Hovedmenu

Aktuelt

Ledelse-nyhedsbrev-marts--aspect-ratio-1204-594

3 tips til dig, der er leder/projektleder

Vi oplever en stigende efterspørgsel på redskaber, der kan hjælpe med håndtering af de konflikter, som naturligt opstår på en arbejdsplads.

Vi er på vej ind i foråret med mere lys og tid udenfor, som hos mange sætter gang i en øget motivation og ikke mindst i en trang til forandringer.

Hos Kurser & efteruddannelse glæder vi os over lysten til efteruddannelse, der også giver ny energi. Vi oplever en stærkt stigende interesse for kompetenceudvikling inden for ledelse og salg, og der er stigende efterspørgsel på redskaber, der kan hjælpe med håndtering af de konflikter, som naturligt opstår på en arbejdsplads. Konflikthåndtering er en vigtig disciplin, særligt for folk, der har ledelsesansvar eller står for projektledelse.

Vores underviser på Den Grundlæggende Lederuddannelse, Connie Relsted, giver sin top-3 over det, man bør fokusere på i lederrollen.

______

1. Kend dig selv

Jo bedre du kender dig selv og dine styrker og udfordringer, jo bedre kan du omgive dig med mennesker, der komplementerer dig.  Det kan føre til bedre sparring og dialoger, også når folk er uenige med dig. Forandring kommer af at blive udfordret på det bestående og ens faste overbevisning. Én af vejene til at blive mere bevidst om dine overbevisninger, styrker og udviklingsområder er gennem adfærdstests, der hjælper med at identificere, hvordan du ”typisk” vil reagere, hvis ikke du lige tænker dig om.

2. Skab gode relationer

Rigtig meget ledelse baserer sig på kommunikation, og ”god” kommunikation – forstået på den måde, at vi forstår og gerne vil forstå hinanden – baserer sig på gode relationer. Jo bedre vi kender hinanden, jo nemmere er det at skabe forståelse for hinandens faglige synspunkter og kommunikere på en faktuel og saglig måde.

3. Kommunikér godt

Mange konflikter på arbejdspladsen kunne undgås, hvis vi var bedre til at kommunikere konstruktivt og tydeligt: Hvorfor gør vi, som vi gør? Hvorfor skal tingene ændres – eller ikke ændres? Hvorfor er lige præcis dén deadline vigtig og umulig at rykke, etc.? Som leder for medarbejdere er det vigtigt at kunne kommunikere med udgangspunkt i medarbejdernes forforståelse og gøre det klart og tydeligt, fx hvad opgaven går ud på, hvad vi ønsker at opnå, eller hvordan vi skal arbejde sammen for at opnå de ønskede resultater.

Har du spørgsmål?

Tag endelig fat på mig, så hjælper jeg dig videre.

Aktuelt

 • cliff2-aspect-ratio-540-280

  Formand for HK Handel er ny næstformand i bestyrelsen

  Cliff Præstegaard, som er formand for HK Handel Østjylland, er ny næstformand i den øverste ledelse hos Aarhus Business College.

  Gå videre
 • Revisionsassistent-scaled-aspect-ratio-540-280

  Den bedste samarbejdspartner

  Ifølge en national analyse er Aarhus Business College den erhvervsskole, som virksomheder oplever det bedste samarbejde med ift. elever i lære.

  Gå videre
 • Feriebillede-aspect-ratio-540-280

  Få det bedste ud af ferien

  Her er 3 gode råd til, hvordan du får det bedste ud af din ferie, så du også kommer godt fra start, når hverdagen igen kalder.

  Gå videre
 • Elev-i-butik-EUX-Gymnasiet--aspect-ratio-540-280

  Afslag

  Grundskoleelever får i maj besked om, hvilken ungdomsuddannelse de er optaget på. Mens mange får en melding om, at de skal begynde på deres foretrukne uddannelse, får en del også at vide, de ikke har fået plads det sted, de drømte om.

  Gå videre
 • Mand-i-produktion-med-tablet-aspect-ratio-540-280

  Rapport: 2 % af alle jobs vil forsvinde

  Den digitale udvikling og fokus på at være mere ’grøn’ kommer til at forandre verdens arbejdspladser.

  Gå videre
 • pexels-photo-3965551-aspect-ratio-540-280

  Ny masterclass for specialvarehandlen

  Nyt Masterclass-forløb for specialvarehandlen i samarbejde med brancheforeninger.

  Gå videre
 • DGL_foerste-hold1-scaled-aspect-ratio-540-280

  Lederuddannelse gør anlægsgartnere klar til fremtiden

  Den "grønne" uddannelse tages godt imod af kursister: "Jeg har fået brugbare redskaber til at trække opgaver i en ny retning."

  Gå videre
 • Webklip_18-1-2023_104923_www.tv2ostjylland.dk_-aspect-ratio-540-280

  Elever samler værnemidler ind til Ukraine

  Værnemidler er blevet indsamlet fra hele 19 skoler fordelt i Jylland.

  Gå videre
 • Vejledning-til-dig-i-job-aspect-ratio-540-280

  Virksomheder efterspørger disse 3 kompetencer

  Virksomheder efterspørger kompetencerne: Digital, tværfaglig og omstillingsparat.

  Gå videre
 • Anne-Gammelby-Lybecker-bredformat-003-aspect-ratio-540-280

  Aarhus Business College får ny direktør

  Fra d. 1. december 2022 hedder direktøren på Aarhus Business College Anne Gammelby Lybecker.

  Gå videre