Aarhus
Business College
Aarhus Business College OnlineKurserJobrelateret engelsk – mundtlig

Jobrelateret engelsk – mundtlig

Varighed: 37 timer.

Hvad er Jobrelateret engelsk?

På kurset Jobrelateret engelsk har vi fokus på det engelske sprog i forhold til dit arbejde. Formålet med kurset er at give dig en større tryghed ved at kommunikere på engelsk i eksempelvis telefon og i e-mails.

Dit udbytte

Gennem cases får du praktisk erfaring med at håndtere intern og ekstern kommunikation. Du lærer at anvende høflighedsfraser, at angive korrekt tids- og stedangivelse og at tilpasse kommunikationen alt efter situation og målgruppe.

Du vil gennem kurset løfte dit sproglige niveau og din skrivestil. I hele forløbet ligger fokus på sproglig træning med udgangspunkt i dig selv, hverdagen og jobbet.

Du får et bevis på din deltagelse ved gennemført kursus.

Emner

Se kursets indhold og opbygning her.

Emne 1/10

Modtagelse af udenlandske gæster

Du lærer at møde mennesker på en professionel og høflig måde. Du bliver skarp i præsentationen af dig selv, og du får et relevant ordforråd. Samtidig lærer du at give klare og entydige instruktioner og informationer, smalltalk i forbindelse med velkomst samt at introducere kolleger og samarbejdspartnere.

Emne 2/10

Præsentation af generelle arbejdsopgaver

Du øver dig i at tale om daglige rutiner og arbejdsopgaver med anvendelse af relevant grammatik og opbygningen af et større ordforråd.

Emne 3/10

Præsentation og rundvisning i virksomheden

Du lærer at vise vej og præsentere en virksomheds nuværende og tidligere aktiviteter med anvendelse af relevant grammatik og ordforråd. Du vil blandt andet øve dig i at anvende almindelig nutid og datid korrekt.

Emne 4/10

Give og modtage beskeder pr. telefon

Du lærer at modtage og afgive beskeder pr. telefon på en professionel måde og løse situationsbestemte opgaver optimalt. Når du har arbejdet med dette emne, vil du være i stand til at anvende relevant telefonsprog og høflighedsfraser og stave navne og adresser korrekt, selv om du modtager informationerne pr. telefon på engelsk.

Emne 5/10

Arrangere møder pr. telefon

Når du har arbejdet med dette emne, vil du være i stand til at anvende korrekte betegnelser for tidspunkter og ugedage. Du vil også kunne bruge korrekt telefonsprog og høflighedsfraser og anvende relevante forholdsord i forbindelse med tid og sted på engelsk.

Emne 6/10

Modtage klager pr. telefon

Du lærer at håndtere en negativ henvendelse pr. telefon på en positiv og professionel måde, og vi ser på, hvordan du mest optimalt løser situationsbestemte opgaver pr. telefon. Du vil efter dette emne være i stand til at anvende relevant indirekte sprogbrug, anvende positiv frem for negativ kommunikation og anvende relevant høflighed i forbindelse med klager.

Emne 7/10

Arrangere møder via intern e-mail

Efter dette emne har du fået redskaber til at skrive en professionel og velfungerende engelsksproget e-mail til intern brug. Du vil med fokus på intern e-mail kunne vælge passende stil, passende indledning og afslutning, samt anvende korrekt tids- og stedangivelse.

Emne 8/10

Ekstern mail om rejsearrangement

Vi flytter fokus til eksterne mails. Du lærer, hvordan du vælger en passende stil, indledning og afslutning over for modtager, og hvordan du angiver korrekt tid og sted.

Med disse redskaber vil du kunne skrive en professionel og velfungerende engelsksproget e-mail til ekstern brug.

Emne 9/10

Ekstern e-mail om manglende betaling

Vi fortsætter med fokus på eksterne mails og ser her på formulering af e-mails om et vanskeligt emne. Det er vigtigt, at du har et ordforråd, der sætter dig i stand til at vælge en passende tone, formalitet og høflighed eksempelvis i forhold til rykkere. Det arbejder vi med her.

Emne 10/10

Give forslag til sightseeing og aktiviteter

Du øver dig i at udforme og præsentere et aktivitetsprogram med relevante informationer.

