Hovedmenu
Formålet med arrangementet var at blive klogere på sabbatåret, og hvordan vi som samfund, uddannelsesinstitution, forælder og virksomhed bedst forstår og rækker ud til de unge under deres sabbatår.
“Sabbatår er både frihed, men handler også om at træffe valg.”
Sådan lød det fra Alma, som er på sit tredje sabbatår. Hun var en del af panelet til arrangementet, som bar titlen ‘Sabbatår – og hva’ så?’. Og således blev panelsamtalen skudt i gang mellem de 3 unge sabbatister, psykolog Saman Atter Motlagh og erhvervskoordinator Peter Ostenfeldt.
Selvom ønsket om et sabbatår ikke er en ny ting, så er det mere populært end nogensinde at tage et eller flere sabbatår. Ifølge Danmarks Statistik er det mere almindeligt at holde sabbat end at gå direkte videre i uddannelse efter afsluttet studentereksamen. Andelen af studenter, der holder mere end to år er fordoblet de seneste 9 år.
Det er interessante tal, som har medført en nysgerrighed hos ikke mindst uddannelsesdirektør for ungdomsuddannelserne, Hans Henning Nielsen:
“Med arrangementet vil vi gerne samle og dele viden om, hvad der rører sig blandt de unge sabbatister, deres tanker og overvejelser, medgang og modgang, deres valgproces, hvorfor, hvordan, hvem og meget mere.”
Efter en velkomst af direktør Anne Gammelby Lybecker delte uddannelsesdirektør, Hans Henning Nielsen, data på sabbatår-området.
Herefter gik panelsamtalen i gang, hvor det hurtigt stod klart i snakken, at sabbatåret både kan være ‘fedt’, måske særligt i starten, men på et tidspunkt dukker kravene op. Fra en selv. Eller fra andre. De forskellige gav perspektiver på hvornår og i hvilke sammenhænge sabbatåret fører nogle gode ting med sig, men også hvornår det kan være svært. Ikke mindst stod det klart, at der kan være forskelle på, hvordan sabbatåret og -årene anskues, og hvad der skal til for at støtte de unge bedst muligt i deres sabbattid, om du er ung, forælder, politiker eller repræsentant fra uddannelsesverdenen og virksomheder.
En spændende panelsamtale med mange betragtninger, som vi glæder os til at udforske endnu mere.
Vi takker alle, der deltog og ser frem til at fortsætte inspirationen og sparringen omkring ungeliv til næste ungelivsarrangement i foråret 2025.
Alma, Claudia og Sofus udgjorde "de unge" i panelet med erfaringer fra sabbatåret.
Knap 100 mennesker deltog i arrangementet. Både forældre og repræsentanter fra uddannelsesverdenen og virksomheder deltog.
Panelet i fuld gang med at drøfte temaet 'Sabbatår' fra forskellige perspektiver.
Direktør hos Aarhus Business College, Anne Gammelby Lybecker, præsenterede ungelivsrækken af arrangementer, hvoraf 'Sabbatår - og hva' så?' er det tredje i rækken.
Uddannelsesdirektør Hans Henning Nielsen delte data på tendenser på sabbatårs-området.
Som gæsterne ankom, blev der spillet musik.
Til arrangementet blev der serveret alkoholfri bobler.
Skriv til kommunikation@aabc.dk. Så tilføjer vi dig til listen og giver lyd, ligeså snart vi har en dato og et program på plads.
Se tidligere arrangementer om “Ungeliv” nedenfor.
Hundredevis af gæster deltog til det første arrangement d. 1. februar 2024, som havde ‘drømme’ på dagsordenen.
Hvordan udvikler og motiverer vi fremtidens unge i erhvervslivet? Det blev vi alle klogere på til andet arrangement i vores arrangementsrække om ungeliv i juni 2024.
Til det tredje ungelivsarrangement i rækken inviterede Aarhus Business College sammen med BSS/Aarhus Universitet til en panelsamtale om Sabbatåret.
D. 24. oktober bliver vi klogere på, hvordan vi bedste støtter de unge på deres ve...
Aarhus Business College får nyt studieadministrativt system til august 2025. ...
Til en konference blev resultaterne af et projekt med fokus på AI og læring præsen...
Vejret var med medarbejdere fra Aarhus Business College, da kolleger samledes til DHL...
Elever på EUX-gymnasiet og HHX-gymnasiet springer i disse dage ud som studenter, og ...
På Aarhus Business College får vores elever forskellige flotte studenterhuer på ef...
Hvordan udvikler og motiverer vi dagens unge i erhvervslivet? Dette spørgsmål danne...
Aarhus Business College lancerer nu podcasten Sabbatår - og hva' så? Kom med på en...
2023-regnskabet for skolen er landet, og for første gang inddrager vi ESG-elementern...
D. 18/6 dyrker vi "Hvordan udvikler og motiverer vi nutidens unge i erhvervslivet?" ...