Business College
Uddannelsesområder
Tilbage til menuHHX Aarhus Handelsgymnasium
HHX giver dig en gymnasial uddannelse og et stærkt udgangspunkt for din karriere.
EUX Business, EUD Business & EUD10
Med en EUX Business eller EUD Business er din fremtid åben. Du kan blive alt det, du drømmer om.
Hovedforløb
Afslut din EUD eller EUX Business ved at specialisere dig inden for Handel, Detail eller Kontor. Det er også her, virksomheder finder en elev.
Kurser & efteruddannelse
Uanset om du er leder eller ledig, faglært eller ufaglært, har vi kurset, der dækker dine behov.
Aarhus Business College Online
Tag kurser og fag online og få mulighed for større fleksibilitet, varieret undervisning og fordybelse, når det passer dig.
EUD for Studenter
EUD for Studenter kvalificerer dig, som har en STX, HTX eller HHX, til en karriere i erhvervslivet.
Uddannelsesområder
Tilbage til menuHHX Aarhus Handelsgymnasium
HHX giver dig en gymnasial uddannelse og et stærkt udgangspunkt for din karriere.
EUX Business, EUD Business & EUD10
Med en EUX Business eller EUD Business er din fremtid åben. Du kan blive alt det, du drømmer om.
Hovedforløb
Afslut din EUD eller EUX Business ved at specialisere dig inden for Handel, Detail eller Kontor. Det er også her, virksomheder finder en elev.
Kurser & efteruddannelse
Uanset om du er leder eller ledig, faglært eller ufaglært, har vi kurset, der dækker dine behov.
Aarhus Business College Online
Tag kurser og fag online og få mulighed for større fleksibilitet, varieret undervisning og fordybelse, når det passer dig.
EUD for Studenter
EUD for Studenter kvalificerer dig, som har en STX, HTX eller HHX, til en karriere i erhvervslivet.
Forløbet
Kom i gang med en erhvervskarriere på kun 5 uger, og bliv elev i en virksomhed som f.eks. speditør, indkøber eller administrativ medarbejder.
Forløbet har tidligere taget 10 uger at gennemføre, men er efter Uddannelsesministeriets nye bekendtgørelser fra august 2019 reduceret til en varighed på 5 uger.
Hvad er EUD for STX-, HF- og HTX-studenter
EUD for STX-, HF og HTX-studenter er et særligt tilrettelagt forløb for dig, der har afsluttet en gymnasial uddannelse, og gerne vil have en elevplads og karriere inden for Kontor, Handel, Detail eller Event. Forløbet giver dig kompetencer og opkvalificerer dig, så du efterfølgende er klar til en elevplads i en virksomhed.
Normalt tager det 1 år at opnå kompetencer til at gå i lære, men har du bestået en STX, HF eller HTX, er forløbet reduceret til kun 5 uger. Derefter kan du fortsætte på Hovedforløbet, som består af 1-2 års praktik i en virksomhed. Længden af din praktik afhænger af den uddannelsesaftale, du har indgået eller indgår med den virksomheden, du skal være i lære hos.
Undervisningen består af et 5 ugers grundforløb med undervisning på niveau C i fagene virksomhedsøkonomi, afsætning og it.
Retningen Kontor indeholder
- Informationsteknologi C
- Virksomhedøkonomi C
Retningen Event, Handel og Detail
- Afsætning C
- Virksomhedøkonomi C
For alle retninger skal du også opnå kompetencer i det uddannelsesspecifikke fag, som er rettet mod den uddannelsesretning.
Undervisningen er relevant, fordi læringsaktiviteterne tager udgangspunkt i autentiske problemstillinger målrettet den virkelighed, du vil møde under din elevtid. Du får færdigheder, du kan anvende konkret i din dagligdag.
Grundforløbet afsluttes med eksamen.
Du behøver ikke have en elevplads, før du søger ind på forløbet.
Du kan tage EUD for STX-, HF og STX-studenter som et online forløb, hvor undervisningen udelukkende foregår online.

Sådan foregår undervisningen
På dette forløb kan du vælge at studere i skolens Open Learning Center (tilstedeværelse) eller vores onlineforløb.
Undervisning i Open Learning Center (tilstedeværelse)
Hvis du vælger at gennemføre din uddannelse i Open Learning Center (OLC), får du oplæg og vejledning af dine faglærere, og du lærer i et socialt læringsmiljø.
