Hovedmenu
JUHU, ekstraundervisning i tysk! Det lyder måske ikke som noget, en 2.g’er normalt ville vælge frivilligt, men sidste skoleår valgte hele 28 elever, at forbedre deres tyskkundskaber, da de tog Goethe-certifikatet. Forløbet blev afsluttet med en eksamen og et certifikat på, at de kan lytte, skrive, læse og tale tysk.
Men det er ikke bare tyskundervisning og læring, eleverne får ud af at deltage. Torsdagstimerne byder også på morgenmad, fedt sammenhold, plads til hygge og motivation:
”Det var hyggeligt at starte med fællesspisning og morgenmad – på den måde var det ikke helt så undervisningsagtigt. Man deltog frivilligt i timerne, fordi det var hyggeligt,” siger Sebastian, der var elev på kurset før sommer.
Holdkammeraterne Maja og Mads er enige og mærkede også, hvordan den gode stemning på holdet smittede af på læringen.
”Alle ville gerne være der, og alle gik til opgaverne. Man får bare mere ud af at være der, når de andre vil det samme. Det motiverer én mere.”
Holdet står tyskunderviser Karen Mimi Møller i spidsen for. Det har hun gjort siden, tilbuddet om ekstraundervisningen og det første hold startede i 2017.
Hvor den normale tyskundervisning går i dybden med eksempelvis analyser, så går Goethe-undervisningen mere ud på at udvikle elevernes færdigheder indenfor dagligdagssproget.
Sproget skal altså kunne bruges i hverdagen, på et eventuelt studie eller et job i en tysktalende virksomhed. Derfor bliver eleverne trænet i at lytte, skrive, læse og tale.
Og det er fedt, synes Sebastian: Ja, det er nice, at man kombinerer de forskellige discipliner – fx fokus på at lytte, som vi ikke trænede helt så meget i den almindelige undervisning. Det er meget mere målrettet her og det giver én nogle gode færdigheder, hvis man skal bruge tysk på f.eks. et studieophold eller i et fremtidigt job.”
Til spørgsmålet om, om de vil anbefale forløbet til andre, er Sebastian, Mads og Maja helt enige: JA!
HHX-gymnasiet starter et nyt Goethe-hold op i september.
Goethe Zertifikat B1 består af fire dele: Læse, skrive, lytte og tale
Du skal vælge HHX, fordi uddannelsen klæder dig på til den virkelighed, der venter dig, når du bliver student.
Direktør Anne Gammelby Lybecker ser tilbage på 2024 og frem på det nye år i en videohilsen til alle vores samarbejdspartnere.
Se datoer og tidspunkter for Åbent Hus på HHX-gymnasiet i Risskov og Viby.
Sammen med flere af Danmarks største organisationer og arbejdspladser skal Aarhus Business College være med til at udbrede kendskabet til AI gennem den netop etablerede 'AI-kompetencepagten'.
Rusmidler og i særlig grad opioider har i øjeblikket stor mediebevågenhed. I efteråret har Center for Rusmiddelforskning kortlagt en markant stigning i andelen af unge på landsplan mellem 15 og 25 år, der misbruger opioider. I den forbindelse har Aarhus Kommune iværksat en række indsatser og tilbud til unge og deres forældre i Aarhus Kommune. Dem bakker vi op om på Aarhus Business College.
Det tredje ungelivsarrangement i rækken satte spot på Sabbatåret i samarbejde med BSS/Aarhus Universitet.
D. 24. oktober bliver vi klogere på, hvordan vi bedste støtter de unge på deres vej gennem sabbatårene og de mange muligheder, følelser og udfordringer, der følger med.
Aarhus Business College får nyt studieadministrativt system til august 2025.
Til en konference blev resultaterne af et projekt med fokus på AI og læring præsenteret for mere end 130 deltagere.
Vejret var med medarbejdere fra Aarhus Business College, da kolleger samledes til DHL Stafetten i Mindeparken i Aarhus.
Elever på EUX-gymnasiet og HHX-gymnasiet springer i disse dage ud som studenter, og EUD10'erne færdiggør deres 10. klasse.