Hovedmenu

Aktuelt

Fra-kuglepen-til-knaster-scaled-aspect-ratio-1204-594

En kuglepen blev til en bil

I 3.K på HHX-gymnasiet er de dygtige til særligt én ting: at innovere og få gode idéer. Tit står der også netop innovation på skoleskemaet og i en time blev klassen præsenteret for TV2-dokumentaren ”Fra kuglepen til knaster”, hvor en 22-årig iværksætter sætter sig for at forvandle en kuglepen til noget meget større. Det blev til en bil, og det gav Storm, Emma, Marya, Mathilde og Julius lyst til at forsøge sig med det samme.

”Ja, det startede jo med den kuglepen, som Storm byttede til en Steve Jobs bog. Og så manglede Julius’ bedstefar en bog, der kunne inspirere ham, så han byttede med en airfryer,” fortæller Emma, mens gruppen forsøger at huske i hvilken rækkefølge det hele gik til.

I virkeligheden startede gruppen et helt andet sted. De kontaktede fremmede, men fandt hurtigt ud af, at det er lettere at bruge sit netværk – og det med at nogen altid kender nogen sendte dem hurtigt rundt blandt hinandens familiemedlemmer. Emmas søster skulle giftes og ønskede sig en airfryer, og sådan én havde Julius’ bedstefar jo lige byttet for en bog. Så den fik Emmas søster til gengæld for en vintage halskæde, Emma havde udset sig.

”Det var ret sjovt at skulle bruge sine innovative evner i forhold til, hvad man kunne få byttet til næste gang – og hvem man skulle spørge for at få det bedste ud af det,” siger Storm, og forsætter historien:

”Halskæden byttede vi så til en dyr champagne, Mathildes far havde på lager, og Marya vidste, at hendes far, der er bilsælger, skulle arrangere en stor julefrokost… ja, og så byttede han champagnen for en bil.”

Bilen havde gruppen med til fremvisning for klassen et par uger efter bytningen. Den skulle lige på plader og gøres helt køreklar. I klassen fik andre grupper byttet sig til blandt andet et forløb hos en personlig træner, et cafébesøg, vin og en flækket iPhone 8.

Aktuelt

 • IMG_2813-scaled-aspect-ratio-540-280

  HHX-elever med flot præstation til DM i Erhvervscase

  Fire af vores dygtige elever fra HHX-gymnasiet i Viby deltog i finalen ved DM i Erhvervscase 2023 på Børsen.

  Gå videre
 • cliff2-aspect-ratio-540-280

  Formand for HK Handel er ny næstformand i bestyrelsen

  Cliff Præstegaard, som er formand for HK Handel Østjylland, er ny næstformand i den øverste ledelse hos Aarhus Business College.

  Gå videre
 • Groenne-arealer-scaled-aspect-ratio-540-280

  Klimadag på HHX-gymnasiet

  Gymnasiets klimambassadører stod for en dag med fuld fokus på bæredygtighed, biodiversitet og klima.

  Gå videre
 • a-scaled-aspect-ratio-540-280

  HHX-gruppe videre i landsdækkende konkurrence

  En HHX-gruppe er nu på vej i finalen i konkurrencen DM i Erhvervscase.

  Gå videre
 • IMG_8051-scaled-aspect-ratio-540-280

  Et nyt skoleår er i gang

  Gangene på HHX-gymnasiet og EUX-gymnasiet vrimler igen med unge mennesker. August er måneden, hvor vi tager imod en masse nye, spændte elever.

  Gå videre
 • Revisionsassistent-scaled-aspect-ratio-540-280

  Den bedste samarbejdspartner

  Ifølge en national analyse er Aarhus Business College den erhvervsskole, som virksomheder oplever det bedste samarbejde med ift. elever i lære.

  Gå videre
 • HHX-aspect-ratio-540-280

  Skolestart august 2023

  D. 8. august 2023 starter et nyt skoleår op for HHX-elever og elever på EUX og EUD Business. EUD10 har skolestart d. 14. august 2023.

  Gå videre
 • To-glade-elever-paa-EUX-Gymnasiet-aspect-ratio-540-280

  Besøg vores gymnasier

  Er du nysgerrig på, hvilke gymnasier, vi har på Aarhus Business College, og hvad de kan tilbyde dig? Besøg et gymnasie eller flere, få en rundvisning og stil alle dine spørgsmål.

  Gå videre
 • 20230511-Aarhus-Business-College-Tivoli-Friheden-0329-aspect-ratio-540-280

  Galla på HHX

  Galla på HHX var fyldt med glimmer og godt humør.

  Gå videre
 • EUX_Dimission_08-1-aspect-ratio-540-280

  En festtid

  I sidste uge blev der afholdt dimissioner rundt på vores afdelinger. Masser af elever færdiggør også deres fagprøver i denne tid.

  Gå videre