Du skal møde på skolen, hvor din faglærer har lagt en plan for dagens program. Læreren gennemgår planen og holder måske et kort fagligt oplæg, men det er dig, der styrer din egen læringsproces. Du kan med stor fordel arbejde sammen med dine studiekammerater, så du har nogen at diskutere det faglige med og et fællesskab at løse opgaver i samtidig med, at I kan hjælpe hinanden med at gennemføre uddannelsen med et godt resultat. I løbet af dagen har du adgang til faglig vejledning og støtte til at blive på sporet. Nogle opgaver indebærer at du eller gruppen fremlægger opgaver mundtligt for faglæreren. Det meste af dagen går med læsning, opgaveløsning og samarbejde.
Du kan dog også arbejde fleksibelt og individuelt.
Open Learning Center er for dig, der har brug for struktur, et socialt læringsmiljø og adgang til læreroplæg og -vejledning.
Du kan læse om eksamen længere nede på siden.
Onlineforløb
Hvis du vælger vores onlineforløb, skal du ikke møde fysisk i skole. Forløbet er fleksibelt, og du kan læse på det tidspunkt af dagen, der passer dig. Du skal dog være opmærksom på, at det er et fuldtidsstudie, du starter på og vi forventer, at du dagligt arbejder med pensum og opgaverne i 4-6 timer. Vi forventer en høj grad af selvstændighed og selvdisciplin, og der er krav om løbende opgaveaflevering og studieaktivitet.
Der er mulighed for at få hjælp og vejledning fra undervisere på alle hverdage, så der er altid hjælp at hente.
Undervisningen er varierende. Vi anvender flere forskellige læringsformer – både individuelle, dialogbaserede og casebaserede online læringsformer, og der er mulighed for fremmøde i de tilfælde, hvor det giver mest mening. Der er altid et lokale til rådighed på skolen til vores online-studerende.
Efter tilmelding modtager du en mail fra Aarhus Business College med informationer om, hvordan du logger på systemet. Første undervisningsdag skal du logge på systemet, så vi er sikre på, at alle kommer godt i gang.
Tilmelding
Tilmeld dig her
Se datoer for studiestart her
Vi starter løbende nye hold
Fag
For at du kan blive klar til at gå i lære, skal du have nogle merkantile grundfag. Du skal desuden have det uddannelsesspecifikke fag, som er et fag, der direkte afspejler den uddannelsesretning, du har valgt. Det betyder, at har du f.eks. valgt retningen Detail, vil dit uddannelsesspecifikke fag indeholde emner, der alle kredser om forskellige aspekter inden for salg og butik. Har du derimod valgt retningen Handel, vil det uddannelsesspecifikke fag omhandle emner, der relaterer til handel.
Du kan læse mere om fagene nedenfor.
Virksomhedsøkonomi, niveau C
Faget erhvervsøkonomi giver dig en grundlæggende forståelse for de økonomiske problemstillinger i en virksomhed. Vi kommer hele vejen rundt om de dele, der har betydning for virksomhedens økonomi, fra regnskabsopstilling og -analyse til omkostningsstyring og opstilling af resultatbudgetter. Faget handler selvfølgelig mest om økonomi, men du lærer også om den del af virksomhedernes dagligdag, som handler om miljø og social ansvarlighed.
Dit udbytte
Gennem faget bliver du i stand til at foretage helhedsorienterede vurderinger og relevante beregninger i relation til virksomhedens økonomi. Du lærer at opstille og analysere regnskaber og budgetter for forskellige typer af virksomheder samtidig med, at du bliver i stand til at foretage økonomiske beregninger og på den baggrund træffe økonomiske beslutninger for virksomheden.
Afsætning, niveau C
Afsætning er et fag, hvor vi ser på markedsforhold, markedsføring og branding. Du lærer om udbud og efterspørgsel – og om generelle afsætningsmæssige forhold. Desuden ser vi på marketingmixet, der handler om de parametre, du skal anvende for at analysere en konkurrencesituation og udarbejde en markedsføringsplan og dermed opnå din målsætning.
Du tager faget online, og derfor kan du lære, når du har tid. Du skal aflevere opgaver, som din underviser giver feedback på.
