Hovedmenu

Aktuelt

Nyhedsbrev-KogE-aspect-ratio-1204-594

Er du kommet godt i gang efter ferien? 

Er arbejdsglæden allerede faldet lidt, efter du er vendt tilbage fra ferie? Få 3 tips til at få skabe mere arbejdsglæde.

Du er tilbage fra ferie. Opgaverne er i gang, og kalenderen er måske allerede ved at blive fyldt op. Forhåbentligt har du fået ladet batterierne godt op i ferien og har energi til at håndtere nye opgaver på jobbet.

Der er dog også mange, der på det her tidspunkt efter ferien daler i humøret og mister noget af deres arbejdsglæde. De problemer og udfordringer, man regnede med eller bare håbede på, ville være væk, når man vendte tilbage fra ferie, er der måske stadig.

Ifølge en opgørelse fra Danica Pension er september måned faktisk dén måned, hvor flest kunder får bevilliget behandling hos en psykolog. For mange kan sommerferien nemlig ende med at udløse stress efter ferien, hvis problemerne på arbejdet fortsat eksisterer, når de vender retur til jobbet.

Er du ved at miste lidt af den gode energi, du fik i ferien, kan det være en god idé at overveje disse 3 tips til at genfinde din arbejdsglæde:

3 tips til at få mere arbejdsglæde:

1. Reflektér over dine opgaver

Har du brugt en del af din ferie til at reflektere over den seneste tid på arbejdet? Hvis ikke, så er det vigtigt at gøre nu, inden du rammer lignende problemer og udfordringer, som frustrerede dig før ferien. Notér f.eks. hvilke opgaver og andre forhold, som giver dig arbejdsglæde og herefter, hvilke opgaver, der fratager dig arbejdsglæde. Ved at skabe overblik over dine opgaver på denne måde kan du nemmere se, hvor der er behov for at ændre på tingene for, at du finder arbejdsglæden helt igen.

2. Bed om hjælp

Det er ikke bare okay at bede om hjælp. Det er også vigtigt. Vi kan nemlig alle have brug for en hjælpende hånd en gang imellem. Det er langt fra sikkert, at din chef eller kollega kan se, at du har brug for hjælp. Derfor er det vigtigt, at du selv siger til, hvis du har brug for hjælp til at løse nogle af dine opgaver og også er i stand til at sige fra, hvis du oplever at have for meget om ørerne. Andres hjælp kan både være med til at fjerne frustrationer og bidrager til at skabe tættere relationer med kolleger.

3. Tag pauser 

Det er vigtigt at tage pauser i løbet af dagen for at sikre, at du løser opgaver på bedste vis. En undersøgelse fra Harvard Business Review viser nemlig, at du kan miste fokus og stirre dig blind på en opgave, når du arbejder på denne i længere tid. Korte mentale pauser hjælper dig altså med at holde fokus. En kort pause kan være at hente en kaffe, gå en kort tur eller tale med din kollega om noget helt andet end arbejde. Du bliver på den måde trukket ud af dét, du sad med og vil i højere grad se det med mere friske øjne, når du vender tilbage til opgaven.*

*https://hbr.org/2014/08/schedule-a-15-minute-break-before-you-burn-out

3 tips til at få mere arbejdsglæde

Har du spørgsmål?

Er du i tvivl om, hvilke kurser der kan matche din virksomhed eller dig som medarbejder eller ledig? Tag endelig fat på mig, så hjælper jeg dig videre.

 • AABC_Erhvervsvejledere_062-aspect-ratio-540-280

  Tag godt imod jeres nye elever

  Skal du snart byde nye elever velkommen? Et miljø, hvor jeres elever trives, skaber vækst og styrker jeres tiltrækning og fastholdelse af medarbejdere.

  Gå videre
 • cliff2-aspect-ratio-540-280

  Formand for HK Handel er ny næstformand i bestyrelsen

  Cliff Præstegaard, som er formand for HK Handel Østjylland, er ny næstformand i den øverste ledelse hos Aarhus Business College.

  Gå videre
 • Revisionsassistent-scaled-aspect-ratio-540-280

  Den bedste samarbejdspartner

  Ifølge en national analyse er Aarhus Business College den erhvervsskole, som virksomheder oplever det bedste samarbejde med ift. elever i lære.

  Gå videre
 • Feriebillede-aspect-ratio-540-280

  Få det bedste ud af ferien

  Her er 3 gode råd til, hvordan du får det bedste ud af din ferie, så du også kommer godt fra start, når hverdagen igen kalder.

  Gå videre
 • Elev-i-butik-EUX-Gymnasiet--aspect-ratio-540-280

  Afslag

  Grundskoleelever får i maj besked om, hvilken ungdomsuddannelse de er optaget på. Mens mange får en melding om, at de skal begynde på deres foretrukne uddannelse, får en del også at vide, de ikke har fået plads det sted, de drømte om.

  Gå videre
 • Mand-i-produktion-med-tablet-aspect-ratio-540-280

  Rapport: 2 % af alle jobs vil forsvinde

  Den digitale udvikling og fokus på at være mere ’grøn’ kommer til at forandre verdens arbejdspladser.

  Gå videre
 • pexels-photo-3965551-aspect-ratio-540-280

  Ny masterclass for specialvarehandlen

  Nyt Masterclass-forløb for specialvarehandlen i samarbejde med brancheforeninger.

  Gå videre
 • DGL_foerste-hold1-scaled-aspect-ratio-540-280

  Lederuddannelse gør anlægsgartnere klar til fremtiden

  Den "grønne" uddannelse tages godt imod af kursister: "Jeg har fået brugbare redskaber til at trække opgaver i en ny retning."

  Gå videre
 • Ledelse-nyhedsbrev-marts--aspect-ratio-540-280

  3 tips til dig, der er leder/projektleder

  Vores underviser på Den Grundlæggende Lederuddannelse giver sine top-3 guldkorn inden for ledelse.

  Gå videre
 • Webklip_18-1-2023_104923_www.tv2ostjylland.dk_-aspect-ratio-540-280

  Elever samler værnemidler ind til Ukraine

  Værnemidler er blevet indsamlet fra hele 19 skoler fordelt i Jylland.

  Gå videre