Hovedmenu

Aktuelt

Team-Danmark-Iben-dans-aspect-ratio-1204-594

Dansen flyttede Iben til Aarhus

Da Iben blev Team Danmark-elev inden for sportsdans, startede hun et nyt liv på Aarhus Handelsgymnasium på Aarhus Business College. Skolens opbakning til sporten er af stor betydning for Iben.

Som elitesportsdanser danser Iben standard og latin. Faktisk har hun danset, siden hun var 3 år, så dansen har været en stor del af Ibens liv. Som 15-årig blev Iben en del af organisationen Team Danmark, der varetager den overordnede planlægning af eliteidrætten i Danmark.  Dette betød, at dansen gik til at blive endnu mere seriøst. Særligt skulle Iben nu vænne sig til en noget mere skemalagt hverdag.

Stor opbakning fra undervisere og klassekammerater

Idet rammerne omkring sportsdans i høj grad er placeret i Aarhus, besluttede Iben sig for at flytte til Aarhus i forbindelse med Team Danmark-medlemsskabet. Valget af uddannelsessted faldt hurtigt på Aarhus Handelsgymnasium i Risskov.

”Stemningen var fed og meget moderne. Jeg følte, der var plads til alle former for personer, både os som sportsfolk, og også dem, der ikke er elitesports-udøvere,” fortæller Iben om sit valg.

Iben oplever, at underviserne på Aarhus Handelsgymnasium er gode til at hjælpe med skemalægningen, som er nødvendigt for at få det hele til at gå op med dansetræningen. På samme vis oplever hun opbakning fra sin klasse.

”Mine klassekammerater er gode til at spørge ind og inddrage mig i det, de kan. Det er jo dejligt, at de gør mig opmærksom på forskellige ting såsom sociale arrangementer o.lign. Selvom jeg desværre tit ikke kan deltage, og det kan da godt være lidt svært,” siger Iben og tilføjer ”Men sportsgrenen skal jo passes ind. Sådan er det, og der er det rart, at der er forståelse herfor, både af undervisere og klassekammerater.”

Iben er fuldt beskæftiget med sin sport og undervisning. Efter sommer overvejer Iben at tage et sabbatår og vil derefter fortsætte med at læse en professionsbachelor i marketing.

”Det er godt at have en plan B, hvis dansen på et tidspunkt skal lægges på hylden,” siger Iben.

Aarhus Business College blev i slutningen af 2021 udpeget som Team Danmark Uddannelsespartner. Skolen har igennem sit samarbejde med Team Danmark og partnerskabet ESAA (Elite Sports Akademi Aarhus) lige nu 73 eliteidrætselever.

Aktuelt

 • Elev-i-butik-EUX-Gymnasiet--aspect-ratio-540-280

  Afslag

  Eleverne i grundskolen får i slutningen af maj besked om, hvilken ungdomsuddannelse de er optaget på. En stor del af dem får en melding om, at de efter sommerferien skal begynde på deres foretrukne ungdomsuddannelse. Men der er også en del, der ikke har fået plads det sted, de drømte om.

  Gå videre
 • To-glade-elever-paa-EUX-Gymnasiet-aspect-ratio-540-280

  Besøg vores gymnasier

  Er du nysgerrig på, hvilke gymnasier, vi har på Aarhus Business College, og hvad de kan tilbyde dig? Besøg et gymnasie eller flere, få en rundvisning og stil alle dine spørgsmål.

  Gå videre
 • HHX-aspect-ratio-540-280

  Skolestart august 2023

  D. 8. august 2023 starter et nyt skoleår op for HHX-elever og elever på EUX og EUD Business. EUD10 har skolestart d. 14. august 2023.

  Gå videre
 • DGL_foerste-hold1-scaled-aspect-ratio-540-280

  Lederuddannelse gør anlægsgartnere klar til fremtiden

  Den "grønne" uddannelse tages godt imod af kursister: "Jeg har fået brugbare redskaber til at trække opgaver i en ny retning."

  Gå videre
 • capsule-85-Kopi-aspect-ratio-540-280

  HHX-elev modtager stor kapitalindsprøjtning

  Emilie, som har gået på HHX, Viby, er medstifter af appen Capsule. Appen har netop modtaget en stor investering.

  Gå videre
 • HHX_05__DSC0111-beskaaret-komprimeret-e1674123506365-aspect-ratio-540-280

  Har du valgt ungdomsuddannelse/10. klasse?

  Husk at søge ungdomsuddannelse eller 10. klasse senest 13. marts 2023 på optagelse.dk.

  Gå videre
 • Fra-kuglepen-til-knaster-scaled-aspect-ratio-540-280

  En kuglepen blev til en bil

  I 3.K på Handelsgymnasiet er de dygtige til særligt én ting: at innovere og få gode idéer.

  Gå videre
 • Goethe-2022pic-e1662550353489-760x486-1-aspect-ratio-540-280

  Goethe er godt for fremtiden

  Goethe-undervisningen forbedrer elevers tyskevner og fremtidige jobmuligheder.

  Gå videre
 • HHX_22__DSC036_komprimeret-aspect-ratio-540-280

  Åbent Hus på HHX

  Se datoer og tidspunkter for Åbent Hus på HHX Handelsgymnasiet i Risskov og Viby.

  Gå videre
 • Webklip_18-1-2023_104923_www.tv2ostjylland.dk_-aspect-ratio-540-280

  Elever samler værnemidler ind til Ukraine

  Værnemidler er blevet indsamlet fra hele 19 skoler fordelt i Jylland.

  Gå videre