Aarhus
Business College
HovedforløbNyhederVibeke er Danmarks bedste blomsterdekoratør-elev

Vibeke er Danmarks bedste blomsterdekoratør-elev

Skrevet af signe onsdag d. 22. januar 2020

Vibeke Bak Søndergaard kan noget helt særligt med blomster. Hun er netop blevet kåret som danmarksmester ved DM i Skills.

Efter en krammer af statsministeren ventede der champagne hjemme på jobbet på M.P. Bruuns Gade i Aarhus.

24-årige Vibeke Bak Søndergaard har netop vundet titlen som Danmarks bedste blomsterdekoratør-elev ved DM i Skills i Bella Center Copenhagen. Her var unge fra 45 forskellige erhvervsuddannelser samlet for at dyste i alt fra handelsfag til bager-, tømrer- og urmagerfag.

Vibeke Bak Søndergaard er i gang med sin uddannelse som blomsterdekoratør på Aarhus Business College – Handelsfagskolen, og hun var taget til København sammen med sine to medstuderende Rebecca Coretto og Mathilde Sløk Pilemand.

De dystede i forskellige discipliner inden for blomsterdekoration, og i alt seks opgaver blev udført foran tusindvis af besøgende, der kom for at se de forskellige fag i aktion.

Lykønsket af statsministeren

Elevernes kreationer blev bedømt af erfarne dommere fra branchen, og lørdag 18. januar blev Vibeke Bak Søndergaard kåret som danmarksmester ved den store afslutningsceremoni i Bella Center Copenhagen, hvor statsminister Mette Frederiksen var mødt op for at overrække trofæer.

”Jeg har ikke helt forstået det endnu. Men det var megadejligt og vildt, at jeg vandt”, siger en stolt Vibeke Bak Søndergaard om sin førsteplads.

”Det var sjovt og ret specielt at møde statsministeren. Jeg gav hende også et lille kram. At statsministeren kom, var med til, at jeg forstod, hvor stort det egentlig er, at jeg har vundet.”

Som en del af konkurrencens i alt seks opgaver skulle eleverne blandt andet binde en smuk buket til tv-værten Sofie Linde, en hårkrans til YouTuberen Julie Sofia og lave en kreativ borddekoration til en middag for to.

Betina Fravsbøl er underviser på Aarhus Business College – Handelsfagskolen, og hun er stolt af sin elev:

”På Skills får vi mulighed for at vise faget frem. Vi får gjort opmærksom på, at der er mangel på udlært arbejdskraft i branchen, og det er så utrolig vigtigt, at vi uddanner unge florister, som kan føre faget videre,” siger hun.

”Jeg er stolt af mine elever, som alle klarede sig rigtig godt. De var alle gode ambassadører for uddannelsen. Vibeke Bak Søndergaard lavede nogle virkelig imponerende binderier igennem hele konkurrencen, og hun løste opgaverne flot i forhold til opgavebeskrivelsen,” siger Betina Fravsbøl, der underviser blomsterdekoratør-eleverne på Handelsfagskolen i Skåde, der er en del af Aarhus Business College.

Sans for detaljen

Til hverdag er den nykårede danmarksmester, Vibeke Bak Søndergaard, blomsterdekoratør-elev hos Blomsterværket Pindstrup på M.P. Bruuns Gade i Aarhus. Her står chefen klar med lykønskninger.

”Vibeke er en dygtig dekoratør, fordi hun har sans for detaljerne og kan se livet i blomsterne. Det er fantastisk, at hun har vundet. Når hun kommer tilbage i butikken, skal vi fejre hende med bobler,” siger Karsten Pindstrup fra Blomsterværket Pindstrup.

Fakta om DM i Skills:

DM i Skills er det store, årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne. Det foregik 16-18. januar 2020 i København.

Omkring 300 unge var med som deltagere, hvor de kæmpede inden for forskellige fag om at blive landets bedste.

DM i Skills vokser hvert år, og flere end 50.000 har i år besøgt Bella Center Copenhagen for at se de dygtige faglærte dyste.

Læs mere på skillsdenmark.dk

Relaterede nyheder


Til elever-Er du i tvivl om covid-19-retningslinjer?

Skrevet af helena torsdag d. 20. januar 2022

Vi orienterer elever om covid-19 relaterede retningslinjer og anbefalinger på Lectio.

Læs mere

Corona: Anbefalinger gældende fra 3. januar 2022

Skrevet af helena mandag d. 10. januar 2022

Børne og Undervisningsministeriet har som følge af den stigende smitte med Covid-19 udmeldt en række nye tiltag, der alle gælder fra d. 3. januar 2022.

Læs mere