Hovedmenu

Aktuelt

EUX_04__DSC0409-scaled-aspect-ratio-1204-594

De unge trives på EUX-gymnasiet

Trivsel og ikke mindst mistrivsel blandt børn og unge er kommet på den politiske dagsorden. Stadig flere unge mistrives eller viser tegn på mistrivsel i Danmark ifølge VIVE - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd i 2022. Det er dog ikke en udvikling, der ses hos eleverne på EUX-gymnasiet på Aarhus Business College, viser ny trivselsmåling på skolen.

Trivsel og elevernes velbefindende er et område, Aarhus Business College har konstant fokus på. De unge er vores fremtid, og vi bekymrer os om dem. Derfor ser vi altid frem til resultaterne af den årlige elevtrivselsundersøgelse med stor spænding, fortæller uddannelsesdirektør Hans Henning Nielsen.

Resultaterne af undersøgelsen tegner et tydeligt billede af, at eleverne på EUX-gymnasiet på Aarhus Business College har det godt og endda trives endnu bedre end tidligere år. Der er fremgang på alle trivselsindikatorerne, som omfatter alt fra ”læringsmiljø” og ”egen indsats og motivation” til ”praktik” og ”velbefindende”, hvor der scores 4,1 ud af 5 mod 4,0 sidste år.
– Den tendens, der ses i samfundet med en generel stigende mistrivsel blandt unge, er altså ikke at finde på EUX-gymnasiet på Aarhus Business College. Vi er dog bevidste om, at der altid vil være nogle elever, der har det svært, også hos os, siger Hans Henning Nielsen.

De unges ve og vel har altid været et vigtigt område for Aarhus Business College. Men under og i kølvandet af Covid-19 har skolen øget sin indsats for at styrke trivslen i hverdagen på skolen – bl.a. gennem gode faglige og sociale fællesskaber på alle vores ungdomsuddannelser.

– Det virker, kan vi høre på eleverne. De fremhæver, at oplevelsen af at høre sammen med de andre elever og med lærerne har stor betydning for trivslen på skolen både fagligt og socialt. Helt konkret har eleverne på 1. år på EUX-gymnasiet f.eks. været på en ekstra introtur til Hamburg samtidig med, at der har været dobbeltlærerordning i nogle af timerne for at øge læring og trivsel. Det har givet mulighed for i højere grad at differentiere undervisningen og tage bedre hånd om den enkelte elev gennem f.eks. feedback, fortsætter Hans Henning Nielsen.

 

Aktuelt

 • cliff2-aspect-ratio-540-280

  Formand for HK Handel er ny næstformand i bestyrelsen

  Cliff Præstegaard, som er formand for HK Handel Østjylland, er ny næstformand i den øverste ledelse hos Aarhus Business College.

  Gå videre
 • IMG_8051-scaled-aspect-ratio-540-280

  Et nyt skoleår er i gang

  Gangene på HHX-gymnasiet og EUX-gymnasiet vrimler igen med unge mennesker. August er måneden, hvor vi tager imod en masse nye, spændte elever.

  Gå videre
 • Revisionsassistent-scaled-aspect-ratio-540-280

  Den bedste samarbejdspartner

  Ifølge en national analyse er Aarhus Business College den erhvervsskole, som virksomheder oplever det bedste samarbejde med ift. elever i lære.

  Gå videre
 • HHX-aspect-ratio-540-280

  Skolestart august 2023

  D. 8. august 2023 starter et nyt skoleår op for HHX-elever og elever på EUX og EUD Business. EUD10 har skolestart d. 14. august 2023.

  Gå videre
 • To-glade-elever-paa-EUX-Gymnasiet-aspect-ratio-540-280

  Besøg vores gymnasier

  Er du nysgerrig på, hvilke gymnasier, vi har på Aarhus Business College, og hvad de kan tilbyde dig? Besøg et gymnasie eller flere, få en rundvisning og stil alle dine spørgsmål.

  Gå videre
 • EUX_Dimission_08-1-aspect-ratio-540-280

  En festtid

  I sidste uge blev der afholdt dimissioner rundt på vores afdelinger. Masser af elever færdiggør også deres fagprøver i denne tid.

  Gå videre
 • tuder-aspect-ratio-540-280

  Tillykke til alle studenter!

  I disse dage er vores gymnasier fyldt med glade studenter. Se nogle af de skønne øjeblikke i vores billedgalleri.

  Gå videre
 • Elev-i-butik-EUX-Gymnasiet--aspect-ratio-540-280

  Afslag

  Grundskoleelever får i maj besked om, hvilken ungdomsuddannelse de er optaget på. Mens mange får en melding om, at de skal begynde på deres foretrukne uddannelse, får en del også at vide, de ikke har fået plads det sted, de drømte om.

  Gå videre
 • True-North-aspect-ratio-540-280

  Mental sundhed på skoleskemaet

  ​Vi er enormt stolte af samarbejdet med Matas A/S - og det er der rigtig mange grunde til. Én af dem er, at de altid går et ekstra skridt. Denne gang vedrører det mental sundhed blandt unge.

  Gå videre
 • EUX_Galla_Lancier01-aspect-ratio-540-280

  Galla på EUX-gymnasiet

  I fredags var EUX Business-elever samlet til stor gallafest i Turbinehallen i Aarhus.

  Gå videre