Hovedmenu
Hvordan udvikler og motiverer vi dagens unge i erhvervslivet? Dette spørgsmål dannede rammen for arrangementet ‘En verden af forventninger’.
For de unge har masser af drømme, men hvordan skaber vi – som skole og arbejdsplads – de bedste rammer for, at drømmene kan udvikles? Det ønskede vi på Aarhus Business College at belyse sammen med vores gæster.
Til arrangementet blev der både talt ind i kendetegnene for de unge i dag, ligesom konkrete løsningsforslag kom på bordet, bl.a. fra gæsterne selv ift., hvordan vi bedst lykkes med at onboarde unge mennesker i erhvervslivet.
Direktør på Aarhus Business College, Anne Gammelby Lybecker, delte resultaterne fra en fokusgruppe-undersøgelse blandt elever på Aarhus Business College. Undersøgelsen viste bl.a., at de unge vægter følgende højt hos en arbejdsplads:
Direktør for CSR, HR og Kommunikation hos Matas, Rikke Wolff, gav et inspirerende oplæg om Matas’ måde at onboarde unge på. Hun fortalte, hvordan virksomhedens purpose ’for beautiful lives’ ikke bare tænkes ind ift., hvordan virksomheden møder deres kunder, men det spiller også en essentiel del i medarbejderplejen, herunder i modtagelsen af elever og unge mennesker.
“Når vi opstarter vores elever, starter vi med at kigge på den enkelte. Inden vi taler om virksomheden og produkter. Vi tror på, at mental trivsel er afgørende for at give eleverne en god start.” – Direktør for CSR, HR og Kommunikation hos Matas, Rikke Wolff
Elev hos Matas, Lotte, delte sine tanker om opstarten hos Matas:
“Inden jeg kom til Matas, var det svært for mig at træffe beslutninger, for der er så mange valgmuligheder for unge i dag. I mit opstartsforløb hos Matas og med det fokus der var på mig, blev jeg klogere på, at jeg skal turde forfølge mine drømme og blev opmærksom på, at det værste, der kan ske er, at jeg fejler.” – Elev hos Matas, Lotte
På baggrund af fokusgruppe-undersøgelsen, dagens oplæg og diskussionerne ved bordene blev følgende anbefalinger forelagt:
Vi takker til alle, der deltog og ser frem til at fortsætte inspirationen og sparringen til næste ungelivsarrangement i efteråret (oktober/november) – stay tuned.
Skriv til kommunikation@aabc.dk. Så tilføjer vi dig til listen og giver lyd, ligeså snart vi har en dato og et program på plads.
Se tidligere arrangementer om “Ungeliv” nedenfor.
Hundredevis af gæster deltog til det første arrangement d. 1. februar 2024, som havde ‘drømme’ på dagsordenen.
Rusmidler og i særlig grad opioider har i øjeblikket stor mediebevågenhed. I efteråret har Center for Rusmiddelforskning kortlagt en markant stigning i andelen af unge på landsplan mellem 15 og 25 år, der misbruger opioider. I den forbindelse har Aarhus Kommune iværksat en række indsatser og tilbud til unge og deres forældre i Aarhus Kommune. Dem bakker vi op om på Aarhus Business College.
Det tredje ungelivsarrangement i rækken satte spot på Sabbatåret i samarbejde med BSS/Aarhus Universitet.
D. 24. oktober bliver vi klogere på, hvordan vi bedste støtter de unge på deres vej gennem sabbatårene og de mange muligheder, følelser og udfordringer, der følger med.
Aarhus Business College får nyt studieadministrativt system til august 2025.
Til en konference blev resultaterne af et projekt med fokus på AI og læring præsenteret for mere end 130 deltagere.
Vejret var med medarbejdere fra Aarhus Business College, da kolleger samledes til DHL Stafetten i Mindeparken i Aarhus.
Elever på EUX-gymnasiet og HHX-gymnasiet springer i disse dage ud som studenter, og EUD10'erne færdiggør deres 10. klasse.
På Aarhus Business College får vores elever forskellige flotte studenterhuer på efter sidste eksamen. Se overblikket her.
Aarhus Business College lancerer nu podcasten Sabbatår - og hva' så? Kom med på en rejse gennem det ukendte farvand: sabbatår.
2023-regnskabet for skolen er landet, og for første gang inddrager vi ESG-elementerne i regnskabet for Aarhus Business College.