Du lærer at omformulere søgte informationer, så de præsenteres i overensstemmelse med dit sproglige niveau. Du lærer også, hvordan du omskriver tekst og erstatter ord, så de passer til din skrivestil. Desuden ser vi på, hvordan du identificerer faldgruber af ord, der ligner hinanden på de to sprog, men har forskellig betydning.

Emne 1/10

Modtagelse af udenlandske gæster

Du lærer at møde mennesker på en professionel og høflig måde. Du bliver skarp i præsentationen af dig selv, og du får et relevant ordforråd. Samtidig lærer du at give klare og entydige instruktioner og informationer, smalltalk i forbindelse med velkomst samt at introducere kolleger og samarbejdspartnere.

Praktiske informationer

Kurset består af 10 emner, som du kan arbejde med i vilkårlig rækkefølge. Alle emner præsenteres med en video, der fortæller om emnets mål og indhold.

Til dig der overvejer at tilmelde dig online-fag

Fagenes indhold og krav er de samme i onlineundervisning som på almindelige hold, men onlineundervisning adskiller sig ved at foregå online uden fysisk fremmøde. Det medfører en stor fleksibilitet med en studieform, der kan tilpasses din hverdag. Det betyder, at du i bredt omfang selv kan tilrettelægge din studietid inden for kursets rammer.

Du skal dog være opmærksom på, at deltagelse i et onlinekursus kræver en strukturering af egen studieindsats. Derudover er det vigtigt, at du besidder it-tekniske færdigheder.

Forudsætninger for at deltage

For at få mest ud af din deltagelse på kurset skal du have kendskab til skriftlig og mundtlig engelsk samt praktisk erfaring med at bruge det engelske sprog. Du skal have kendskab til den allermest grundlæggende grammatik og det vil være en fordel at have et lille hverdagsordforråd, men du behøver ikke kendskab til business engelsk på forhånd. Du taler og bruger engelsk i et begrænset omfang i hverdagen, men skal måske til at bruge det mere aktivt i for eksempel forskellige arbejdssituationer.

Hvem henvender kurset sig til?

Jobrelateret engelsk er målrettet front office-medarbejdere, der har direkte kontakt med udenlandske kunder, gæster eller medarbejdere pr. telefon, e-mail eller ansigt til ansigt. Kurset er for dig, der gerne vil forbedre dit engelske sprog, udvide dit ordforråd og tale et mere sikkert og flydende professionelt engelsk, så du kan bruge det mere aktivt i forbindelse med dit job eller lignende.

Tekniske kompetencer

På kurset vil du blive bedt om at anvende links med lyd og video samt quizzer på internettet. Desuden skal du bruge et tekstbehandlingsprogram (f.eks. Word) for at aflevere opgaver. Du behøver ikke selv have licens til et tekstbehandlingsprogram, da Aarhus Business College stiller det til rådighed. Du får brug for MediaPlayer eller et andet afspilningsværktøj samt et headset, fx det fra din mobiltelefon for at lytte til lydfiler og evt. indtale opgaver, hvis du ønsker det.

Jobrelateret engelsk som tilstedeværelseskursus

Du har mulighed for at tage kurset på Campus Sønderhøj, hvor du møder op. Det kan du læse mere om ved at klikke her.

Pris: 5.595 kr. + moms

Har du brug for hjælp?

Christel Bøgild
Kursussekretær
8936 3016ceb@aabc.dk

Programmer

Nedenfor kan du få en introduktion til den platform, hvor undervisningen foregår, og materialer findes, eller du kan se en lille video om installering af fjernskrivebord.

Du kan også læse om, hvad onlineundervisninger kræver af dig og din computer.

Læs mere

Læringsplatform

Her kan du få et indblik i, hvordan læringsuniverset ser ud

Afspil video

Læringsplatform

Her kan du få et indblik i, hvordan læringsuniverset ser ud

Afspil video

Selvvalgt periode på 37 timer

Start mellem d. 1. januar 2019 og d. 31. december 2019.

Tilmeld dig

Du kan tage faget, når det passer dig.

Det forventede tidsforbrug er på ca. 37 timer for hele kurset.

Jeg har været glad for, at der var videokonferencer med underviseren undervejs. Her kunne man spørge ind til opgaver eller diskutere emner med de andre deltagere på kurset. Det var meget nemt – jeg fik et link, og når jeg trykkede på det, befandt jeg mig i et virtuelt mødelokale, hvor vi talte sammen på engelsk og kunne se underviseren i et vindue.

