Hovedmenu

Aktuelt

IMG_6398-scaled-aspect-ratio-1204-594

Symaskiner og genbrug afløser valutakurser og virksomhedsanalyse

På HHX-gymnasiet er der ingen tvang om symaskiner, når eleverne på valgfagsholdet Design og Arkitektur har forløb om bæredygtig mode. Alligevel har samtlige elever valgt at kaste sig over symaskinerne i bæredygtighedens navn. Ifølge underviseren er det fordi, at tiden nu er moden til, at eleverne selv vil gøre en indsats for et mere bæredygtigt forbrug.

Valutakurser og virksomhedsanalyse er for en stund skiftet ud med symaskiner og genbrug. Det sker på HHX-elevernes eget initiativ i forbindelse med deres undervisningsforløb om bæredygtig mode på valgfagsholdet Design og Arkitektur.

”Til min egen store overraskelse vil alle vores elever gerne sy. Og mange gør det faktisk allerede derhjemme. Det er ikke noget, de skildrer ret meget med. Og netop derfor blev jeg faktisk lidt overrasket, da vi indledte forløbet om bæredygtig mode og de alle valgte at ville give sig i kast med et produkt, de selv skulle sy. Dét til trods for, at de havde valgfrihed til at lave alt fra en markedsføringskampagne til et grafisk design,” fortæller Anne Haugaard Thomsen, der er lektor på HHX-gymnasiet i Viby på Aarhus Business College.

På HHX-gymnasiet har eleverne fag på højt gymnasialt niveau. Foruden de klassiske fag som dansk og matematik fylder fag som afsætning, international politik og virksomhedsøkonomi også i skemaet. På valgfaget Design og Arkitektur er den meget teoretiske undervisning imidlertid lagt på hylden til fordel for læring igennem de praktiske processer. Og her har eleverne kastet deres kærlighed på symaskinerne.

Genbruger sengetøj

Som en del af undervisningsforløbet har eleverne haft besøg af Stine Højland fra virksomheden Atter, der syer tøj af sengetøj fra genbrugsbutikker.

”Det handler om både at inspirere de unge til deres eget forbrug og samtidig vise de muligheder og det potentiale, der ligger i genbrugsmaterialer. Vi skal støtte en bæredygtig produktion. Og derfor er det vigtigt at give de unge en forståelse for, at kvalitetsprodukter holder i længere tid, og at det handler om, at vi som forbrugere skal lægge vores penge de rette steder,” fortæller Stine Højland fra Atter.

Kernemålet med faget Design og Arkitektur er, at elever skal kunne gennemføre en designproces fra start til slut.

”Modeverdenen skal bevæge sig i en mere bæredygtig retning, og her er Stine Atters tilgang meget inspirerende. Jeg har været heldig at have elever, der har den her gnist og lyst til at være i designprocessen og investere noget af sig selv i den. Eleverne er meget selvstændige, og det er tydeligt, at de er meget optaget af det bæredygtige perspektiv,” fortæller Anne Haugaard Thomsen.

Læs om studieretninger på HHX-gymnasiet

Aktuelt

 • To-glade-elever-paa-EUX-Gymnasiet-aspect-ratio-540-280

  Besøg vores gymnasier

  Er du nysgerrig på, hvilke gymnasier, vi har på Aarhus Business College, og hvad de kan tilbyde dig? Deltag til et af vores arrangementer eller lav en aftale om besøg.

  Gå videre
 • AABC_Erhvervsvejledere_062-aspect-ratio-540-280

  Tag godt imod jeres nye elever

  Skal du snart byde nye elever velkommen? Et miljø, hvor jeres elever trives, skaber vækst og styrker jeres tiltrækning og fastholdelse af medarbejdere.

  Gå videre
 • Viby-Cup-Winners-2023-scaled-aspect-ratio-540-280

  Stort engagement til Viby Cup 2023

  Der var stort engagement og god holdånd til årets Viby Cup i 7-mandsfodbold på HHX-gymnasiet i Viby.

  Gå videre
 • Vietnam--aspect-ratio-540-280

  Vietnam tur-retur

  Global Marketing-klasserne på HHX-gymnasiet i Viby og Risskov er i disse uger på studietur i Vietnam.

  Gå videre
 • IMG_2813-scaled-aspect-ratio-540-280

  HHX-elever med flot præstation til DM i Erhvervscase

  Fire af vores dygtige elever fra HHX-gymnasiet i Viby deltog i finalen ved DM i Erhvervscase 2023 på Børsen.

  Gå videre
 • cliff2-aspect-ratio-540-280

  Formand for HK Handel er ny næstformand i bestyrelsen

  Cliff Præstegaard, som er formand for HK Handel Østjylland, er ny næstformand i den øverste ledelse hos Aarhus Business College.

  Gå videre
 • Groenne-arealer-scaled-aspect-ratio-540-280

  Klimadag på HHX-gymnasiet

  Gymnasiets klimambassadører stod for en dag med fuld fokus på bæredygtighed, biodiversitet og klima.

  Gå videre
 • a-scaled-aspect-ratio-540-280

  HHX-gruppe videre i landsdækkende konkurrence

  En HHX-gruppe er nu på vej i finalen i konkurrencen DM i Erhvervscase.

  Gå videre
 • IMG_8051-scaled-aspect-ratio-540-280

  Et nyt skoleår er i gang

  Gangene på HHX-gymnasiet og EUX-gymnasiet vrimler igen med unge mennesker. August er måneden, hvor vi tager imod en masse nye, spændte elever.

  Gå videre
 • Revisionsassistent-scaled-aspect-ratio-540-280

  Den bedste samarbejdspartner

  Ifølge en national analyse er Aarhus Business College den erhvervsskole, som virksomheder oplever det bedste samarbejde med ift. elever i lære.

  Gå videre