Hovedmenu

Aktuelt

Virksomhedshold-aspect-ratio-1204-594

Nyt bæredygtighedsfag er ”superrelevant” for virksomheder

Aarhus Business College greb hurtigt bolden, da det valgfrie specialefag i Bæredygtighed for økonomielever blev godkendt af Børne- og Undervisningsmisteriet. De første 30 elever, som allerede har gennemført faget, viser stor begejstring for faget, der er meget relevant for det arbejde, der venter dem i virksomhederne.

”Jeg blev glad, da jeg så, at det var muligt at vælge Bæredygtighedsfaget,” fortæller Mathilde B. Andersen, som er i gang med sit hovedforløb som økonomiassistent på Handelsfagskolen, Aarhus Business College. Ved siden af sine skoleophold er Mathilde i lære som økonomiassistent hos Bytømreren. Her har fagets indhold stor relevans for hende og kollegernes arbejde. Fra næste år stilles der i forlængelse af FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling nemlig lovkrav til virksomheder og deres ESG-rapportering (Miljø, Samfund og Ledelse).

”Det kommer til at kræve enormt meget. Derfor har det været superrelevant for mig at vælge dette fag, hvor der har været en god gennemgang af lovkrav og inspirerende oplæg,” uddyber Mathilde, som også ønsker at skrive sin fagprøve inden for området.

Undervisere deltager i efteruddannelse inden for bæredygtighed

Hovedforløbsunderviser, Christina Dam Pedersen, var den første til at undervise i det helt nye fag. Hun har som mange andre undervisere på Aarhus Business College deltaget på kurser og efteruddannelse inden for bæredygtighed for at kunne målrette undervisningen til eleverne inden for området:

“Som uddannelsesinstitution skal vi være foran. Når de nye ESG-regler træder i kraft til nytår, så nytter det ikke, at vi begynder og undervise i det efter nytår. Vi har en lille vej ind i virksomhederne gennem eleverne, som alle tager det, de har lært med hjem på arbejdspladsen, og så smitter det forhåbentlig af i resten af virksomheden, fortæller Christina Dam Pedersen.

Læs Uddannelsesnævnets artikel om den gode modtagelse af Bæredygtighedsfaget blandt elever
 • Mathilde, elev på Bæredygtighedsfag

  I lære som økonomiassistent hos Bytømreren

  Forløbet har fungeret hele vejen rundt. Indholdet har været relevant. Der har været inspirerende oplæg fra virksomheder, som arbejder med ESG-rapportering. Og så har underviseren været god.

Aktuelt

 • L0A9452-aspect-ratio-540-280

  Nytænkende og hjælpsom økonomielev vinder fagprøvepris

  Elev fra Aarhus Business College vinder fagprøvepris, der har fokus på grøn omstilling i en mindre motorfabrik.

  Gå videre
 • texas-scaled-aspect-ratio-540-280

  Hovedforløbselever snart på vej mod Texas

  Snart skal et nyt kuld hovedforløbselever til Texas fra alle vores uddannelsesretninger. I forvejen har 328 været afsted.

  Gå videre
 • cliff2-aspect-ratio-540-280

  Formand for HK Handel er ny næstformand i bestyrelsen

  Cliff Præstegaard, som er formand for HK Handel Østjylland, er ny næstformand i den øverste ledelse hos Aarhus Business College.

  Gå videre
 • DI_HK_Fagproeveprisen_2023_0634-aspect-ratio-540-280

  Østjysk Mærsk-elev vinder fagprøvepris

  Mærsk-elev fra Aarhus Business College, Sofie Smærup Jeppesen, løb med DI's og HK's Fagprøvepris 2023 for spedition og shippingelever.

  Gå videre
 • Revisionsassistent-scaled-aspect-ratio-540-280

  Den bedste samarbejdspartner

  Ifølge en national analyse er Aarhus Business College den erhvervsskole, som virksomheder oplever det bedste samarbejde med ift. elever i lære.

  Gå videre
 • Feriebillede-aspect-ratio-540-280

  Få det bedste ud af ferien

  Her er 3 gode råd til, hvordan du får det bedste ud af din ferie, så du også kommer godt fra start, når hverdagen igen kalder.

  Gå videre
 • EUX_Dimission_08-1-aspect-ratio-540-280

  En festtid

  I sidste uge blev der afholdt dimissioner rundt på vores afdelinger. Masser af elever færdiggør også deres fagprøver i denne tid.

  Gå videre
 • Elev-i-butik-EUX-Gymnasiet--aspect-ratio-540-280

  Afslag

  Grundskoleelever får i maj besked om, hvilken ungdomsuddannelse de er optaget på. Mens mange får en melding om, at de skal begynde på deres foretrukne uddannelse, får en del også at vide, de ikke har fået plads det sted, de drømte om.

  Gå videre
 • True-North-aspect-ratio-540-280

  Mental sundhed på skoleskemaet

  ​Vi er enormt stolte af samarbejdet med Matas A/S - og det er der rigtig mange grunde til. Én af dem er, at de altid går et ekstra skridt. Denne gang vedrører det mental sundhed blandt unge.

  Gå videre
 • Mand-i-produktion-med-tablet-aspect-ratio-540-280

  Rapport: 2 % af alle jobs vil forsvinde

  Den digitale udvikling og fokus på at være mere ’grøn’ kommer til at forandre verdens arbejdspladser.

  Gå videre