Hovedmenu

Aktuelt

Revisionsassistent-scaled-aspect-ratio-1204-594

Virksomheder placerer samarbejde med Aarhus Business College i toppen i analyse

Sådan er konklusionen i en national analyse foretaget af SMVdanmark.

I disse første dage efter ferien tillader vi os at være ekstra stolte af vores skole. I en analyse fra SMVdanmark er vi nemlig den erhvervsskole, som virksomheder oplevede det bedste samarbejde med i 2022 ift. elever, der er eller skal i læreplads hos dem. På en skala fra 1-10 scorer vi hele 9,2 i analysen og er dermed placeret helt i top.

“Vi er meget stolte over og tilfredse med, at virksomheder placerer os i toppen af denne analyse. Det kan ikke mindst føres tilbage til alle vores dygtige medarbejdere – fra vores erhvervscenter, der rådgiver om alle dele inden for rekrutteringsbranchen til vores dygtige undervisere på hovedforløbene og administrationen, som hjælper virksomheder med indgåelse af uddannelsesaftaler og meget andet,” udtaler direktør hos Aarhus Business College, Anne Gammelby Lybecker.

Baggrund for analyse

Undersøgelsen tager afsæt i, at virksomhederne er erhvervsskolernes vigtigste samarbejdspartnere, da eleverne på erhvervsuddannelserne bruger størstedelen af deres uddannelse som elever eller lærlinge i offentlige og private virksomheder. Det er ifølge SMVdanmark afgørende for virksomhedernes motivation for at oprette lærepladser, at der er et godt samarbejde med erhvervsskolerne om elevernes uddannelsesforløb.

Undersøgelsen har spurgt virksomheder ind til forskellige dele af samarbejdet med de enkelte skoler. Der har f.eks. været spørgsmål ift., hvor god skolen er

– til at samarbejde med virksomheder omkring elevernes udvikling, så de når uddannelsens mål

– til at supplere praktikforløbene med skoleperioderne

– til at være tilgængelige og hjælpe virksomheder med indgåelse af uddannelsesaftaler.

Tæt samarbejde med virksomheder

På Aarhus Business College registrerer vi årligt 1.000 uddannelsesaftaler med virksomheder inden for et væld af brancher i detail-, handel-, event-, og kontorverdenen. Derfor kan vi også tilbyde specifik rådgivning inden for alle dele af rekrutteringsbranchen med nye elever. Det er vigtigt for os at være tæt på eleverne, så vi hjælper med at skabe det helt rette match med en virksomhed samt for at sikre at eleverne får et godt forløb igennem hele læretiden.

 

 

Læs analysens hovedkonklusioner her

Aktuelt

 • L0A9452-aspect-ratio-540-280

  Nytænkende og hjælpsom økonomielev vinder fagprøvepris

  Elev fra Aarhus Business College vinder fagprøvepris, der har fokus på grøn omstilling i en mindre motorfabrik.

  Gå videre
 • texas-scaled-aspect-ratio-540-280

  Hovedforløbselever snart på vej mod Texas

  Snart skal et nyt kuld hovedforløbselever til Texas fra alle vores uddannelsesretninger. I forvejen har 328 været afsted.

  Gå videre
 • cliff2-aspect-ratio-540-280

  Formand for HK Handel er ny næstformand i bestyrelsen

  Cliff Præstegaard, som er formand for HK Handel Østjylland, er ny næstformand i den øverste ledelse hos Aarhus Business College.

  Gå videre
 • DI_HK_Fagproeveprisen_2023_0634-aspect-ratio-540-280

  Østjysk Mærsk-elev vinder fagprøvepris

  Mærsk-elev fra Aarhus Business College, Sofie Smærup Jeppesen, løb med DI's og HK's Fagprøvepris 2023 for spedition og shippingelever.

  Gå videre
 • Virksomhedshold-aspect-ratio-540-280

  Nyt bæredygtighedsfag er ”superrelevant”

  Nyt bæredygtighedsfag vækker begejstring for elever, som er på vej ud i virksomheder med nye ESG-lovkrav fra nytår.

  Gå videre
 • Feriebillede-aspect-ratio-540-280

  Få det bedste ud af ferien

  Her er 3 gode råd til, hvordan du får det bedste ud af din ferie, så du også kommer godt fra start, når hverdagen igen kalder.

  Gå videre
 • EUX_Dimission_08-1-aspect-ratio-540-280

  En festtid

  I sidste uge blev der afholdt dimissioner rundt på vores afdelinger. Masser af elever færdiggør også deres fagprøver i denne tid.

  Gå videre
 • Elev-i-butik-EUX-Gymnasiet--aspect-ratio-540-280

  Afslag

  Grundskoleelever får i maj besked om, hvilken ungdomsuddannelse de er optaget på. Mens mange får en melding om, at de skal begynde på deres foretrukne uddannelse, får en del også at vide, de ikke har fået plads det sted, de drømte om.

  Gå videre
 • True-North-aspect-ratio-540-280

  Mental sundhed på skoleskemaet

  ​Vi er enormt stolte af samarbejdet med Matas A/S - og det er der rigtig mange grunde til. Én af dem er, at de altid går et ekstra skridt. Denne gang vedrører det mental sundhed blandt unge.

  Gå videre
 • Mand-i-produktion-med-tablet-aspect-ratio-540-280

  Rapport: 2 % af alle jobs vil forsvinde

  Den digitale udvikling og fokus på at være mere ’grøn’ kommer til at forandre verdens arbejdspladser.

  Gå videre