HHX-gymnasiet

Matematik-og-oekonomi-scaled-aspect-ratio-1204-594

Matematik og økonomi

Er du god til at få ting til at give mening, når andre ser kaos? Vil du lære, hvordan matematiske metoder og økonomi kan vise sammenhænge, tendenser og skabe grundlag for store strategiske beslutninger i både private og offentlige organisationer?  

På studieretningen Matematik og økonomi lærer du, hvordan du analyserer virksomheder, udfærdiger budgetter og regnskaber – samtidig med, at du får en stærk international forståelse. 

Har du nogensinde undret dig over, hvordan store virksomheder som LEGO, H&M eller Apple lægger deres økonomiske planer og strategier? På denne studieretning får du indsigt i netop dét! Med Virksomhedsøkonomi på A-niveau lærer du at forstå virksomheders økonomiske beslutninger og finde løsninger på komplekse økonomiske udfordringer i samspil med matematikken. 

Studieretningen er for dig, der kan lide at sætte ting i systemer og arbejde struktureret. Eller dig som virkelig godt kan lide tal. Uanset, så bliver du klædt godt på til at åbne din fremtid. Matematik på A-niveau giver dig et væld af muligheder, når du først har fået din blå studenterhue.  

Bliv endnu skarpere på AI  

På studieretningen kommer du også til at dykke ned i, hvordan teknologi, som fx AI, kan bruges til at løse problemstillinger i erhvervslivet. Du får altså en fremtidsorienteret tilgang til både økonomi og matematik – oplagt, hvis du kunne tænke dig at arbejde i finansverdenen, fx inden for logistik og revision eller at læse videre på enten universitetet eller erhvervsakademier.  

Fag

Har du spørgsmål?