Aarhus
Business College
Om Aarhus Business CollegeNyhederOrientering vedrørende Den Digitale Prøvevagt

Orientering vedrørende Den Digitale Prøvevagt

Skrevet af liro onsdag d. 6. marts 2019

Det er frivilligt, om elever vil bruge Den Digitale Prøvevagt ved terminsprøverne d. 7. marts 2019.

På baggrund af følgende meddelelse fra Undervisningsministeriet d. 6. marts kl. 13.37 melder Aarhus Business College – herunder Aarhus Handelsgymnasium – ud, at det er frivilligt, om elever vil bruge Den Digitale Prøvevagt ved terminsprøverne d. 7. marts 2019.

Fra Undervisningsministeriet:

”Til institutionens leder og eksamensplanlæggere

Vi får i øjeblikket mange henvendelser fra institutioner om generalprøven i morgen og Den Digitale Prøvevagt. Vi vil med denne mail tydeliggøre baggrunden i forbindelse med generalprøven og Den Digitale Prøvevagt.

Fra sommereksamen vil det være obligatorisk at benytte Den Digitale Prøvevagt ved skriftlige prøver. Det er derfor vigtigt både for skolerne, eleverne og for Undervisningsministeriet at få afprøvet systemet, før de rigtige prøver i maj/juni. Det er derfor, vi laver en generalprøve på torsdag. Undervisningsministeriet står naturligvis inde for sikkerheden i programmet.
 
Formelt set er det ikke et krav, at eleverne aktiverer Den Digitale Prøvevagt før til sommereksamen 2019. Skulle der være nogle elever, der ikke ønsker at være med i generalprøven i morgen, er der mulighed for, at den prøveansvarlige lader dem undlade at aktivere Den Digitale Prøvevagt.

Bemærk venligst, at vi har opdateret spørgsmål-svar, og at vi fortsat vi gøre det, såfremt der opstår yderligere spørgsmål. Yderligere oplysninger om Den Digitale Prøvevagt findes på Undervisnings Ministeriets hjemmeside.”

Indtil onsdag d. 6. marts har instruksen fra Undervisningsministeriet været, at det skulle være obligatorisk at bruge Den Digitale Prøvevagt ved terminsprøverne i foråret 2019.

Der er imidlertid i løbet af onsdag d. 6. marts lavet en revurdering fra Undervisningsministeriet – nu er meldingen, at du selv må bestemme, om du vil anvende programmet.

Du skal være opmærksom på, at Den Digitale Prøvevagt stadig er obligatorisk til sommerens eksamener.

Med hensyn til terminsprøven har du tre muligheder:

  • Har du allerede installeret programmet, men har du ikke lyst til at bruge det, kan du afinstallere det, uden at det får konsekvenser for din deltagelse i terminsprøven.
  • Har du endnu ikke installeret programmet, behøver du således ikke gøre det – med mindre du ønsker at deltage i generalprøven på Den Digitale Prøvevagt.
  • Ønsker du at deltage i generalprøven, følger du den tidligere meddelte instruks fra din rektor og IT Servicedesk.

Som det ses i udmeldingen fra Undervisningsministeriet d. 6. marts, står ministeriet inde for sikkerheden i programmet. På det grundlag – og efter en grundig behandling i rektorkredsen – anbefaler skolen, at du anvender Den Digitale Prøvevagt til terminsprøven. Vi beklager den forvirring, der har været omkring brugen af programmet.

Hvis du har spørgsmål angående programmet, kan du henvende dig til din rektor.

Med venlig hilsen

Gitte Nørgaard                                                                                      Hans Henning Nielsen

Direktør                                                                                                   Uddannelsesdirektør

På vegne af

Gitte Nørgaard
Direktør Aarhus Business College
22 49 71 91gini@aabc.dk
Hans Henning Nielsen
Uddannelsesdirektør
2324 4182 hani@aabc.dk

Relaterede nyheder


Forsvarsministeren besøger elevers konference

Forsvarsministeren besøger elevers konference

Skrevet af signe

Lægesekretærelever på Aarhus Business College – Handelsfagskolen har selv arrangeret konferencen ”Krigens Stemmer”. Forsvarsminister Trine Bramsen er en af dagens fire foredragsholdere.

Læs mere
Aarhus Business College og Handelsfagskolen fusionerer

Aarhus Business College og Handelsfagskolen fusionerer

Skrevet af signe

Danmark får nu en ny, stærk uddannelsesinstitution med fokus på handel, detail og kontor.

Læs mere

Aarhus Business College

Om Aarhus Business College

Sønderhøj 9

8260 Viby J

8936 3636

aabc@aabc.dk

CVR: 48 57 06 58

EAN: 5798000554238