Aarhus
Business College
Kurser & efteruddannelseNyhederDisse 3 kompetencer efterspørges

Disse 3 kompetencer efterspørges

Skrevet af helena tirsdag d. 1. marts 2022

Er du digital, tværfaglig og omstillingsparat? Det er nemlig kompetencer, som mange virksomheder efterspørger i dag.

Vi er et godt sted, når vi kigger på det danske arbejdsmarked.  Restriktionerne er ophævet, ledigheden har ikke været lavere siden 2008*, og der blev stiftet 11 % flere virksomheder i 2021 sammenlignet med året før.** Det er jo godt, at der faktisk er masser af jobs derude.

Trods lav ledighed efterspørger mange virksomheder imidlertid flere medarbejdere, der kan løfte tidens efterspurgte kompetencer; vi skal nemlig være digitale, tværfaglige og omstillingsparate som aldrig før. Du kan med andre ord med fordel udbygge disse områder med efteruddannelse, som vil give dig bedre forudsætninger for at finde dit næste job eller klare dit nuværende endnu bedre.

Læs mere om de efterspurgte kompetencer nedenfor:

Mere digital, tværfaglig og omstillingsparat

1. Digital forståelse

Arbejdsopgaver og processer på tværs af brancher bliver i stigende grad automatiseret. Alt skal gå hurtigere og være nemmere. Virksomheder er nødt til at forholde sig til, om de følger med udviklingen og justere derefter, hvis de skal holde trit med konkurrencen. Tempoet i vores samfund stiller altså nye krav til dig som medarbejder, der skal have større digital forståelse og i det hele taget kunne arbejde mere digitalt.

2. Tværfaglighed

I en digital hurtigt-udviklende verden kan der være behov for at udvide sin viden og sit fagområde. Desuden skal vi i dag være længere på arbejdsmarkedet, og derfor kan helbred og alder være medvirkende til, at du er nødt til at tænke i andre retninger rent arbejdsmæssigt. Dét at kombinere dit fag og din erfaring med ny faglig kunnen giver dig mulighed for at få en tværfaglighed og en opkvalificering, der gør dig mere attraktiv som medarbejder.

3. Omstillingsparathed

Lige nu er der et stort fokus på samfundsmæssige udfordringer. Du har måske hørt om verdensmålene, som er med til at sætte en retning for samfund rundt i verden. Klimaet er f.eks. en af de store udfordringer, som øger behovet for flere bæredygtige løsninger. De fælles udfordringer betyder, at man som medarbejder skal være mere omstillingsparat end tidligere for at kunne udvikle sig på helt nye områder.

Er du i tvivl, om du har de rette kompetencer?

Tag endelig fat på mig, så hjælper jeg dig videre.

Dea Bojer Overgaard
Kursussekretær
8936 3584kurser@aabc.dk

Relaterede nyheder


3 tips til at få mere arbejdsglæde

3 tips til at få mere arbejdsglæde

Skrevet af helena

Er du ved at miste lidt af den gode energi, du fik i ferien, kan det være en god idé at overveje disse 3 tips til at genfinde din arbejdsglæde:

Læs mere
3 gode råd til at bruge din ferie godt

3 gode råd til at bruge din ferie godt

Skrevet af helena

Her er 3 gode råd fra Kurser & efteruddannelse til, hvordan du får mest muligt ud af din ferie, så du også får en god opstart på arbejdet, når ferien er slut:

Læs mere

Aarhus Business College

Kurser & efteruddannelse

Handelsfagskolen - Aarhus Business College

Skåde Skovvej 2, 8270 Højbjerg

Rådhusgade 56-58, 8300 Odder

8936 3500

kurser@aabc.dk

CVR: 48 57 06 58

EAN: 5798000554238