HHX-gymnasiet

Kommunikatin-aspect-ratio-1204-594

Kommunikation

På studieretningen Kommunikation lærer du at begå dig i en globaliseret og digitaliseret verden. Du bliver skarp til engelsk og tysk og en god kommunikatør. Du lærer også at forstå kulturelle forandringer og identitetsdannelse.  

Hvordan kommunikerer man på tværs af kulturer? Det er noget af dét, du får viden om på denne studieretning. Med engelsk og tysk på A-niveau bliver du klog på både samfund og erhvervsmæssige forhold i England, USA og Tyskland. Du bruger verdenssproget engelsk, og samtidig bliver du specialist i tysk. Du får derfor et stort ordforråd og lærer at analysere og skrive nuancerede tekster på de to sprog.  

Vi kommer til at forholde os til emner som politisk kommunikation, klima, demokrati og sociale medier. For hvorfor kan fx en sundhedspolitik se ud på én måde i Danmark og en helt anden måde i USA? Du kan se frem til at dykke ned i internationale og særligt stormagternes økonomier, så du får en forståelse for, hvordan de påvirker verden. 

Kommunikation og mennesker  

Vi lever i en kompleks verden, der er præget af kulturel mangfoldighed. Det stiller krav til vores kommunikation og forståelse for de mennesker, der gemmer sig bag en målgruppe. Derfor får du på denne studieretning viden om international markedsføring, og du lærer at bruge forskellige analysemetoder, så du kan udarbejde en skarp markedsføringsplan og tilpasse den til forskellige kulturer. Kommunikation dækker over både markedsføring og intern kommunikation i virksomheder, og du kan derfor forvente at arbejde bredt med kommunikation.   

Studieretningen er oplagt for dig, der gerne vil være journalist eller har en interesse for fx sprog, branding, EU, international handel eller noget helt femte. 

Fag

Har du spørgsmål?