Hovedmenu

Aktuelt

L0A9452-aspect-ratio-1204-594

Nytænkende og hjælpsom økonomielev vinder fagprøvepris

21/9-2023

Jeanette Feldballe, som har taget et hovedforløb inden for kontor og økonomi på Handelsfagskolen, Aarhus Business College, har vundet DI og HK Privats Fagprøvepris på Kontoruddannelsen. Jeanette Feldballe vinder for sin fagprøve om bæredygtig regnskabspraksis i forbindelse med sin elevplads hos den mindre motorfabrik, Grenaa Motorfabrik. Fagprøven tager afsæt i Jeanettes arbejde med at forberede sin arbejdsplads på de krav til virksomhedernes regnskabspraksis, der kommer fra 2024. Krav, der bunder i EU-lovgivning, og skal fremme den grønne omstilling.

“Jeanette Feldballe har med sin fagprøve kastet sig over et område, som spiller en stor og vigtig rolle på mange arbejdspladser i de her år. De nye regnskabskrav, der venter fra næste år, er en stor omstillingsopgave – ikke mindst for mindre virksomheder som Greenaa Motorfabrik. Her har Jeanette Feldballe, som elev, været nytænkende og ydet en kæmpeindsats, som kommer virksomheden til gavn. Det er godt gået. I bestyrelsen har vi også lagt vægt på, at Jeanette altid bidrager til gode diskussioner og gruppearbejde, når hun er på skoleforløb”, siger uddannelsespolitiske konsulent hos HK Privat Claus Agø Hansen, der står bag prisen sammen med Dansk Industri (citat: Uddannelsesnævnet).

Stolt elev og underviser

”Jeg er glad, stolt og beæret,” fortæller Jeanette Feldballe kort efter modtagelsen af fagprøveprisen og giver herefter et kram til sin underviser, Christina Dam Pedersen.

Under sin elevtid hos Grenaa Motorfabrik har Jeanette nemlig været på skoleophold på Handelsfagskolen, Aarhus Business College. ”Det har været rigtig fedt at kombinere teori med praktik og også tage praktikken med tilbage ind i undervisningen. Derudover har jeg sat pris på og er blevet inspireret af mine underviseres erfaringer fra deres arbejdsliv.”

Christina Dam Pedersen er selvfølgelig stolt af sin elev, der vinder fagprøveprisen og nu er ansat som økonomiassistent hos Grenaa Motorfabrik. ”Jeanette har været en stor gevinst for den klasse, hun har været en del af, i forbindelse med sit skoleophold på Aarhus Business College. Hun har været en god kammerat på holdet og været god til at hjælpe andre. Noget, som der jo også er super vigtigt, når man kommer ud i en virksomhed. Det glæder mig, at det ikke kun er det faglige, der fremhæves i vurderingen af Jeanettes fagprøve, men også det relationsmæssige mellem elever,” fortæller Christina Dam Pedersen.

Øverste foto: Thomas Evaldsen

Aktuelt

 • AABC_Erhvervsvejledere_062-aspect-ratio-540-280

  Tag godt imod jeres nye elever

  Skal du snart byde nye elever velkommen? Et miljø, hvor jeres elever trives, skaber vækst og styrker jeres tiltrækning og fastholdelse af medarbejdere.

  Gå videre
 • IMG_7687-scaled-aspect-ratio-540-280

  2 fagprøvepriser til – stimen fortsætter

  Det er kun et par uger siden, vi vandt seneste fagprøvepris. Nu gør vores seje elever det igen, denne gang inden for detail.

  Gå videre
 • texas-scaled-aspect-ratio-540-280

  Hovedforløbselever snart på vej mod Texas

  Snart skal et nyt kuld hovedforløbselever til Texas fra alle vores uddannelsesretninger. I forvejen har 328 været afsted.

  Gå videre
 • cliff2-aspect-ratio-540-280

  Formand for HK Handel er ny næstformand i bestyrelsen

  Cliff Præstegaard, som er formand for HK Handel Østjylland, er ny næstformand i den øverste ledelse hos Aarhus Business College.

  Gå videre
 • DI_HK_Fagproeveprisen_2023_0634-aspect-ratio-540-280

  Østjysk Mærsk-elev vinder fagprøvepris

  Mærsk-elev fra Aarhus Business College, Sofie Smærup Jeppesen, løb med DI's og HK's Fagprøvepris 2023 for spedition og shippingelever.

  Gå videre
 • Virksomhedshold-aspect-ratio-540-280

  Nyt bæredygtighedsfag er ”superrelevant”

  Nyt bæredygtighedsfag vækker begejstring for elever, som er på vej ud i virksomheder med nye ESG-lovkrav fra nytår.

  Gå videre
 • Revisionsassistent-scaled-aspect-ratio-540-280

  Den bedste samarbejdspartner

  Ifølge en national analyse er Aarhus Business College den erhvervsskole, som virksomheder oplever det bedste samarbejde med ift. elever i lære.

  Gå videre
 • EUX_Dimission_08-1-aspect-ratio-540-280

  En festtid

  I sidste uge blev der afholdt dimissioner rundt på vores afdelinger. Masser af elever færdiggør også deres fagprøver i denne tid.

  Gå videre
 • Elev-i-butik-EUX-Gymnasiet--aspect-ratio-540-280

  Afslag

  Grundskoleelever får i maj besked om, hvilken ungdomsuddannelse de er optaget på. Mens mange får en melding om, at de skal begynde på deres foretrukne uddannelse, får en del også at vide, de ikke har fået plads det sted, de drømte om.

  Gå videre
 • True-North-aspect-ratio-540-280

  Mental sundhed på skoleskemaet

  ​Vi er enormt stolte af samarbejdet med Matas A/S - og det er der rigtig mange grunde til. Én af dem er, at de altid går et ekstra skridt. Denne gang vedrører det mental sundhed blandt unge.

  Gå videre