Aarhus
Business College
Aarhus Business College OnlineKurserSamfundsfag C – Online

Samfundsfag C – Online

Varighed: 75 timer.

Hvad går samfundsfag ud på?

På kurset stifter du bekendtskab med danske og internationale samfundsforhold, men hovedfokus er på det danske samfund. Du bliver klogere på samfundsmæssige aspekter og vil få indsigt i spørgsmål som fx hvordan er samfundet indrettet? Hvilken økonomisk politik er mon klogest at føre, hvis et land er i krise? Hvis din far er kriminel, hvor stor er sandsynligheden så for, at du selv ender bag tremmer? Hvor troværdige er meningsmålinger egentlig? Hvad er forskellene på dansk og tysk velfærdspolitik? Er EU-medlemsskabet positivt eller negativt for Danmark?

Dit udbytte

På kurset får du blandt andet:

 • kompetencerne til at forstå og tage aktivt stilling til dig selv og din omverden – både den lige rundt omkring dig, men også på et mere højtragende plan som, hvad sker der egentlig, hvis vi sætter skatten ned? Eller skal staten bestemme, om du må bo i Danmark med din mand eller kone, hvis han eller hun er under 24 år og kommer fra udlandet?
 • en metodisk indsigt i de samfundsfaglige kernediscipliner
 • berøring med andre fag, så du styrker dine almene studiekompetencer betragteligt
 • værktøjer til at være klædt godt på til eksamen gennem fx repetitionsøvelser og en pædagogiske opbygning i kurset.

Hovedområder

Emner vi arbejder med

 • Samfundsfaglig metode
 • Ideologi
 • Politiske partier
 • Politiske styreformer
 • Magtens tredeling og domstolene
 • Medier
 • Magt
 • Socialisering og identitet
 • Kulturelle fællesskaber
 • Livsformer og familie
 • Sociale mønstre og levevilkår
 • Samfundsøkonomiske mål
 • Økonomiske grundbegreber
 • Det danske arbejdsmarked
 • Den offentlige sektor
 • Velfærdsmodeller
 • Betalingsbalancen og konkurrenceevnen
 • Økonomisk politik
 • Globalisering
 • EU

Praktiske informationer

Hvem henvender kurset sig til?

Samfundsfag C henvender sig til alle, der ønsker at gennemføre samfundsfag på niveau C – på en sjov, praksisnær og motiverende måde. Samfundsfag på C-niveau indgår som obligatorisk fag i de almindelige EUX- og HHX-uddannelser, og er ofte en forudsætning for at læse videre på f.eks. erhvervsakademiet eller professionshøjskolen.

Undervisningen

Undervisningen i faget er inddelt i tre hovedområder: Politik, økonomi og sociologi.

Overordnet set er kurset bygget op, så der typisk vil være en indledende ”appetitvækker” til hvert emne. Derefter skal eleven læse kapitler via deres I-bøger samt løse en række opgaver og quizzer, som kobler sig til de emner, som kurset kommer omkring.

Undervisningen foregår online. Fagenes indhold og krav er de samme i fjernundervisning som på almindelige hold, men fjernundervisning adskiller sig ved at foregå online uden fysisk fremmøde. Det er krævende at være onlinestuderende, så du skal kunne arbejde selvstændigt og styre dit eget studie. Du skal være motiveret for at arbejde online uden fysisk fremmøde og også have basale it-tekniske færdigheder. Hvis du har det, har du et glimrende udgangspunkt for at deltage i online-kurserne.

Der sidder en vejleder klar på bestemte tidspunkter, som du kan kontakte og få hjælp og vejledning af. Vejlederen sidder klar ca. 60 timer i alt. Du vil få et skema over forløbet, så du kan se, hvornår der er mulighed for vejledning (Mest i dagtimerne, men også nogle aftener og muligvis enkelte gange i en weekend).

Du får forskellige former for feedback på de opgaver, du afleverer. Nogle får du bare godkendt/ikke godkendt for, andre får du en kort kommentar til, og de mere opsamlende opgaver får du uddybende feedback på.

Forløbet er planlagt på den måde, at elevens selvstændighedsgrad øges i takt med, at flere temaer bliver gennemgået. Eleven bliver motiveret til at arbejdet både på forklarende, analyserende og diskuterende niveau. Denne undervisningsform gør, at eleven vil føle sig parat til at gå til afsluttende eksamen.

