Aarhus
Business College
Aarhus Business College OnlineKurserExcel for øvede, pivottabeller

Excel for øvede, pivottabeller

Varighed: 8 timer.

Hvad går kurset ud på?

Pivottabeller er et interaktivt analyseværktøj, som du kan bruge til hurtigt at opsummere store mængder af data ved hjælp af beregnings-, filtrerings- og formatmetoder, som du selv bestemmer. Vi kigger blandt andet på, hvordan du forberede data til analyse i pivottabeller og præsentere data med en enkel pivottabel. På den måde kan du nemt og hurtigt få overblik over dine data, få svar på dine spørgsmål og præsentere dem.

Vi arbejder med dit kendskab til pivottabeller og mulige anvendelsesområder, hvor du blandt andet skal navigere rundt i pivottabeller herunder filtrering, sortering, gruppering og talformateringer. Desuden kommer du til at foretage beregninger direkte i pivottabeller både brugerdefineret beregninger, men også anvendelse af samme felt i flere beregninger og indsættelse af supplerende data.

På kurset arbejde vi også med præsentation af data, herunder både formatering i pivottabellen, tilpasning af værktøjslinjen og udarbejdelse af pivotdiagrammer. Vi kigger også nærmere på import af data fra eksterne kilder, som skal anvendes som kildedata i pivottabellen.

Udbytte

Du bliver fortrolig med anvendelse af pivottabeller og får en grundlæggende viden om anvendelsesmuligheder i arbejdet med pivottabeller. Du får kendskab til funktioner, formateringer og anvendelsesområder i pivottabeller, ligesom du stifter bekendtskab med præsentationsmuligheder i pivotdiagrammer. Du lærer blandt andet at:

  • Forberede data til analyse i pivottabeller og præsentere data i pivottabeller
  • Filtrere, sortere og gruppere data i pivottabeller
  • Foretage talformateringer af data i pivottabeller
  • Lave brugerdefinerede beregninger i pivottabeller
  • Indsætte supplerende data i pivottabeller
  • Opbygge diagrammer og foretage simple formateringer i pivottabeller herunder tilpasning af værktøjslinje
  • Anvende eksterne data i pivottabeller

Emner

Kurset består af 6 emner, der hver varer fra 1-1,5 time.

Emne 1/6

Emne 1: Den enkle pivottabel

Her skal du lære at forberede og klargøre data til analyser i pivottabeller samt præsentere data i en enkel pivottabel.

Emne 2/6

Emne 2: Filtrering og sortering

Du arbejder med filtrering og sortering af data i pivottabeller samt gruppering og talformatering af data i pivottabeller.

Emne 3/6

Emne 3: Beregn direkte i pivottabellen

Du bliver klogere på anvendelsen af brugerdefinerede beregninger, samme felt flere gange i pivottabellen samt indsættelse af supplerende data i pivottabellen.

Emne 4/6

Emne 4: Præsentation af data

I dette emne lærer du at udarbejde simple formateringer i pivottabellen, opbygge diagrammer samt tilpasse værktøjslinjer i pivotdiagrammer.

Emne 5/6

Emne 5: brug af eksterne data

Her kigger vi nærmere på anvendelse af eksterne data i pivottabeller.

Emne 6/6

Emne 6: Afsluttende case

Dette emne er en opsummering af de emner, der er gennemgået. Der tages udgangspunkt i konkrete cases, hvor anvendelse af pivottabeller skal inddrages for at løse casen.

Emne 1/6

Emne 1: Den enkle pivottabel

Her skal du lære at forberede og klargøre data til analyser i pivottabeller samt præsentere data i en enkel pivottabel.

Praktiske informationer

Målgruppe

Kurset er for dig, der vil skabe overblik i store datamængder og gerne vil udvide dine kompetencer ift. pivottabeller. Kendskab til Excel er en fordel men ikke en forudsætning.

Forudsætninger for at deltage

Du skal have et godt kendskab til Excel og gerne kende til opbygning af formler, formatering mv. Desuden skal du have en god forudgående viden om pivot-tabeller, da kurset foregår på niveauet for øvede. Det er dog ikke et krav.

Fagenes indhold og krav er de samme i onlineundervisning som på almindelige hold, men onlineundervisning adskiller sig ved at foregå online uden fysisk fremmøde. Det medfører en stor fleksibilitet med en studieform, der kan tilpasses din hverdag. Det betyder, at du i bredt omfang selv kan tilrettelægge din studietid inden for kursets rammer.

