Hovedmenu

Aktuelt

DGL_foerste-hold1-scaled-aspect-ratio-1204-594

Ny lederuddannelse klæder anlægsgartnere på til fremtiden

Aarhus Business College har i samarbejde med Jordbrugets UddannelsesCenter Århus (JU Århus) udviklet en grundlæggende lederuddannelse for anlægsgartnere. Samarbejdet er skabt på baggrund af et behov for at klæde anlægsgartnerbranchen bedre på til at møde de nye krav, der stilles til medarbejdere.

Anlægsgartnerbranchen befinder sig i en rivende udvikling, som konkret kalder på flere redskaber inden for ledelse. Den grønne omstilling stiller særligt nye krav til medarbejderne, der skal kunne navigere i mange forandringer. Det kræver mellemledere, som kan styre opgaverne lokalt og være tydelige i deres dialog med både kolleger og kunder og samtidig fungere som bindeled til ledelsen.

Forløb er resultatet af et godt samarbejde 

Aarhus Business College har i en årrække kørt den grundlæggende lederuddannelse, hvor JU Århus byder ind med det grønne perspektiv.

”Hele forløbet er opbygget i samarbejde med JU Århus. Det har været en god oplevelse at være underviser i samarbejde med en branche, som i dén grad er motiveret for at tage teorier, redskaber og øvelser i brug. Deltagerne kommer fra forskellige arbejdspladser med forskellige tilgange til ledelse, hvilket skaber sunde dialoger i klassen omkring håndtering af relevante problemstillinger, som en leder ofte møder i dagligdagen,” fortæller erhvervskonsulent hos Aarhus Business College, Jacob Ullerichs Andersen, som er en af underviserne på uddannelsen.

Faglig medarbejder fra 3F, Kim Hyllegaard Gulbæk, der også er med i det lokale uddannelsesudvalg hos Jordbrugets UddannelsesCenter Århus, er også begejstret for samarbejdet og uddannelsestiltaget:

”I 3F arbejder vi altid for at være med til at skabe erhvervsuddannelser, der giver vores medlemmer de bedste betingelser for et godt og udviklende arbejdsliv. Vi ser lederuddannelsen for anlægsgartnere som en vigtig tilføjelse til de, som drømmer om at tage det næste skridt i karrieren.”

Det første hold på 20 deltagere har netop afsluttet uddannelsen, og de to samarbejdspartnere ser frem til at byde nye hold velkommen.

 • Kenny, kursist på lederuddannelsen

  Formand for grøn beplantning, BF Anlæg i Randers

  ”Jeg har helt klart fået nogle brugbare redskaber, som har gjort mig mere bevidst om at trække opgaver og situationer i en bestemt retning. Det har overordnet været en positiv oplevelse at gå på uddannelsen, og det er fedt, at der er et særligt grønt fokus. Det har været et godt hold, hvor vi har mange forskellige baggrunde, og vi har virkelig kunnet sparre med hinanden på kryds og tværs."

Aktuelt

 • AABC_Erhvervsvejledere_062-aspect-ratio-540-280

  Tag godt imod jeres nye elever

  Skal du snart byde nye elever velkommen? Et miljø, hvor jeres elever trives, skaber vækst og styrker jeres tiltrækning og fastholdelse af medarbejdere.

  Gå videre
 • IMG_7687-scaled-aspect-ratio-540-280

  2 fagprøvepriser til – stimen fortsætter

  Det er kun et par uger siden, vi vandt seneste fagprøvepris. Nu gør vores seje elever det igen, denne gang inden for detail.

  Gå videre
 • L0A9452-aspect-ratio-540-280

  Nytænkende og hjælpsom økonomielev vinder fagprøvepris

  Elev fra Aarhus Business College vinder fagprøvepris, der har fokus på grøn omstilling i en mindre motorfabrik.

  Gå videre
 • texas-scaled-aspect-ratio-540-280

  Hovedforløbselever snart på vej mod Texas

  Snart skal et nyt kuld hovedforløbselever til Texas fra alle vores uddannelsesretninger. I forvejen har 328 været afsted.

  Gå videre
 • cliff2-aspect-ratio-540-280

  Formand for HK Handel er ny næstformand i bestyrelsen

  Cliff Præstegaard, som er formand for HK Handel Østjylland, er ny næstformand i den øverste ledelse hos Aarhus Business College.

  Gå videre
 • DI_HK_Fagproeveprisen_2023_0634-aspect-ratio-540-280

  Østjysk Mærsk-elev vinder fagprøvepris

  Mærsk-elev fra Aarhus Business College, Sofie Smærup Jeppesen, løb med DI's og HK's Fagprøvepris 2023 for spedition og shippingelever.

  Gå videre
 • Virksomhedshold-aspect-ratio-540-280

  Nyt bæredygtighedsfag er ”superrelevant”

  Nyt bæredygtighedsfag vækker begejstring for elever, som er på vej ud i virksomheder med nye ESG-lovkrav fra nytår.

  Gå videre
 • Revisionsassistent-scaled-aspect-ratio-540-280

  Den bedste samarbejdspartner

  Ifølge en national analyse er Aarhus Business College den erhvervsskole, som virksomheder oplever det bedste samarbejde med ift. elever i lære.

  Gå videre
 • Feriebillede-aspect-ratio-540-280

  Få det bedste ud af ferien

  Her er 3 gode råd til, hvordan du får det bedste ud af din ferie, så du også kommer godt fra start, når hverdagen igen kalder.

  Gå videre
 • EUX_Dimission_08-1-aspect-ratio-540-280

  En festtid

  I sidste uge blev der afholdt dimissioner rundt på vores afdelinger. Masser af elever færdiggør også deres fagprøver i denne tid.

  Gå videre