Hovedmenu

Aktuelt

Team-Danmark-Iben-dans-aspect-ratio-1204-594

Dansen flyttede Iben til Aarhus

Maj 2022

Da Iben blev Team Danmark-elev inden for sportsdans, startede hun et nyt liv på HHX-gymnasiet på Aarhus Business College. Skolens opbakning til sporten er af stor betydning for Iben.

Som elitesportsdanser danser Iben standard og latin. Faktisk har hun danset, siden hun var 3 år, så dansen har været en stor del af Ibens liv. Som 15-årig blev Iben en del af organisationen Team Danmark, der varetager den overordnede planlægning af eliteidrætten i Danmark.  Dette betød, at dansen gik til at blive endnu mere seriøst. Særligt skulle Iben nu vænne sig til en noget mere skemalagt hverdag.

Stor opbakning fra undervisere og klassekammerater

Idet rammerne omkring sportsdans i høj grad er placeret i Aarhus, besluttede Iben sig for at flytte til Aarhus i forbindelse med Team Danmark-medlemsskabet. Valget af uddannelsessted faldt hurtigt på HHX-gymnasiet i Risskov.

”Stemningen var fed og meget moderne. Jeg følte, der var plads til alle former for personer, både os som sportsfolk, og også dem, der ikke er elitesports-udøvere,” fortæller Iben om sit valg.

Iben oplever, at underviserne på HHX-gymnasiet er gode til at hjælpe med skemalægningen, som er nødvendigt for at få det hele til at gå op med dansetræningen. På samme vis oplever hun opbakning fra sin klasse.

”Mine klassekammerater er gode til at spørge ind og inddrage mig i det, de kan. Det er jo dejligt, at de gør mig opmærksom på forskellige ting såsom sociale arrangementer o.lign. Selvom jeg desværre tit ikke kan deltage, og det kan da godt være lidt svært,” siger Iben og tilføjer ”Men sportsgrenen skal jo passes ind. Sådan er det, og der er det rart, at der er forståelse herfor, både af undervisere og klassekammerater.”

Iben er fuldt beskæftiget med sin sport og undervisning. Efter uddannelsen overvejer Iben at tage et sabbatår og vil derefter fortsætte med at læse en professionsbachelor i marketing.

”Det er godt at have en plan B, hvis dansen på et tidspunkt skal lægges på hylden,” siger Iben.

Aarhus Business College blev i slutningen af 2021 udpeget som Team Danmark Uddannelsespartner. Skolen har igennem sit samarbejde med Team Danmark og partnerskabet ESAA (Elite Sports Akademi Aarhus) lige nu 73 eliteidrætselever.

Aktuelt

 • To-glade-elever-paa-EUX-Gymnasiet-aspect-ratio-540-280

  Besøg vores gymnasier

  Er du nysgerrig på, hvilke gymnasier, vi har på Aarhus Business College, og hvad de kan tilbyde dig? Deltag til et af vores arrangementer eller lav en aftale om besøg.

  Gå videre
 • AABC_Erhvervsvejledere_062-aspect-ratio-540-280

  Tag godt imod jeres nye elever

  Skal du snart byde nye elever velkommen? Et miljø, hvor jeres elever trives, skaber vækst og styrker jeres tiltrækning og fastholdelse af medarbejdere.

  Gå videre
 • IMG_6398-scaled-aspect-ratio-540-280

  Symaskiner og genbrug afløser valutakurser og virksomhedsanalyse

  På HHX-gymnasiet er der ingen tvang om symaskiner, når eleverne på valgfagsholdet Design og Arkitektur har forløb om bæredygtig mode. Alligevel har samtlige elever valgt at kaste sig over symaskinerne i bæredygtighedens navn.

  Gå videre
 • Viby-Cup-Winners-2023-scaled-aspect-ratio-540-280

  Stort engagement til Viby Cup 2023

  Der var stort engagement og god holdånd til årets Viby Cup i 7-mandsfodbold på HHX-gymnasiet i Viby.

  Gå videre
 • Vietnam--aspect-ratio-540-280

  Vietnam tur-retur

  Global Marketing-klasserne på HHX-gymnasiet i Viby og Risskov er i disse uger på studietur i Vietnam.

  Gå videre
 • IMG_2813-scaled-aspect-ratio-540-280

  HHX-elever med flot præstation til DM i Erhvervscase

  Fire af vores dygtige elever fra HHX-gymnasiet i Viby deltog i finalen ved DM i Erhvervscase 2023 på Børsen.

  Gå videre
 • cliff2-aspect-ratio-540-280

  Formand for HK Handel er ny næstformand i bestyrelsen

  Cliff Præstegaard, som er formand for HK Handel Østjylland, er ny næstformand i den øverste ledelse hos Aarhus Business College.

  Gå videre
 • Groenne-arealer-scaled-aspect-ratio-540-280

  Klimadag på HHX-gymnasiet

  Gymnasiets klimambassadører stod for en dag med fuld fokus på bæredygtighed, biodiversitet og klima.

  Gå videre
 • a-scaled-aspect-ratio-540-280

  HHX-gruppe videre i landsdækkende konkurrence

  En HHX-gruppe er nu på vej i finalen i konkurrencen DM i Erhvervscase.

  Gå videre
 • IMG_8051-scaled-aspect-ratio-540-280

  Et nyt skoleår er i gang

  Gangene på HHX-gymnasiet og EUX-gymnasiet vrimler igen med unge mennesker. August er måneden, hvor vi tager imod en masse nye, spændte elever.

  Gå videre