Aarhus
Business College
Kurser & efteruddannelseKurserKontering af køb, salg og drift af biler og ejendom

Kontering af køb, salg og drift af biler og ejendom

Varighed: Selvvalgt periode på 2 hele dage.

Hvad går kurset ud på?

Vil du gerne blandt andet kunne kontere og bogføre køb, salg, leasing- og driftsudgifter af biler og kende problematikkerne omkring moms og blandet drift? Har du interesse i at kunne tilbageføre og foretage korrekt beregning af akkumulerede afskrivninger og opgørelse af eventuelt tab eller gevinst? Så er dette kursus noget for dig. Her arbejder du med håndtering af kontering af køb, salg, afskrivning af anlægsaktiver og moms i forbindelse med biler og ejendom mv.

Det hele foregår under hensyntagen til den til enhver tid gældende lovgivning og god bogføringsskik, uanset virksomhedstype og arts- eller funktionsopdelte kontoplaner.

Dit udbytte

På kurset lærer du at:

  • kontere og bogføre køb, salg, leasing- og driftsudgifter af biler, herunder problematikker omkring moms og blandet drift
  • kontere og bogføre ejendommens driftsudgifter, herunder frivillig momsregistrering og istandsættelse af lejede lokaler, samt skelne mellem aktivering af istandsættelse af lejede lokaler eller udgiftsføre disse
  • kontere og bogføre anskaffelse af fast ejendom, herunder omkostninger hertil og finansiering heraf
  • tilbageføre og foretage korrekt beregning af akkumulerede afskrivninger og opgørelse af eventuelt tab eller gevinst.

Praktiske informationer

Målgruppe

Kurset er for dig, der arbejder med registrering og bogføring af hændelser i virksomheden og udøver en decentral kontering af bilag. Det er også for dig med lidt eller ingen regnskabsmæssig erfaring.

Du skal have en basal viden om bogføring, debet, kredit og moms samt regnskabsopbygning. Desuden skal du have arbejdet i et elektronisk bogføringssystem.

Undervisningen

Kurset består af 2 kursusdage fra kl. 08.15-15.40 fordelt over et halvt år i en periode, du selv vælger.

Undervisningen foregår i vores Open Learning Center. Her er der altid plads til dig, fordi du selv sidder og arbejder med dit kursusmateriale i vores lokaler. Dit kursusmateriale er specielt tilrettelagt og udviklet til dette formål, og går du i stå eller har spørgsmål, så står vi naturligvis klar til at hjælpe dig, da der altid er en underviser tilstede, som du kan spørge. Du er altså ikke afhængig af at skulle kunne møde på bestemte datoer, men kan derimod arbejde selvstæn­digt i dit eget tempo og tage dit kursus lige når det passer dig.

I vores Open Learning Center vil du sidde sammen med personer, som følger andre kurser og lærer og arbejder med noget andet end dig. Det kan være med til at inspirere dig og åbne dine øjne for nye muligheder og perspektiver.

Materiale stilles til rådighed som udlån på kurset.

Vi arbejder i Microsoft Office pakken og Windows.

Kurset bliver afholdt uanset antal deltagere og tilmeldingsfristen er én dag før kursusstart.

Vi forbeholder os ret til ændringer af lovmæssig art.

Diplom

Efter endt uddannelse får du et diplom fra Aarhus Business College, som er Danmarks ældste handelsskole og en af landets største. Vi er anerkendt i erhvervslivet som en udbyder af kvalitet og med et diplom fra Aarhus Business College står du stærkere i dit videre arbejdsliv.

Pris: 252 - 1.193,50 kr.

Beskæftigede, faglærte og ufaglærte: 252 kr.

Beskæftigede med en videregående uddannelse samt ledige (jobcenterets pris): 1.193,50 kr.

Prisen er fastsat ved finanslov og kan derfor ændres ved ny finanslov.

Har du brug for hjælp?

Christel Bøgild
Kursussekretær
8936 3016ceb@aabc.dk

Dette er et AMU kursus

Det betyder, at du kan få tilskud og VEU-godtgørelse, hvis du er i AMU-målgruppen. Din uddannelses DUN-niveau skal være mellem 0-4. AMU-mål for dette kursus er som følger:

AMU-mål for dette kursus
45960 - Kontering af køb, salg, drift af biler og ejendom - 2 dage
248,00 kr. for faglærte og ufaglærte og 1.172,70 kr. med videregående udd.

Selvvalgt periode på 2 hele dage

Start mellem d. 24. februar 2020 og d. 19. juni 2020.
Sønderhøj 28, 8260 Viby J. Google Maps

Tilmeld dig

2 dage når det passer dig (i begrænset periode).

Relaterede kurser


Grundlæggende regnskab

Grundlæggende regnskab

Hvad er Grundlæggende regnskab? Vil du have et solidt kendskab til bogføring, moms, regnskab og løn? Og har du brug for stærke kompetencer i Excel og økonomisystemet e-conomic? På dette kursus udvikle...

Læs mere
Videregående engelsk

Videregående engelsk

Jobrelateret fremmedsprog med nuanceret ordforråd Hvad går kurset ud på? På kurset, Videregående engelsk, arbejder vi med jobrelateret engelsk med et nuanceret ordforråd. Der er fokus på at gøre dig i...

Læs mere