Dit udbytte
Når du har gennemført faget, kan du identificere målgrupper og foretage et målgruppevalg baseret på efterspørgsel og markedets størrelse. Du har fået en dybdegående forståelse for udbud og efterspørgsel, og du kan analysere en konkurrencesituation og udarbejde en markedsføringsplan.
IT, niveau C
Kurset i IT giver en grundlæggende forståelse for IT’s udvikling og betydning for individet, samfundet og virksomheder. Vi kommer omkring alt fra filformater og indsamling af data til databaser, ERP-systemer og forandringsmodeller.
Gennem hele forløbet arbejder vi med udgangspunkt i casevirksomheden HolidayCottage, hvor vi kommer omkring alle relevante problemstillinger ved arbejdet med IT i virksomheder.
Uddannelsesretninger
Inden du starter på uddannelsen skal du tage stilling til, hvilken uddannelsesretning (Handel, Detail, Kontor eller Event), du ønsker en elevplads indenfor. Valget har betydning for resten af dit uddannelsesforløb hos os.
Hvis du f.eks. ønsker at stå i butik, skal du vælge retningen Detail, og hvis du ønsker at blive indkøber i en virksomhed, skal du vælge retningen Handel.
Inden studiestart kan du uden konsekvens ændre dit valg af uddannelsesretning. Er du derimod startet på uddannelsen, så koster det et klip i antal ungdomsuddannelser at ændre dit valg jævnfør uddannelsesreformen fra 2015.
Hvis du er i tvivl omkring valg af uddannelsesretning, så er du velkommen til at kontakte vores studievejleder på uddannelsen.
Se uddannelsesretningerne her
Eksamen
Herunder kan læse mere om eksamen for hhv. onlineforløb og tilstedeværelsesforløb.
Vær opmærksom på, at hvis du allerede er begyndt som elev i en virksomhed, gælder der andre regler ift. eksamen.
Eksamen på forløb med tilstedeværelse
Dit uddannelsesforløb afsluttes med en mundtlig eksamen i det uddannelsesspecifikke fag. Her skal du forsvare den tværfaglige projektopgave, som du har arbejdet med igennem forløbet. Den skal dokumentere din praktiske viden om kontor, handel, detail eller event alt efter, hvilken retning du har valgt. Din mundtlige eksamen bliver bedømt bestået/ikke bestået. Du får desuden en standpunktskarakter i Det Uddannelsesspecifikke Fag.
Derudover skal du til eksamen i et af grundfagene, som bedømmes efter 7-trinsskalaen.
Eksamen på onlineforløb
Du skal forsvare en tværfaglig projektopgave, som du har arbejdet med igennem hele forløbet. Den skal dokumentere din praktiske viden/færdigheder om kontor, handel, detail eller event alt efter, hvilken retning du har valgt. Din mundtlige eksamen bliver bedømt bestået/ikke bestået. Du får desuden en standpunktskarakter i det uddannelsesspecifikke fag.
Eksamen afvikles i den sidste uge af uddannelsesforløbet, og du skal reservere hele ugen til eksamen. Ved start på forløbet, får du nærmere information omkring eksamen.
Særligt for dig, der allerede er begyndt som elev i en virksomhed
Hvis du allerede er startet som elev i en virksomhed og tager dette forløb i forbindelse med din uddannelse, må du ikke være til rådighed for din arbejdsplads under forløbet, fordi din arbejdsgiver så ikke får refusion for din løn. Desuden gælder der andre regler omkring eksamen. Din arbejdsgiver skal være censor til eksamen i det uddannelsesspecifikke fag, og din eksamen afvikles på skolen, uanset om du har valgt onlineforløbet eller tilstedeværelse. Din arbejdsgiver vil blive klædt grundigt på til opgaven, da en vejleder fra skolen tager ud og besøger den elevansvarlige, imens du er studerende hos os. Der vil også være en dialog omkring emnet for din tværfaglige projektopgave, så vi sikrer os, at emnet er relevant for både dig og arbejdsgiver.
Eksamen i grundfaget afvikles på samme vilkår, som de øvrige studerende. Det betyder, at skolen finder en ekstern censor.
SU
Uddannelsen er SU-berettiget, og du får SU efter de regler, der gælder for ungdomsuddannelserne.