Aarhus
Business College
HHX Aarhus HandelsgymnasiumNyhederOtte HHX-elever skal til DM i Entreprenørskab

Otte HHX-elever skal til DM i Entreprenørskab

Skrevet af signe torsdag d. 21. marts 2019

To grupper innovationsstuderende fra Aarhus Handelsgymnasium i Viby deltager den 24. april i Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab. De to grupper har begge arbejdet så hårdt i innovationstimerne, at de nu har stiftet to rigtige virksomheder. Læs her om de to virksomheder og deres ejere.

Stifterne af Kanpla - fra venstre Konrad, Jonas og Rasmus.

Konrad, Jonas og Rasmus går i 2.i. De er holdet bag Kanpla – en onlineplatform, der giver forældre mulighed for at forudbestille mad til deres børn i skolernes kantiner. Større forudsigelighed kan mindske madspildet i folkeskolekantinerne, og platformen giver samtidig mere overskud til forældrene, der slipper for at smøre madpakker hver morgen.

”Da vi fik at vide, at vi gik videre til DM, tænke jeg ’det var sgu alligevel lidt vildt’. Vores præsentation til regionsmesterskabet er den bedste, vi har lavet, og vi fik vist, at vi har arbejdet med tingene, og at vi virkelig brænder for det,” siger Jonas Gøttler, der er en af stifterne i Kanpla.

Nok er projektet startet som en skoleopgave, men de tre gymnasiekammerater har større drømme. Appen er endnu ikke i luften, men drengene håber at kunne rejse den nødvendige kapital i løbet af foråret, så den første version står klar sidst på sommeren 2019.

Gruppen glæder sig til at deltage i danmarksmesterskabet og bruger det, de lærer i undervisningen på Aarhus Business College, når de forbereder sig til konkurrencen.

”Når vi har sammenlignet os med de andre deltagere i de indledende runder, er det særligt formidling, vi er gode til. Det er noget, vi arbejder meget med i fagene på skolen, særligt i innovation, afsætning og virksomhedsøkonomi,” siger Rasmus Sommer, der er medstifter af Kanpla.

Stifterne af Clean Crip - fra venstre Oliver, Emil, Christopher, Mikkel og Christoffer.

I 2.h har Emil, Christopher, Mikkel, Christoffer og Oliver stiftet firmaet Clean Crip, og de har fået den idé at producere dørhåndtag, der er bakterieafvisende.

”Da vores lærer pitchede konkurrencen for os, havde vi ikke regnet med, at vi ville kvalificere os til danmarksmesterskabet,” siger Oliver Mazzarella, der er en af stifterne i Clean Crip.

Men drengene gik videre fra regionsmesterskabet, og snart skal de overbevise dommerne om, at de fortjener titlen som danmarksmestre i entreprenørskab.

Når man starter en virksomhed, er det vigtigt at udpege sig en målgruppe. Her har gruppen i første omgang valgt at fokusere på folkeskoler, og det hårde arbejde har allerede båret frugt. Gruppen fortæller, at de for nyligt fik en aftale i hus med nogle af folkeskolerne i Aarhus Kommune.

Det, der begyndte i et undervisningslokale på Aarhus Business College, er på kort tid blevet til en rigtig virksomhed, og den proces har lært de fem gymnasievenner meget.

”Nu ved vi, hvordan man starter en virksomhed. Vi har lært, at det er hårdt arbejde, og at det kræver meget tid. Vi har også fundet ud af, at man altid skal ringe eller møde op hos potentielle kunder, for man kommer ingen vegne med at sende mails. Og så er det enormt vigtigt at lave markedsundersøgelser, før man går i gang,” supplerer de unge mennesker hinanden.

DM i Entreprenørskab

Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab er afslutningen på det innovative undervisningsprogram Company Programme. Forløbet styrker eleverne i forhold til innovation og iværksætteri, når de udvikler deres idéer til realistiske virksomhedsprojekter.

Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab afholdes den 24. april 2019 i Industriens Hus.

Deltagerne bedømmes i fire kategorier: Rapport, scenepræsentation, standinterview og et lukket dommerinterview.

Vinderen af konkurrencen går videre til Europamesterskabet i Entreprenørskab.

Læs mere om Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab.

Er du også interesseret i innovation og entreprenørskab?

Læs mere om HHX på Aarhus Handelsgymnasium.

Relaterede nyheder


Wammen i krydsild på HHX

Wammen i krydsild på HHX

Skrevet af signe

Aarhus Handelsgymnasium Risskov fik besøg af den tidligere minister og borgmester Nicolai Wammen, og der var masser af kritiske spørgsmål til S-profilen.

Læs mere
Orientering vedrørende Den Digitale Prøvevagt

Orientering vedrørende Den Digitale Prøvevagt

Skrevet af signe

Det er frivilligt, om elever vil bruge Den Digitale Prøvevagt ved terminsprøverne d. 7. marts 2019.

Læs mere

Aarhus Business College

HHX Aarhus Handelsgymnasium

Vejlby Centervej 50

8240 Risskov

8936 3800

admve@aabc.dk

Viemosevej 1

8260 Viby J

8936 3450

admvi@aabc.dk

CVR: 48 57 06 58

EAN: 5798000554238