Hovedmenu

Aktuelt

Cirkulaear-aabning-aspect-ratio-1204-594

Ny elevdrevet butik på Aarhus Business College

I går slog Aarhus Business College dørene op for livsstilsbutikken Cirkulär – en ny uddannelsesbutik drevet af elever fra EUX Gymnasiet.

”Hvor må det være fedt for eleverne at være med til at skabe noget, der er værdiskabende.” Sådan lød det fra bestyrelsesformand, Karina Boldsen, lige inden hun klippede det blå bånd over for officielt at byde velkommen til den nye uddannelsesbutik.

Uddannelsesbutikken skal drives af detail-, kontor- og handelselever på EUX Gymnasiet i forbindelse med deres skoleoplæring (tidligere skolepraktik). Jeanette Thomadsen er teamleder hos skoleoplæringscenteret på Aarhus Business College og sagde på den store dag:

”Tanken bag Cirkulär har været at skabe et inspirerende læringssted for eleverne i skoleoplæring og et samlingssted for elever, kollegaer og det lokale erhvervsliv. Uddannelsesbutikken er helt sikkert et vigtigt led i at styrke erhvervsuddannelserne i Aarhus,” siger Jeanette Thomadsen og fortsætter:

”Og så er det jo skønt at se, hvordan folk mødes i ”cirkler” i dag, snakker løs og bare virker til at hygge sig.”

Se billeder fra den store dag ved at scrolle dig igennem galleriet nedenfor:

Butik skal øge sandsynlighed for uddannelsesaftale

Uddannelsesbutikken er lavet i samarbejde med indretningsfirmaet KAKI og med Aarhus TECH, hvis elever har stået for tømrer- murer- og malerarbejde, og butikken skal være med til at sikre skoleoplæring af høj kvalitet, så eleverne øger deres sandsynlighed for en efterfølgende uddannelsesaftale i en virksomhed.

Projektmidlerne til den nye butik stammer fra trepartsaftalen af 28. maj 2020 om et udstyrsløft af skolepraktikcentre for at sikre tidssvarende udstyr.

Citater på dagen

 • Jacob Friis-Christensen

  Indehaver af TrendyLiving.dk, hvis produkter er en del af det sortiment, som sælges i Cirkulär

  ”Det er fedt at opleve butikken og ikke mindst vores varer sat i spil. Det er blevet rigtig flot. Vi synes, det er supergodt, at eleverne, som driver butikken, på denne måde får lov at arbejde med rigtige ting i forbindelse med deres elevplads."
 • Emilie

  Elev hos Cirkulär

  ”Det er fedt at være i gang. Jeg glæder mig til at sætte vores eget præg på butikken og sælge både kaffe og produkter fra alle vores fede samarbejdspartnere."

Aktuelt

 • Elev-i-butik-EUX-Gymnasiet--aspect-ratio-540-280

  Afslag

  Eleverne i grundskolen får i slutningen af maj besked om, hvilken ungdomsuddannelse de er optaget på. En stor del af dem får en melding om, at de efter sommerferien skal begynde på deres foretrukne ungdomsuddannelse. Men der er også en del, der ikke har fået plads det sted, de drømte om.

  Gå videre
 • True-North-aspect-ratio-540-280

  Mental sundhed på skoleskemaet

  ​Vi er enormt stolte af samarbejdet med Matas A/S - og det er der rigtig mange grunde til. Én af dem er, at de altid går et ekstra skridt. Denne gang vedrører det mental sundhed blandt unge.

  Gå videre
 • To-glade-elever-paa-EUX-Gymnasiet-aspect-ratio-540-280

  Besøg vores gymnasier

  Er du nysgerrig på, hvilke gymnasier, vi har på Aarhus Business College, og hvad de kan tilbyde dig? Besøg et gymnasie eller flere, få en rundvisning og stil alle dine spørgsmål.

  Gå videre
 • EUX_Galla_Lancier01-aspect-ratio-540-280

  Galla på EUX Gymnasiet

  I fredags var EUX Business-elever samlet til stor gallafest i Turbinehallen i Aarhus.

  Gå videre
 • HHX-aspect-ratio-540-280

  Skolestart august 2023

  D. 8. august 2023 starter et nyt skoleår op for HHX-elever og elever på EUX og EUD Business. EUD10 har skolestart d. 14. august 2023.

  Gå videre
 • DGL_foerste-hold1-scaled-aspect-ratio-540-280

  Lederuddannelse gør anlægsgartnere klar til fremtiden

  Den "grønne" uddannelse tages godt imod af kursister: "Jeg har fået brugbare redskaber til at trække opgaver i en ny retning."

  Gå videre
 • EUX_04__DSC0409-scaled-aspect-ratio-540-280

  De unge trives på EUX Gymnasiet

  Undersøgelse tegner tydeligt billede af, at vores elever på EUX Gymnasiet har det godt og trives endnu bedre end tidligere år.

  Gå videre
 • HHX_05__DSC0111-beskaaret-komprimeret-e1674123506365-aspect-ratio-540-280

  Har du valgt ungdomsuddannelse/10. klasse?

  Husk at søge ungdomsuddannelse eller 10. klasse senest 13. marts 2023 på optagelse.dk.

  Gå videre
 • AABC-Skills-2023-scaled-aspect-ratio-540-280

  Danmarks bedste blomsterdekoratør

  Blomsterdekoratør-elever fra Handelsfagskolen indtog i weekenden både 1., 2. og 3. pladsen ved DM i Skills!

  Gå videre
 • To-glade-EUX-studenter-stor-format-aspect-ratio-540-280

  Åbent Hus på EUX Gymnasiet

  Se datoer og tidspunkter for Åbent Hus på EUX Gymnasiet i Viby.

  Gå videre