Aarhus
Business College

Layout i Word

Varighed: 15 timer.

Hvad går kurset ud på?

Kurset, Layout i Word gør dig fortrolig med verdens mest populære tekstbehandlingsprogram og giver dig en forståelse for programmets muligheder for layout af tekst. På kurset skal du aflevere opgaver, som går ud på at præsentere tekst, tal og lister på en måde, som skaber overblik. Du må gerne arbejde med dine egne projekter, forudsat de ligger inden for rammerne.

På hvert modul får du praktisk erfaring gennem tilrettelagte opgaver dels med strukturering og layout-teknikker, dels med automatisering af arbejdsgangen i Word.

Dit udbytte

På kurset får du et dybere kendskab til og forståelse for, hvordan du letter dit daglige arbejde med Word. Du lærer at placere indhold i et dokument, så det bliver let at læse og forstå. Efter endt kursus har du lært, hvordan du kan spare tid og kræfter ved hjælp af Word.

Emner

Se kursets indhold og opbygning her.

Emne 1/8

Præsentation af afsnittets format

Du får en forståelse for at arbejde med afsnittets formater i Word, så du kan udarbejde overskuelige og letlæselige vejledninger. Vi arbejder med de grafiske formater, kant, baggrundsfarve og linjehøjde. Du bliver dermed i stand til at vælge det rette format for hensigtsmæssig præsentation af en tekst.

Emne 2/8

Sidens formater

Her arbejder vi med at ændre formater, margener, størrelse, retning og indholdets placering. Du bliver fortrolig med formater, så du altid kan vælge den rette sideopsætning og udskrivning.

Emne 3/8

Flerspaltet layout

Du lærer at arbejde med dokumentets opsætning i flere spalter. Du får dermed indsigt i, hvordan arbejdet med spalter kan være et redskab til at opstille tekster i et mere frisk og læsevenligt layout.

Emne 4/8

Anvendelse af tabeller

I dette modul lærer du at bruge tabeller til at præsentere tekst, tal og grafik i overskuelige opsætninger. Du lærer at oprette og indstille tabellens struktur og præsentation.

Emne 5/8

Tabulerede opstillinger

Med et grundlæggende kendskab til tabulering, får du flere redskaber og indstillingsmuligheder end tabellen giver. I modulet lærer du at forstå en tabuleret opstilling samt at oprette og indstille tabulerede opsætninger, så de fremstår velstruktureret og overskuelige.

Emne 6/8

Punktopstillinger

Du lærer at anvende punktopstillinger til at præsentere lister og oprette og tilpasse dem i flere niveauer og anvende nummererede opstillinger.

Emne 7/8

Standardiseringer

Emnet Standardiseringer giver dig forståelse for at standardisere tekst med autotekst og felter. Du lærer at indsætte datofelter og at indstille og indsætte standardtekst i et dokument, hvorved arbejdet med dokumentindhold lettes.

Emne 8/8

Caseopgave

Dette emne fungerer som en opsummering af de emner, du nu har gennemgået. Vi tager afsæt i en konkret case, hvor flere redskaber skal inddrages for at løse opgaven. Du arbejder ud fra din egen eller en kursuscase, hvor du benytter relevante redskaber til at layoute elementer i et dokument.

Emne 1/8

Præsentation af afsnittets format

Du får en forståelse for at arbejde med afsnittets formater i Word, så du kan udarbejde overskuelige og letlæselige vejledninger. Vi arbejder med de grafiske formater, kant, baggrundsfarve og linjehøjde. Du bliver dermed i stand til at vælge det rette format for hensigtsmæssig præsentation af en tekst.

Praktiske informationer

Kurset består af syv emner, som du kan arbejde med i vilkårlig rækkefølge. Alle emner præsenteres med en video, der fortæller om emnets mål og indhold.

Målgruppe

Kurset er for dig, der har brug for at kunne præsentere og strukturere tekst, tal og lister på en måde, som skaber overblik. Du får en grundlæggende forståelse af opstillinger i Word, og du bliver sikker i de grundlæggende såvel som de avancerede indstillinger, så du kan bruge tekstbehandling mere aktivt i forbindelse med dit job og hvor du ellers har brug for det.

Til dig der overvejer at tilmelde dig online-fag

Fagenes indhold og krav er de samme i onlineundervisning som på almindelige hold, men onlineundervisning adskiller sig ved at foregå online uden fysisk fremmøde. Det medfører en stor fleksibilitet med en studieform, der kan tilpasses din hverdag. Det betyder, at du i bredt omfang selv kan tilrettelægge din studietid inden for kursets rammer.

Du skal dog være opmærksom på, at deltagelse i et onlinekursus kræver en strukturering af egen studieindsats. Derudover er det vigtigt, at du besidder it-tekniske færdigheder.

Forudsætninger for at deltage

For at få mest ud af din deltagelse på kurset skal du have et helt grundlæggende kendskab til arbejde i tekstbehandling.

Tekniske kompetencer

Det er en fordel, hvis du har en grundlæggende kendskab til tekstbehandlingsprogrammet, Word. Du behøver ikke kende til mange funktioner, men blot vide lidt om, hvordan programmet fungerer. Aarhus Business College stiller en licens til Officepakken til rådighed.

