Hovedmenu

Aktuelt

DI_HK_Fagproeveprisen_2023_0634-aspect-ratio-1204-594

Østjysk Mærsk-elev fra Aarhus Business College vinder fagprøvepris

Nyhed: 13/9-2023

Sofie Smærup Jeppesen, som er uddannet kontorelev hos Aarhus Business College, blev tirsdag fejret af undervisere og omkring 200 kolleger hos A.P. Møller-Maersk i Aarhus. Her blev hun nemlig overrasket med benævnelsen som vinder af Dansk Industris og HK’s Fagprøvepris 2023 inden for kontorområdet, shipping og spedition. Sofie modtog også et legat på 30.000 kr.

“Det er jeg selvfølgelig virkelig glad for og stolt over,” fortæller Sofie.

Speditionseleven modtager prisen efter at have bestået sin fagprøve, hvor hun brugte teori fra sine skoleophold på Aarhus Business College og praksis fra sin elevtid hos A.P. Møller-Maersk til at sætte fokus på bæredygtige tiltag i virksomheden.

Stolthed hos Aarhus Business College

“Det har fungeret supergodt at kombinere skoleophold på Aarhus Business College med selve min elevplads. Jeg har kunnet tage direkte hjem og bruge teorien fra skolen i praksis hos Mærsk. Og så har jeg haft gode undervisere,” fortæller Sofie.

Der er da også stor stolthed at spore hos forstanderen på Aarhus Business College, Gitte Møller:

“Vi er simpelthen så stolte, så vi er ved at revne. Det er jo en landsdækkende pris, og at det er en af vores elever, der vinder, er jo en stor anerkendelse – også af os som uddannelsessted,” lyder reaktionen fra Gitte Møller og fortæller om Sofies fagprøve:

“Jeg har jo været så heldig at få lov at læse Sofies fagprøve, og jeg synes, at hun har et ualmindeligt godt tække på det. Hun har været grundigt undersøgende og meget velfunderet og reflekterende over hele det skifte, virksomheden og branchen står i. Alle vil bæredygtighed, men vil de det for en hver pris, og hvad er det for parametre, der er vigtige for kunden, for miljøet og for modtagerne? Hun har været godt omkring i fagprøven og har et godt blik for den store sammenhæng,” lyder det fra Gitte Møller.

Ud over fagprøveprisen er A.P. Møller-Maersk blevet belønnet med prisen som Årets uddannelsessted 2023. Sofie er nu udlært og er blevet fastansat hos Mærsk i deres Nødhjælpsafdeling. Vi ønsker Sofie alt muligt held og lykke i sin stilling.

Supplerende kilde: Maritime Direct

Fotos: DI-Dansk Industri

Aktuelt

 • L0A9452-aspect-ratio-540-280

  Nytænkende og hjælpsom økonomielev vinder fagprøvepris

  Elev fra Aarhus Business College vinder fagprøvepris, der har fokus på grøn omstilling i en mindre motorfabrik.

  Gå videre
 • texas-scaled-aspect-ratio-540-280

  Hovedforløbselever snart på vej mod Texas

  Snart skal et nyt kuld hovedforløbselever til Texas fra alle vores uddannelsesretninger. I forvejen har 328 været afsted.

  Gå videre
 • cliff2-aspect-ratio-540-280

  Formand for HK Handel er ny næstformand i bestyrelsen

  Cliff Præstegaard, som er formand for HK Handel Østjylland, er ny næstformand i den øverste ledelse hos Aarhus Business College.

  Gå videre
 • Virksomhedshold-aspect-ratio-540-280

  Nyt bæredygtighedsfag er ”superrelevant”

  Nyt bæredygtighedsfag vækker begejstring for elever, som er på vej ud i virksomheder med nye ESG-lovkrav fra nytår.

  Gå videre
 • Revisionsassistent-scaled-aspect-ratio-540-280

  Den bedste samarbejdspartner

  Ifølge en national analyse er Aarhus Business College den erhvervsskole, som virksomheder oplever det bedste samarbejde med ift. elever i lære.

  Gå videre
 • EUX_Dimission_08-1-aspect-ratio-540-280

  En festtid

  I sidste uge blev der afholdt dimissioner rundt på vores afdelinger. Masser af elever færdiggør også deres fagprøver i denne tid.

  Gå videre
 • Elev-i-butik-EUX-Gymnasiet--aspect-ratio-540-280

  Afslag

  Grundskoleelever får i maj besked om, hvilken ungdomsuddannelse de er optaget på. Mens mange får en melding om, at de skal begynde på deres foretrukne uddannelse, får en del også at vide, de ikke har fået plads det sted, de drømte om.

  Gå videre
 • True-North-aspect-ratio-540-280

  Mental sundhed på skoleskemaet

  ​Vi er enormt stolte af samarbejdet med Matas A/S - og det er der rigtig mange grunde til. Én af dem er, at de altid går et ekstra skridt. Denne gang vedrører det mental sundhed blandt unge.

  Gå videre
 • pexels-photo-3965551-aspect-ratio-540-280

  Ny masterclass for specialvarehandlen

  Nyt Masterclass-forløb for specialvarehandlen i samarbejde med brancheforeninger.

  Gå videre
 • DGL_foerste-hold1-scaled-aspect-ratio-540-280

  Lederuddannelse gør anlægsgartnere klar til fremtiden

  Den "grønne" uddannelse tages godt imod af kursister: "Jeg har fået brugbare redskaber til at trække opgaver i en ny retning."

  Gå videre