Belinda Rasmussen

- om Jobrelateret Engelsk på Aarhus Business College Online

Ofte stillede spørgsmål

Nedenfor kan du få svar på de spørgsmål, som vi oftest møder.

Kan jeg snakke med en underviser?

Du har mulighed for at stille spørgsmål til din underviser og være i dialog under hele kursets forløb. Der vil desuden være feedback fra underviseren på de mundtlige og skriftlige opgaver du afleverer.

Hvordan foregår undervisningen?

På kurset sidder du selv og arbejder med kursusmaterialet, hvor du vil og når du vil. Materialet er specielt tilrettelagt og udviklet til dette formål, og går du i stå eller har spørgsmål, så står din underviser naturligvis klar til at hjælpe dig.

Du er altså ikke afhængig af at skulle møde på bestemte datoer, men kan derimod arbejde selvstæn­digt i dit eget tempo og tage kurset lige når det passer dig.

Undervisningen foregår på baggrund af forskellige læringsstile. Du vil blandt andet skulle lytte til en lydfil, se en lille video eller læse en tekst, så du derigennem kan få en fornemmelse af ordforråd og talemåder. Du vil desuden have mulighed for at træne ordforråd og grammatik ved hjælp af online quizzer, hvor du får svar med det samme på, om du har besvaret quizzen korrekt.

På kurset skal du løse en eller flere opgaver, som enten besvares på skrift eller indtales som en lydfil. Din besvarelse skal du sende til din underviser, som giver dig feedback på de afleverede opgaver.

Hvor meget tid skal jeg bruge?

Når du har tilmeldt dig kurset, kan du se det antal timer, der skal forventes at bruge på hvert emne.

Tidsforbrug er dog meget individuelt og der er stor forskel på, hvor meget tid den enkelte bruger. Dette skyldes, at det er forskelligt, hvor vigtig eller let/svær den enkelte synes en øvelse eller opgave er for ham/hende. Hvis en kursist mener, at en øvelse er nem, vælger han/hun måske at kører let hen over den, men synes han/hun derimod at øvelsen er meget svært, så bliver der måske brugt ekstra meget tid på den.

Hvordan afleverer jeg opgaver?

På kurset skal du aflevere både mundtlige og skriftlige opgaver.

De mundtlige opgaver indtaler du på en lydfil, som du skal sende til din underviser. De skriftlige opgaver sendes ligeledes til underviseren.

Der vil desuden være mulighed for mundtlige møder med underviseren og andre kursister online ved hjælp af Adobe Connect, der minder om Skype.

Hvad får jeg ud af at deltage i kurset?

Du får genopfrisket og udvidet dit business-ordforråd, da kurset fokuserer på de ord, du har brug for, når du skal præsentere din arbejdsplads for gæster og nye kolleger. I det hele taget trænes der ordforråd, som du kan bruge i forbindelse med den daglige omgang med udenlandske kunder, gæster og kolleger. Det kan være, hvordan du hyggesnakker med en person, du møder på gangen, hvordan du formulerer dig på engelsk, når du modtager en klage på telefonen eller, hvordan du præsenterer din by for en gruppe udenlandske gæster.

Udover ordforråd vil der også være genopfriskning af grammatik, der er væsentlig i de situationer, du bliver bedt om at agere i.

Du bliver altså mere korrekt i dit sprog, du mindsker risikoen for at blive misforstået, og du vil føle dig mere sikker og parat i de situationer, hvor du bliver bedt om at samtale eller skrive på engelsk.

Relaterede kurser


Engelsk C

Hvad går kurset ud på? I faget ’engelsk C’ vil du lære at skrive, tale, lytte til, læse og præsentere engelsk på minimum C-niveau inden for almindeligt engelsk og især business engelsk. I løbet af kur...

Læs mere

Forretningstysk - Wirtschaftsdeutsch

Hvad går kurset ud på? På kurset arbejder vi med at udvide dit ordforråd, og derigennem gøre dig fortrolig med mere spontane samtaler, med dine tyske forretningspartnere. Wirtschaftsdeutsch tilbyder d...

Læs mere

Aarhus Business College

Aarhus Business College Online

Sønderhøj 28

8260 Viby J.

8936 3000

aabc@aabc.dk

CVR: 48 57 06 58

EAN: 5798000554238