Hovedmenu
Valutakurser og virksomhedsanalyse er for en stund skiftet ud med symaskiner og genbrug. Det sker på HHX-elevernes eget initiativ i forbindelse med deres undervisningsforløb om bæredygtig mode på valgfagsholdet Design og Arkitektur.
”Til min egen store overraskelse vil alle vores elever gerne sy. Og mange gør det faktisk allerede derhjemme. Det er ikke noget, de skildrer ret meget med. Og netop derfor blev jeg faktisk lidt overrasket, da vi indledte forløbet om bæredygtig mode og de alle valgte at ville give sig i kast med et produkt, de selv skulle sy. Dét til trods for, at de havde valgfrihed til at lave alt fra en markedsføringskampagne til et grafisk design,” fortæller Anne Haugaard Thomsen, der er lektor på HHX-gymnasiet i Viby på Aarhus Business College.
På HHX-gymnasiet har eleverne fag på højt gymnasialt niveau. Foruden de klassiske fag som dansk og matematik fylder fag som afsætning, international politik og virksomhedsøkonomi også i skemaet. På valgfaget Design og Arkitektur er den meget teoretiske undervisning imidlertid lagt på hylden til fordel for læring igennem de praktiske processer. Og her har eleverne kastet deres kærlighed på symaskinerne.
Som en del af undervisningsforløbet har eleverne haft besøg af Stine Højland fra virksomheden Atter, der syer tøj af sengetøj fra genbrugsbutikker.
”Det handler om både at inspirere de unge til deres eget forbrug og samtidig vise de muligheder og det potentiale, der ligger i genbrugsmaterialer. Vi skal støtte en bæredygtig produktion. Og derfor er det vigtigt at give de unge en forståelse for, at kvalitetsprodukter holder i længere tid, og at det handler om, at vi som forbrugere skal lægge vores penge de rette steder,” fortæller Stine Højland fra Atter.
Kernemålet med faget Design og Arkitektur er, at elever skal kunne gennemføre en designproces fra start til slut.
”Modeverdenen skal bevæge sig i en mere bæredygtig retning, og her er Stine Atters tilgang meget inspirerende. Jeg har været heldig at have elever, der har den her gnist og lyst til at være i designprocessen og investere noget af sig selv i den. Eleverne er meget selvstændige, og det er tydeligt, at de er meget optaget af det bæredygtige perspektiv,” fortæller Anne Haugaard Thomsen.
Rusmidler og i særlig grad opioider har i øjeblikket stor mediebevågenhed. I efteråret har Center for Rusmiddelforskning kortlagt en markant stigning i andelen af unge på landsplan mellem 15 og 25 år, der misbruger opioider. I den forbindelse har Aarhus Kommune iværksat en række indsatser og tilbud til unge og deres forældre i Aarhus Kommune. Dem bakker vi op om på Aarhus Business College.
Se datoer og tidspunkter for Åbent Hus på HHX-gymnasiet i Risskov og Viby.
Det tredje ungelivsarrangement i rækken satte spot på Sabbatåret i samarbejde med BSS/Aarhus Universitet.
D. 24. oktober bliver vi klogere på, hvordan vi bedste støtter de unge på deres vej gennem sabbatårene og de mange muligheder, følelser og udfordringer, der følger med.
Aarhus Business College får nyt studieadministrativt system til august 2025.
Til en konference blev resultaterne af et projekt med fokus på AI og læring præsenteret for mere end 130 deltagere.
Vejret var med medarbejdere fra Aarhus Business College, da kolleger samledes til DHL Stafetten i Mindeparken i Aarhus.
Elever på EUX-gymnasiet og HHX-gymnasiet springer i disse dage ud som studenter, og EUD10'erne færdiggør deres 10. klasse.
På Aarhus Business College får vores elever forskellige flotte studenterhuer på efter sidste eksamen. Se overblikket her.
Om lidt venter dimission, studenterkørsel og sommerens festivaler. Og det er ofte lig med indtag af alkohol – og ofte i store mængder. På Aarhus Business College ønsker vi at hjælpe de unge på vej med gode vaner ift. alkoholindtag.