Til dig der overvejer at tilmelde dig online-fag

Fagenes indhold og krav er de samme i fjernundervisning som på almindelige hold, men fjernundervisning adskiller sig ved at foregå online uden fysisk fremmøde. Det medfører en stor fleksibilitet med en studieform, der kan tilpasses din hverdag.

Det stiller dog også særlige krav til dig som elev, så før du tilmelder dig et online-fag bør du overveje, om du kan sige ja til de følgende punkter:

 • Jeg kan arbejde selvstændigt
 • Jeg kan strukturere min egen studieindsats
 • Jeg er motiveret for at arbejde online uden fysisk fremmøde
 • Jeg har basale it-tekniske færdigheder

Hvis du kan svare ja til de ovenstående punkter, har du et glimrende udgangspunkt for at deltage i vores online-kurser.

Pris: 0 - 1.950 kr.

OBS! Kurset er gratis for studerende!

Har du brug for hjælp?

Stine Aagaard Petersen
Uddannelsessekretær
89 36 31 06stpe@aabc.dk

Programmer

Nedenfor kan du få en introduktion til den platform, hvor undervisningen foregår, og materialer findes, eller du kan se en lille video om installering af fjernskrivebord.

Du kan også læse om, hvad onlineundervisninger kræver af dig og din computer.

Læs mere

Læringsplatform

Her kan du få et indblik i, hvordan læringsuniverset ser ud

Afspil video

Installer fjernskrivebord

Guide til installering af Microsoft-fjernskrivebord på Mac

Afspil video

Installer fjernskrivebord på Mac

Sådan får du adgang til fx Microsoft Access på din Mac-computer

Afspil video

Indstil fjernskrivebord

Guide til indstilling af Microsoft-fjernskrivebord på Mac

Afspil video

Læringsplatform

Her kan du få et indblik i, hvordan læringsuniverset ser ud

Afspil video

Selvvalgt periode på 75 timer

Start mellem d. 11. november 2019 og d. 11. november 2021.

Tilmeld dig

Vær opmærksom på, at den angivne slutdato for faget er vejledende.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan foregår undervisningen?

Du sidder selv og arbejder med undervisningsmaterialet, hvor du vil og når du vil. Materialet er specielt tilrettelagt og udviklet til dette formål, og går du i stå eller har spørgsmål, så står din underviser naturligvis klar til at hjælpe dig.

Du er altså ikke afhængig af at skulle møde på bestemte datoer, men kan derimod arbejde selvstæn­digt i dit eget tempo og tage faget lige når det passer dig.

Undervisningen foregår på baggrund af forskellige læringsformer. Du vil blandt andet skulle lytte, se video, besvare quizzer og læse tekster m.m.

Kan jeg snakke med en underviser?

Ja. Du har mulighed for at stille spørgsmål til din underviser, være i dialog og få vejledning under hele fagets forløb via Skype eller læringsplatformen på kurset. Der vil desuden være feedback fra underviseren på de opgaver, du afleverer.

Hvordan afleverer jeg opgaver?

I faget skal du løse opgaver, som besvares elektronisk enten ved hjælp af tekstprogrammer (f.eks. Word) eller et præsentationsprogram (f.eks. PowerPoint) eller lignende. Din besvarelse skal du uploade i det forum online, hvor din undervisning også foregår. Din underviser giver dig feedback på de afleverede opgaver og du får adgang til den korrekte opgaveløsning.

Relaterede kurser


Oplæringsansvarlig - Få det bedste ud af din elev

Oplæringsansvarlig - Få det bedste ud af din elev

Oplæringsansvarlig – Få det bedste ud af din elev Er du oplæringsansvarlig for elever i virksomheden og sidder du med spørgsmål om, hvad din elev skal opnå i løbet af praktikken? Er du i tvivl o...

Læs mere
Praktisk Projektledelse

Praktisk Projektledelse

Hvad går Praktisk Projektledelse ud på? En målrettet lederuddannelse for dig, der arbejder med projektledelse. Du styrker dine kompetencer og personlige rolle inden for ledelse af projekter og udvikli...

Læs mere

Aarhus Business College

Aarhus Business College Online

Sønderhøj 28

8260 Viby J.

8936 3000

aabc@aabc.dk

CVR: 48 57 06 58

EAN: 5798000554238