Hovedmenu
Jeanette Feldballe, som har taget et hovedforløb inden for kontor og økonomi på Handelsfagskolen, Aarhus Business College, har vundet DI og HK Privats Fagprøvepris på Kontoruddannelsen. Jeanette Feldballe vinder for sin fagprøve om bæredygtig regnskabspraksis i forbindelse med sin elevplads hos den mindre motorfabrik, Grenaa Motorfabrik. Fagprøven tager afsæt i Jeanettes arbejde med at forberede sin arbejdsplads på de krav til virksomhedernes regnskabspraksis, der kommer fra 2024. Krav, der bunder i EU-lovgivning, og skal fremme den grønne omstilling.
“Jeanette Feldballe har med sin fagprøve kastet sig over et område, som spiller en stor og vigtig rolle på mange arbejdspladser i de her år. De nye regnskabskrav, der venter fra næste år, er en stor omstillingsopgave – ikke mindst for mindre virksomheder som Greenaa Motorfabrik. Her har Jeanette Feldballe, som elev, været nytænkende og ydet en kæmpeindsats, som kommer virksomheden til gavn. Det er godt gået. I bestyrelsen har vi også lagt vægt på, at Jeanette altid bidrager til gode diskussioner og gruppearbejde, når hun er på skoleforløb”, siger uddannelsespolitiske konsulent hos HK Privat Claus Agø Hansen, der står bag prisen sammen med Dansk Industri (citat: Uddannelsesnævnet).
”Jeg er glad, stolt og beæret,” fortæller Jeanette Feldballe kort efter modtagelsen af fagprøveprisen og giver herefter et kram til sin underviser, Christina Dam Pedersen.
Under sin elevtid hos Grenaa Motorfabrik har Jeanette nemlig været på skoleophold på Handelsfagskolen, Aarhus Business College. ”Det har været rigtig fedt at kombinere teori med praktik og også tage praktikken med tilbage ind i undervisningen. Derudover har jeg sat pris på og er blevet inspireret af mine underviseres erfaringer fra deres arbejdsliv.”
Christina Dam Pedersen er selvfølgelig stolt af sin elev, der vinder fagprøveprisen og nu er ansat som økonomiassistent hos Grenaa Motorfabrik. ”Jeanette har været en stor gevinst for den klasse, hun har været en del af, i forbindelse med sit skoleophold på Aarhus Business College. Hun har været en god kammerat på holdet og været god til at hjælpe andre. Noget, som der jo også er super vigtigt, når man kommer ud i en virksomhed. Det glæder mig, at det ikke kun er det faglige, der fremhæves i vurderingen af Jeanettes fagprøve, men også det relationsmæssige mellem elever,” fortæller Christina Dam Pedersen.
Øverste foto: Thomas Evaldsen
En glad og stolt Jeanette midt i produktionshallen hos Grenaa Motorfabrik. Foto: Thomas Evaldsen
Jeanette Feldballe sammen med sin stolte underviser på Handelsfagskolen, Aarhus Business College, Christina Dam Pedersen. Foto: Thomas Evaldsen
Jeanette Feldballe i selskab af direktøren hos Grenaa Motorfabrik og repræsentanter fra Dansk Industri og HK. Foto: Thomas Evaldsen
Jeanette Feldballe fik overrakt den fornemme pris hos sin elevplads og nu faste arbejdsplads, Grenaa Motorfabrik.
På Aarhus Business College tilbyder vi virksomheder og deres elever, som skal tage en elevplads, at tage et hovedforløb inden for økonomi.
Hvad kan en hovedforløbsskole? Det fik borgmester Anders Winnerskjold indblik i, da han fredag den 14. marts besøgte Handelsfagskolen på Aarhus Business College i Skåde.
Den 8. marts 2025 markerer dagen, hvor Aarhus Business College kan se tilbage på 160års uddannelseshistorik. Dermed er vi samtidig landets ældste handelsskole.
Oplev digitaliseringsminister, Caroline Stage, og CEO i Microsoft Danmark, Mette Kaagaard, til næste ungelivsarrangement d. 6. marts. Denne gang med fokus på AI og fremtiden.
Journalist Kristian Leider, som besidder en høj grad af politisk tæft, indtræder i rollen som kommunikationschef i en tid, hvor uddannelsespolitikken er under stor forandring.
Direktør Anne Gammelby Lybecker ser tilbage på 2024 og frem på det nye år i en videohilsen til alle vores samarbejdspartnere.
Sammen med flere af Danmarks største organisationer og arbejdspladser skal Aarhus Business College være med til at udbrede kendskabet til AI gennem den netop etablerede 'AI-kompetencepagten'.
Rusmidler og i særlig grad opioider har i øjeblikket stor mediebevågenhed. I efteråret har Center for Rusmiddelforskning kortlagt en markant stigning i andelen af unge på landsplan mellem 15 og 25 år, der misbruger opioider. I den forbindelse har Aarhus Kommune iværksat en række indsatser og tilbud til unge og deres forældre i Aarhus Kommune. Dem bakker vi op om på Aarhus Business College.
Det tredje ungelivsarrangement i rækken satte spot på Sabbatåret i samarbejde med BSS/Aarhus Universitet.
D. 24. oktober bliver vi klogere på, hvordan vi bedste støtter de unge på deres vej gennem sabbatårene og de mange muligheder, følelser og udfordringer, der følger med.
Aarhus Business College får nyt studieadministrativt system til august 2025.