Aarhus
Business College
Om Aarhus Business CollegeNyhederLars Rohde kom på visit

Lars Rohde kom på visit

Skrevet af liro fredag d. 14. september 2018

Fredag formiddag fik 3.A på Aarhus Handelsgymnasium Risskov fint besøg. Nationalbankdirektøren, Lars Rohde, holdt oplæg for klassen.

På Aarhus Handelsgymnasium finder der ofte begivenheder sted, som skiller sig ud fra den daglige undervisning. Fredag 14. september var dog noget helt særligt: Lars Rohde, nationalbankdirektøren, kom på besøg.

Lars Rohde havde lavet en aftale med 3.A på Aarhus Handelsgymnasium Risskov om at komme og fortælle klassen om Nationalbankens mange opgaver. Anledningen er, at Danmarks Nationalbank i år har 200-års jubilæum, og i den anledning har banken for nyligt lanceret et nyt undervisningssite. Og Lars Rohde satte stor pris på besøget.

”Jeg nød spørgsmålene. Det var sjovt at få lov at forklare det til et andet publikum end det professionelle publikum, jeg normalt taler med. Eleverne på handelsgymnasiet har et andet perspektiv,” siger han.

Når en mand som Lars Rohde tager forbi en skole for at holde oplæg, så vil man normalt tænke, at han ville holde foredrag for alle elever. Men i dag var det som sagt kun 3.A, der fik glæde af ham. Det var et bevidst valg fra direktørens side.

”Jeg ville gerne have at det ikke var alt for stift og formelt. Det ville det blive, hvis jeg skulle stå foran en forsamling på flere hundrede. I en klasse med 30 elever kunne jeg få en dialog med eleverne. Det bliver jeg også klogere af,” forklarer Lars Rohde.

Nationalbankdirektøren valgte at tage forbi Aarhus Handelsgymnasium, fordi banken i forvejen har etableret et godt samarbejde med skolen. Og mens Lars Rohde i dag var på besøg hos 3.A i Risskov, så skal klassen i næste uge den anden vej. Der tager de til København for at besøge Nationalbanken.

Direktøren er glad for samarbejdet med Aarhus Handelsgymnasium. Og generelt er han også stor fan af HHX som uddannelse, da den forbereder eleverne på en anderledes og mere specifik måde end andre uddannelser.

”Jeg synes HHX er en fantastisk uddannelse. Den har nogle elementer, som er meget praksisnære. Den forbereder dem, der læser her, på nogle mere konkrete arbejdsopgaver, end man gør i det almene gymnasium,” siger han.

Relaterede nyheder


Aarhus Business College og Handelsfagskolen fusionerer

Aarhus Business College og Handelsfagskolen fusionerer

Skrevet af liro

Danmark får nu en ny, stærk uddannelsesinstitution med fokus på handel, detail og kontor.

Læs mere
Ni aarhusianske gymnasier og erhvervsuddannelser bliver nu røgfri i skoletiden

Ni aarhusianske gymnasier og erhvervsuddannelser bliver nu røgfri i skoletiden

Skrevet af liro

Aarhusianske ungdomsuddannelser – bl.a. HHX og EUX Business på Aarhus Business College – er gået sammen i en fælles kamp mod cigaretterne.

Læs mere

Aarhus Business College

Om Aarhus Business College

Sønderhøj 9

8260 Viby J

8936 3636

aabc@aabc.dk

CVR: 48 57 06 58

EAN: 5798000554238