Hovedmenu
Du er tilbage fra ferie. Opgaverne er i gang, og kalenderen er måske allerede ved at blive fyldt op. Forhåbentligt har du fået ladet batterierne godt op i ferien og har energi til at håndtere nye opgaver på jobbet.
Der er dog også mange, der på det her tidspunkt efter ferien daler i humøret og mister noget af deres arbejdsglæde. De problemer og udfordringer, man regnede med eller bare håbede på, ville være væk, når man vendte tilbage fra ferie, er der måske stadig.
Ifølge en opgørelse fra Danica Pension er september måned faktisk dén måned, hvor flest kunder får bevilliget behandling hos en psykolog. For mange kan sommerferien nemlig ende med at udløse stress efter ferien, hvis problemerne på arbejdet fortsat eksisterer, når de vender retur til jobbet.
Er du ved at miste lidt af den gode energi, du fik i ferien, kan det være en god idé at overveje disse 3 tips til at genfinde din arbejdsglæde:
1. Reflektér over dine opgaver
Har du brugt en del af din ferie til at reflektere over den seneste tid på arbejdet? Hvis ikke, så er det vigtigt at gøre nu, inden du rammer lignende problemer og udfordringer, som frustrerede dig før ferien. Notér f.eks. hvilke opgaver og andre forhold, som giver dig arbejdsglæde og herefter, hvilke opgaver, der fratager dig arbejdsglæde. Ved at skabe overblik over dine opgaver på denne måde kan du nemmere se, hvor der er behov for at ændre på tingene for, at du finder arbejdsglæden helt igen.
2. Bed om hjælp
Det er ikke bare okay at bede om hjælp. Det er også vigtigt. Vi kan nemlig alle have brug for en hjælpende hånd en gang imellem. Det er langt fra sikkert, at din chef eller kollega kan se, at du har brug for hjælp. Derfor er det vigtigt, at du selv siger til, hvis du har brug for hjælp til at løse nogle af dine opgaver og også er i stand til at sige fra, hvis du oplever at have for meget om ørerne. Andres hjælp kan både være med til at fjerne frustrationer og bidrager til at skabe tættere relationer med kolleger.
3. Tag pauser
Det er vigtigt at tage pauser i løbet af dagen for at sikre, at du løser opgaver på bedste vis. En undersøgelse fra Harvard Business Review viser nemlig, at du kan miste fokus og stirre dig blind på en opgave, når du arbejder på denne i længere tid. Korte mentale pauser hjælper dig altså med at holde fokus. En kort pause kan være at hente en kaffe, gå en kort tur eller tale med din kollega om noget helt andet end arbejde. Du bliver på den måde trukket ud af dét, du sad med og vil i højere grad se det med mere friske øjne, når du vender tilbage til opgaven.*
*https://hbr.org/2014/08/schedule-a-15-minute-break-before-you-burn-out
Hos Aarhus Business College finder du et bredt udvalg af kurser inden for salg, kommunikation, markedsføring, kontor, regnskab, økonomi, IT og ledelse.
Er du i tvivl om, hvilke kurser der kan matche din virksomhed eller dig som medarbejder eller ledig? Tag endelig fat på mig, så hjælper jeg dig videre.
Erhvervskonsulent, Erhvervscentret
22149378
jbec@aabc.dk
Hvad kan en hovedforløbsskole? Det fik borgmester Anders Winnerskjold indblik i, da han fredag den 14. marts besøgte Handelsfagskolen på Aarhus Business College i Skåde.
Den 8. marts 2025 markerer dagen, hvor Aarhus Business College kan se tilbage på 160års uddannelseshistorik. Dermed er vi samtidig landets ældste handelsskole.
Oplev digitaliseringsminister, Caroline Stage, og CEO i Microsoft Danmark, Mette Kaagaard, til næste ungelivsarrangement d. 6. marts. Denne gang med fokus på AI og fremtiden.
Journalist Kristian Leider, som besidder en høj grad af politisk tæft, indtræder i rollen som kommunikationschef i en tid, hvor uddannelsespolitikken er under stor forandring.
Direktør Anne Gammelby Lybecker ser tilbage på 2024 og frem på det nye år i en videohilsen til alle vores samarbejdspartnere.
Sammen med flere af Danmarks største organisationer og arbejdspladser skal Aarhus Business College være med til at udbrede kendskabet til AI gennem den netop etablerede 'AI-kompetencepagten'.
Rusmidler og i særlig grad opioider har i øjeblikket stor mediebevågenhed. I efteråret har Center for Rusmiddelforskning kortlagt en markant stigning i andelen af unge på landsplan mellem 15 og 25 år, der misbruger opioider. I den forbindelse har Aarhus Kommune iværksat en række indsatser og tilbud til unge og deres forældre i Aarhus Kommune. Dem bakker vi op om på Aarhus Business College.
Brancheorganisationer har startet en kampagne, som skal få flere medarbejdere på kontorer til at se grønt, når de skal efteruddanne sig. Aarhus Business College tilbyder flere relevante kurser til målgruppen.
Det tredje ungelivsarrangement i rækken satte spot på Sabbatåret i samarbejde med BSS/Aarhus Universitet.
D. 24. oktober bliver vi klogere på, hvordan vi bedste støtter de unge på deres vej gennem sabbatårene og de mange muligheder, følelser og udfordringer, der følger med.