Diplom

Efter endt uddannelse får du et diplom fra Aarhus Business College, som er Danmarks ældste handelsskole og en af landets største. Vi er anerkendt i erhvervslivet som en udbyder af kvalitet og med et diplom fra Aarhus Business College står du stærkere i dit videre arbejdsliv.

Pris: 2.495 kr. + moms

Har du brug for hjælp?

Jane Bossow
Uddannelsessekretær
8936 3713jbos@aabc.dk

Programmer

Nedenfor kan du få en introduktion til den platform, hvor undervisningen foregår, og materialer findes, eller du kan se en lille video om installering af fjernskrivebord.

Du kan også læse om, hvad onlineundervisninger kræver af dig og din computer.

Læs mere

Installer fjernskrivebord

Guide til installering af Microsoft-fjernskrivebord på Mac

Afspil video

Installer fjernskrivebord på Mac

Sådan får du adgang til fx Microsoft Access på din Mac-computer

Afspil video

Indstil fjernskrivebord

Guide til indstilling af Microsoft-fjernskrivebord på Mac

Afspil video

Læringsplatform

Her kan du få et indblik i, hvordan læringsuniverset ser ud

Afspil video

Installer fjernskrivebord

Guide til installering af Microsoft-fjernskrivebord på Mac

Afspil video

Selvvalgt periode på 15 timer

Start mellem d. 1. maj 2019 og d. 3. maj 2021.

Tilmeld dig

Du kan tage faget når det passer dig.

Det forventede tidsforbrug er vejledende ca. 15 timer for hele forløbet.

Jeg havde aldrig taget online-undervisning før og ville gerne prøve det. Det har jeg ikke fortrudt, for jeg var rigtig glad for muligheden for at lære, når det passede ind i min hverdag. Jeg tog meget af kurset om aftenen, hvor jeg havde ro til at bruge den tid, det krævede, på de enkelte opgaver.

Man får hurtigt svar fra underviseren, hvis man har spørgsmål. Jeg har også et par gange fået svar fra nogle af de andre på kurset i vores forum, og jeg har givet svar til dem. Jeg kan godt lide, at alle materialer er samlet ét sted, for det sparer tid. Jeg tager gerne fjernundervisning igen en anden gang.

Thanaphat Yatrian

- om Layout i Word på Aarhus Business College Online

Ofte stillede spørgsmål

Nedenfor kan du få svar på de spørgsmål, som vi oftest møder.

Kan jeg snakke med en underviser?

Ja. Igennem hele kurset har du kontakt med en underviser, som du kommunikerer med i kursets åbne fora. Her kan du stille spørgsmål på skrift, og få svar fra underviseren samt flere eksempler på løsninger.

Hvordan foregår undervisningen?

Kurset består af syv emner. Hvert emne begynder med en beskrivelse af, hvad du lærer, og hvad det kan bruges til i forhold til arbejdsopgaver. Du vil desuden blive præsenteret for eksempler og vejledning i, hvordan du anvender Words funktioner for at løse den enkelte opgave. Du skal herefter anvende redskaberne og funktionerne i et par opgaver. Hvert emne afsluttes med en evalueringsopgave, der bliver kommenteret af din underviser.

Du sidder selv og arbejder med undervisningsmaterialet, hvor du vil og når du vil. Materialet er specielt tilrettelagt og udviklet til dette formål, og går du i stå eller har spørgsmål, så står din underviser naturligvis klar til at hjælpe dig.

Du er altså ikke afhængig af at skulle kunne møde på bestemte datoer, men kan derimod arbejde selvstæn­digt i dit eget tempo og tage faget lige når det passer dig.

Undervisningen foregår på baggrund af forskellige læringsstile. Du vil blandt andet skulle lytte, se video, besvare quizzer og læse tekster m.m.

Hvordan afleverer jeg opgaver?

Hvert emne har tilknyttet en afslutningsopgave. Den skal du aflevere til din underviser ved at uploader den i et forum. Du får dermed mulighed for at se andre løsningsforslag fra dine kursuskolleger. Underviseren følger dette forum og korrigerer, hvis der er fejl i opgaveløsningerne.

Hvad får jeg ud af at deltage i kurset?

Du får en forståelse for layout-redskaberne i Word og deres anvendelse, så du kan bruge tekstbehandling mere aktivt i forbindelse med dit job eller lignende.

Relaterede kurser


Administrativ IT/superbruger

Administrativ IT/superbruger

Hvad er administrativ IT/Superbruger? Har du brug for at forstå og anvende digitale teknikker til løsning af virksomhedens administrative opgaver? Vil du gerne arbejde i digitale platforme, der giver ...

Læs mere
Grundlæggende IT

Grundlæggende IT

Hvad er Grundlæggende IT? Vil du gerne kunne skrive hurtigt på pc uden tastefejl, finde nødvendige informationer på internettet i første forsøg og lave dit eget husholdningsbudget i Excel? På dette ku...

Læs mere

Aarhus Business College

Aarhus Business College Online

Sønderhøj 28

8260 Viby J.

8936 3000

aabc@aabc.dk

CVR: 48 57 06 58

EAN: 5798000554238