Hovedmenu
Til konferencen, som blev afholdt på EUX-gymnasiet på Aarhus Business College, præsenterede Christian Dalsgaard fra Aarhus Universitet resultaterne fra projektet med titlen “Læring i feltet mellem faglige hjælpemidler og plagiat”. En af de væsentlige konklusioner fra projektet er, at mange elever allerede bruger AI i forskellige sammenhænge i deres skolearbejde. De anvender ikke blot AI til at generere tekst, men også som en kognitiv partner, der kan tilbyde inspiration og feedback.
Resultaterne kommer på baggrund af et større testarbejde. I løbet af projektet har 22 undervisere fra Aarhus Business College, Herning Gymnasium og UCRS med involvering af flere end 700 elever arbejdet med aktionslæringsforløb (udvikling af pædagogisk praksis), hvor de har eksperimenteret med nye, innovative arbejdsformer, der integrerer AI. Forsøgene har resulteret i 30 undervisningsforløb samt en række fagspecifikke anbefalinger, der også blev delt på konferencen.
Projektlederne bag projektet Claus Zedlitz og Peder Vinther Emdal Hay, som til dagligt underviser på HHX på Aarhus Business College, oplevede en god stemning til konferencen. De sporede en nysgerrighed og forsigtig optimisme blandt deltagerne – noget som er vigtigt set i lyset af, at debatten om AI ofte trækkes ret hårdt op. På den ene side står teknologioptimisterne, der mener, at AI bør være en del af enhver undervisningssituation. På den anden side står teknologiskeptikerne, der mener, at AI slet ikke har en plads i læringsrummet.
Vi har været bevidste om ikke at løbe afsted med hverken det ene eller andet standpunkt. Tværtimod har vi insisteret på at tage det ledige standpunkt på midten og gøre os vores egne erfaringer. Vi tror, at djævelen ligger i detaljen, og at nuancerne faktisk er vigtige. Det er samtidig helt afgørende at anerkende dem, der ikke tror på, at AI skal fylde det hele, for det skal det ikke. Det er ikke et “enten eller”. AI skal kun trækkes frem fra værktøjskassen, når det giver mening. Andre gange skal det blive liggende. – Peder Vinther Emdal Hay.
Projektet har givet Aarhus Business College mulighed for at komme hurtigt i gang, hvilket har placeret uddannelsesinstitutionen i front, når det gælder integrationen af AI i didaktikken.
På Aarhus Business College har vi gjort os mange erfaringer det seneste år, som vi er glade for at dele, men vi ved også, at vi ikke har alle svarene endnu. Derfor fortsætter vi med at eksperimentere for at forstå, hvordan AI bedst kan fremme læring – Peder Vinther Emdal Hay.
Mere end 130 deltagere fra gymnasier og videregående uddannelser deltog til konferencen, som udover oplæg også bestod af workshops med de fremmødte.
Projektet er gennemført med økonomisk støtte fra Region Midt uddannelsespulje.
I det kommende skoleår fortsætter arbejdet, hvor projektet ‘Skriftlighed forfra’ vil give skriftligheden et grundigt eftersyn.
Udviklingen inden for AI har ligeledes ført til, at Undervisningsministeriet har igangsat forsøg med nye prøveformer i udvalgte fag. Dette indebærer, at elever i nogle delprocesser kan anvende AI i forbindelse med de produkter, de præsenterer til eksamen. Fagkonsulent Mia Holch Kjærgaard fra Undervisningsministeriet stod for en af konferencens workshops, hvor hun præsenterede forsøgene med en ny prøveform i faget Afsætning. Aarhus Business College er en af de skoler, der deltager i disse forsøg.
Mere end 130 deltagere fra gymnasier og de videregående uddannelser deltog på konferencen.
Claus Zedlitz og Peder Vinther Emdal Hay er projektledere på projektet "Læring i feltet mellem faglige hjælpemidler og plagiat." De er til dagligt undervisere på HHX-gymnasiet på Aarhus Business College.
Uddannelsesdirektør på Aarhus Business College, Hans Henning Nielsen, bød de fremmødte deltagere velkommen.
På talerstolen var også Christian Dalsgaard fra Aarhus Universitet, der har lavet følgeforskning på projektet.
I pausen fortsatte samtalen blandt deltagerne.
Deltagerne til konferencen viste begejstring for konferencen.
Hvordan vil AI påvirke fremtidens uddannelser og arbejdsmarked? Det spørgsmål var i fokus, da Aarhus Business College kickstartede samarbejdet om AI-kompetencepagten til fyraftensarrangementet ”Generation AI” med digitaliseringsminister Caroline Stage og CEO i Microsoft Danmark Mette Kaagaard.
Hvad kan en hovedforløbsskole? Det fik borgmester Anders Winnerskjold indblik i, da han fredag den 14. marts besøgte Handelsfagskolen på Aarhus Business College i Skåde.
Den 8. marts 2025 markerer dagen, hvor Aarhus Business College kan se tilbage på 160års uddannelseshistorik. Dermed er vi samtidig landets ældste handelsskole.
Oplev digitaliseringsminister, Caroline Stage, og CEO i Microsoft Danmark, Mette Kaagaard, til næste ungelivsarrangement d. 6. marts. Denne gang med fokus på AI og fremtiden.
Journalist Kristian Leider, som besidder en høj grad af politisk tæft, indtræder i rollen som kommunikationschef i en tid, hvor uddannelsespolitikken er under stor forandring.
Direktør Anne Gammelby Lybecker ser tilbage på 2024 og frem på det nye år i en videohilsen til alle vores samarbejdspartnere.
Sammen med flere af Danmarks største organisationer og arbejdspladser skal Aarhus Business College være med til at udbrede kendskabet til AI gennem den netop etablerede 'AI-kompetencepagten'.
Rusmidler og i særlig grad opioider har i øjeblikket stor mediebevågenhed. I efteråret har Center for Rusmiddelforskning kortlagt en markant stigning i andelen af unge på landsplan mellem 15 og 25 år, der misbruger opioider. I den forbindelse har Aarhus Kommune iværksat en række indsatser og tilbud til unge og deres forældre i Aarhus Kommune. Dem bakker vi op om på Aarhus Business College.
Det tredje ungelivsarrangement i rækken satte spot på Sabbatåret i samarbejde med BSS/Aarhus Universitet.
D. 24. oktober bliver vi klogere på, hvordan vi bedste støtter de unge på deres vej gennem sabbatårene og de mange muligheder, følelser og udfordringer, der følger med.