Aarhus
Business College
HovedforløbFind en elevplads

Find en elevplads

På Aarhus Business College er det vores mål, at du kommer i arbejde, når du er færdiguddannet. Derfor gør vi, hvad vi kan for at hjælpe dig med at få en elevplads.

Formålet med din uddannelse hos os er, at vi klæder dig så godt som muligt på til, at du kan få dit drømmejob.

Vi har en tæt kontakt til erhvervslivet, så vi hele tiden har fingeren på pulsen i forhold til, hvilke kompetencer virksomhederne har brug for, at du besidder. For at matche virksomheder med elever afholder vi løbende Online Speeddating. Du har også mulighed for at blive tilmeldt vores jobbank, som giver dig et overblik over ledige elevpladser.

Online Speeddating

Vi afholder løbende Online Speeddating, hvor virksomheder og elever kan komme i kontakt med hinanden. Her deltager både små, mellemstore og store virksomheder som f.eks. IKEA, Salling, Bestseller og JYSK, og du har her mulighed for at møde virksomheder og stille spørgsmål til indholdet i deres elevstillinger.

Samtalerne er aftalt med virksomhederne på forhånd, og du tilmelder dig ved at sende dit CV på Erhvervscenteret@aabc.dk ifm. deling af de forskellige virksomheder. Deadline fremgår af materiale der sendes ud via Teams.

Sådan foregår Online Speeddating

Formålet med Online Speeddating er at være en alternativ rekruttering, hvor virksomheder og elever kan mødes og have gode forudsætninger for at tale sammen og lave et godt match i uformelle rammer.

Vores Online Speeddating er inspireret af datingkonceptet, hvor singler kortvarigt mødes, hvorefter de tager stilling til, hvorvidt der er kemi, og de skal mødes igen. Det samme gælder her – det foregår bare online mellem virksomheder og elever. Her har de tid til at finde ud af, om kemien er til stede for et fremtidigt samarbejde.

Elev-stillingsopslag og videopræsentation deles på Teams, og du kan derefter sende dit opdaterede CV til Erhvervscentret@aabc.dk med angivelse af virksomheden, du er interesseret i at snakke med. På aftalt speeddating-dag er der tilrettelagt en samtaleplan med kandidater. Hver kandidat har 15 minutter til at tale med virksomheden og 5 min. til skift.

Bemærk: Det er en obligatorisk del af din uddannelse at være aktivt søgende, så det forventes, at du deltager i Online Speeddating, når det er relevant for dig.

Hvordan skal jeg forberede mig?

Forud for Online Speeddating kan du gøre forskellige ting for at forberede dig og give et godt indtryk.

  • Læs virksomhedernes stillingsopslag igennem
  • Læs om virksomheden, så du har noget baggrundsviden og virker velforberedt
  • Gør dig tanker omkring dine egne kompetencer og hvad du kan tilbyde virksomheden
  • Forbered evt. nogle spørgsmål til virksomheden

Hvad får jeg ud af at deltage?

  • Træning i at gå til jobsamtale
  • Hjælp og sparring til at skrive et godt CV og ansøgning
  • Øvelse i at møde virksomheder og netværke
  • Muligvis en elevplads

Jobopslag til elevpladser

Hvis du søger en elevplads, er det en god idé at holde øje med vores facebookside “Elevpladser i Aarhus – AABC”. 

Her har vi nemlig samlet alle jobopslag til elevpladser inden for vores 5 fagområder. De jobs, du ser på facebooksiden, er fra lokale virksomheder i Østjylland.

Du kan også få hjælp til ansøgninger, CV eller jobsamtaler. Du finder kontaktinformationer på vores dygtige og hjælpsomme erhvervskonsulenter på facebooksiden.

Har du spørgsmål?

Peter Ostenfeldt
Erhvervskonsulent
25 68 58 49peos@aabc.dk

Aarhus Business College

Hovedforløb

Handelsfagskolen - Aarhus Business College

Skåde Skovvej 2, 8270 Højbjerg

Rådhusgade 56-58, 8300 Odder

8936 3500

ak-eud-hoved@aabc.dk

CVR: 48 57 06 58

EAN: 5798000554238