Du skal dog være opmærksom på, at deltagelse i et onlinekursus kræver en strukturering af egen studieindsats. Derudover er det vigtigt, at du besidder it-tekniske færdigheder.

Tekniske kompetencer

Det er en fordel, hvis du kan bruge Excel, Outlook, et almindeligt tekstbehandlingsprogram, fx Word, og gå på internettet, da mange øvelser ligger der. Og så skal du være villig til at sætte dig ind i at bruge vores læringsplatform. Platformen er intuitiv og nemt at bruge, men der findes også instruktioner til den, hvis du får behov for det.

Diplom

Efter endt forløb får du et diplom fra Aarhus Business College, som er Danmarks ældste handelsskole og en af landets største. Vi er anerkendt i erhvervslivet som en udbyder af kvalitet og med et diplom fra Aarhus Business College står du stærkere i dit videre arbejdsliv.

Pris: 1.295 kr. + moms

Har du brug for hjælp?

Jane Bossow
Uddannelsessekretær
8936 3713jbos@aabc.dk

Programmer

Nedenfor kan du få en introduktion til den platform, hvor undervisningen foregår, og materialer findes, eller du kan se en lille video om installering af fjernskrivebord.

Du kan også læse om, hvad onlineundervisninger kræver af dig og din computer.

Læs mere

Læringsplatform

Her kan du få et indblik i, hvordan læringsuniverset ser ud

Afspil video

Indstil fjernskrivebord

Guide til indstilling af Microsoft-fjernskrivebord på Mac

Afspil video

Installer fjernskrivebord

Guide til installering af Microsoft-fjernskrivebord på Mac

Afspil video

Installer fjernskrivebord på Mac

Sådan får du adgang til fx Microsoft Access på din Mac-computer

Afspil video

Læringsplatform

Her kan du få et indblik i, hvordan læringsuniverset ser ud

Afspil video

Selvvalgt periode på 8 timer

Start mellem d. 1. marts 2019 og d. 2. marts 2020.

Tilmeld dig

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg snakke med en underviser?

Du har mulighed for at stille spørgsmål til din underviser og være i dialog under hele kursets forløb. Der vil desuden være feedback fra underviseren på de opgaver, du afleverer.

Hvordan foregår undervisningen?

På kurset sidder du selv og arbejder med kursusmaterialet, hvor du vil og når du vil. Materialet er specielt tilrettelagt og udviklet til dette formål og går du i stå eller har spørgsmål, så står din underviser naturligvis klar til at hjælpe dig.

Du er altså ikke afhængig af at skulle møde på bestemte datoer, men kan derimod arbejde selvstæn­dig i dit eget tempo og tage kurset lige når det passer dig.

På kurset arbejder du hovedsageligt med casearbejde ift. et konkret projekt.

Hvor meget tid skal jeg bruge?

Når du har tilmeldt dig kurset, kan du se det antal timer, du skal forvente at bruge på hvert emne.

Tidsforbrug er dog meget individuelt og der er stor forskel på, hvor meget tid den enkelte bruger. Dette skyldes, at det er forskelligt, hvor vigtig eller let/svær den enkelte kursist synes en øvelse eller opgave er for ham/hende. Hvis en kursist mener, at en øvelse er nem, vælger han/hun måske at kører let hen over den, men synes han/hun derimod at øvelsen er meget svært, så bliver der måske brugt ekstra meget tid på løsning af den.

Estimeret tidsforbrug er 7,5 timer.

Relaterede kurser


Administrativ IT/superbruger

Administrativ IT/superbruger

Hvad er administrativ IT/Superbruger? Har du brug for at forstå og anvende digitale teknikker til løsning af virksomhedens administrative opgaver? Vil du gerne arbejde i digitale platforme, der giver ...

Læs mere
Grundlæggende IT

Grundlæggende IT

Hvad er Grundlæggende IT? Vil du gerne kunne skrive hurtigt på pc uden tastefejl, finde nødvendige informationer på internettet i første forsøg og lave dit eget husholdningsbudget i Excel? På dette ku...

Læs mere

Aarhus Business College

Aarhus Business College Online

Sønderhøj 28

8260 Viby J.

8936 3000

aabc@aabc.dk

CVR: 48 57 06 58

EAN: 5798000554238