Aarhus
Business College
Kurser & efteruddannelseKurserForebyg stress med positiv psykologi

Forebyg stress med positiv psykologi

Kurset udbydes som klasseundervisning, når der er 10 interesserede kursister – bliv skrevet op til næste kursus på kurser@aabc.dk.
Vil du i gang nu, så tag kurset som et online kursus eller i vores Open Learning Center, hvor du selv bestemmer tempo og tidspunkt.

Varighed: 2 hele dage over 2 uger.

Hvad går kurset i positiv psykologi ud på?

Kurset i positiv psykologi giver dig et personligt indblik i, hvad du kan gøre for at opleve mere positivitet og på den måde forebygge stress både privat og i dit arbejde. Du kan desuden bruge Positiv psykologi i dit job i forhold til at opbygge stærke relationer til kolleger, chefer, kunder og samarbejdspartnere.

Positiv psykologi er en gren af psykologien, som giver dig et nyt fokus på trivsel, ro og relationer. Du får en introduktion til værktøjerne inden for positiv psykologi og på kurset går vi både teoretisk og praktisk til værks. Du lærer at kende og bruge værktøjer til at skabe balance – også i forhold til opgaverne på dit arbejde. Hvad kan du helt konkret gøre for at opleve positive følelser og få mere glæde i hverdagen?

På kurset ser vi fremad og det handler om at blive klogere på sig selv og finde roen i dagligdagen. Du finder ud af, hvilke håndtag du kan skrue på for at få fokus på en god balance mellem det positive og det negative i dit liv.

Måske er du vant til at ”finde fem fejl” når det handler om egne evner og præstationer, men på kurset i Positiv psykologi får du værktøjer, der flytter dit fokus fra begrænsninger til muligheder.

Dit udbytte

  • Du lærer at fokusere på egne styrker og ressourcer.
  • Du får en bedre indsigt i andres følelser og styrker.
  • Du får redskaber til at opbygge gode relationer til kollegaer og samarbejdspartnere.
  • Du arbejder med det, der giver dig arbejdsglæde og tilfredshed.
  • Du får en forståelse for at balancere det positive og det negative i dit liv.
  • Du får træning i at være til stede i nuet.

Kurset er sagligt, fagligt og har fokus på konkrete værktøjer.

Emner

Se kursets indhold og opbygning her.

Emne 1/2

Introduktion til kurset og feltet

Du får en introduktion til centrale teoretikere og deres teorier, herunder Martin Seligman, der er grundlæggeren af den positive psykologi og Barbara Fredrickson, der er forsker i positive emotioner.

Du får også viden om, hvordan positiv psykologi er opstået, og hvorfor der er brug for den i en travl hverdag.

Emne 2/2

Værktøjer

Du får forskellige og konkrete værktøjer, du kan bruge i dagligdagen til at få mere ro og overblik. Du lærer, hvordan du oplever flere af de positive følelser, der kan højne din livskvalitet. Og du kommer i gang med at reflektere over, hvad du gør, når du har det bedst.

Når du er færdig, kræver det viljestyrke og selvdisciplin at føre det lærte ud i livet. Men du vil have værktøjerne til at træffe et aktivt valg i forhold til at arbejde med din positivitet og ro.

Emne 1/2

Introduktion til kurset og feltet

Du får en introduktion til centrale teoretikere og deres teorier, herunder Martin Seligman, der er grundlæggeren af den positive psykologi og Barbara Fredrickson, der er forsker i positive emotioner.

Du får også viden om, hvordan positiv psykologi er opstået, og hvorfor der er brug for den i en travl hverdag.

Praktiske informationer

Målgruppe

Kurset er for dig, der gerne vil arbejde med dig selv og dit tankemønster samt have en mere positiv tilgang til din hverdag både i dit privatliv og arbejdsliv.

Undervisningen

Undervisningsformen vil være en kombination af teoretiske oplæg og praktiske opgaver både individuelt og sammen med andre i grupper eller parvis. Du vil både skulle gennem gruppeøvelser og selvrefleksion, og vi kommer ud af klasseværelset med ”walk and talks”.

Undervisningen strækker sig over 2 hele kursusdage og foregår fra kl. 08.30-15.30.

Der vil være en selvvalgt hjemmeopgave mellem de 2 kursusdage.

Diplom

Efter endt uddannelse får du et diplom fra Aarhus Business College, som er Danmarks ældste handelsskole og en af landets største. Vi er anerkendt i erhvervslivet som en udbyder af kvalitet og med et diplom fra Aarhus Business College står du stærkere i dit videre arbejdsliv.

Forplejning

På kurset er der fuld forplejning med i prisen. Du får friskbagt brød med ost og hjemmelavet marmelade til morgenmad og caféens store udvalg i frokostbuffeten til middag med sodavand eller kildevand. Buffeten indeholder altid stor salatbuffet, kold fiskeanretning, lun frokostret, udenlandske og danske oste samt friskbagt brød og tilbehør. Til eftermiddag får du frugt og kage. Desuden er der mulighed for at forsyne sig med gratis, friskbrygget kaffe, the og vand dagen igennem ved kaffeautomaterne på etagerne.

Pris: 4.495 kr. ekskl. moms

Den oplyste kursuspris er ekskl. moms. I prisen er inkluderet materialer og kursusforplejning.

Tilmelder du dig sammen med en fuldt betalende kollega – eller har en kollega tidligere deltaget på kurset – så får du en kollegarabat på 800 kroner. Du må meget gerne oplyser navnet på din kollega ved tilmelding.

Afbud er omkostningsfrit indtil 14 dage før kursusstart. Ved afbud senere end 14 dage før første kursusdag betales der fuld pris for kurset.

Varighed: 2 hele dage over 2 uger

Har du brug for hjælp?

Jorge Garibaldi
Underviser
8936 3700jgar@aabc.dk
Camilla Kruse
Kursussekretær
caja@aabc.dk89 36 30 08

Har du brug for værktøjer, der kan øge din trivsel og arbejdsglæde? Som kan hjælpe dig til at undgå stress og dyrke dine skjulte potentialer? Det er noget af det, positiv psykologi kan. Det handler i høj grad om, hvordan vi tænker og føler om os selv. Der findes en masse forskellige videnskabelige undersøgelser om, hvordan vores perception af os selv skaber vores virkelighed. Det arbejder vi med på kurset.

Jorge Garibaldi

Underviser

Relaterede kurser


Præsentationsteknik i administrative funktioner

Præsentationsteknik i administrative funktioner

Hvad går kurset ud på? På kurset, Præsentationsteknik i administrative funktioner, arbejder vi med at gøre dig i stand til at gennemføre en præsentation, hvor du er bevidst om virkemidler, taleteknik ...

Læs mere
Innovative arbejdsprocesser og projekter - Online

Innovative arbejdsprocesser og projekter - Online

Hvad går faget ud på? Projektarbejde er noget, de fleste af os kan blive endnu bedre til. Det er i dag en naturlig del af virksomhedernes arbejdsgang, så det er vigtigt at have en forståelse for, hvad...

Læs mere