation og formidling til borgerne, lovgivning, sagsbehandling og opbygning af den offentlige forvaltning. Desuden får du kendskab til offentlig økonomi og EU. Ud over at arbejde med sagsbehandling og service lærer du også om personlig fremtræden, konflikthåndtering, dataindsamling og meget mere.

Moduler

Valgfag

Studietur til Texas med hovedforløbet

Som elev på en af vores kontoruddannelser har du mulighed for at komme på en 2-ugers studietur og gå i skole på Austin Community College i Texas. Studieturen består både af undervisning, virksomhedsbesøg og kulturelle oplevelser.

Se en video her fra studieturen til Texas, hvor elever og undervisere giver indblik i oplevelser og aktiviteter.

Læs om Marius' besøg i Texas

Karrieremuligheder som kontorelev inden for offentlig administration

Med en uddannelse inden for offentlig administration kommer du typisk til at arbejde i et kontormiljø, hvor der hele tiden sker meget omkring dig. Du har stor kontakt med andre som for eksempel borgere, klienter eller medarbejdere, så du skal være glad for at servicere og hjælpe andre. Du kan blive ansat i stat, region eller kommune.

Dit arbejde kan være meget forskelligt alt efter, hvilke områder du kommer til at arbejde med. Nogle steder arbejder man med mange forskellige administrative opgaver, mens man i andre er mere specialiseret inden for eksempelvis HR, løn, indkøb, markedsføring eller økonomi.