Aarhus
Business College
Om Aarhus Business CollegeNyhederHæder til Aarhus Business College

Hæder til Aarhus Business College

Skrevet af liro onsdag d. 11. november 2020

Skolens bestyrelse er kåret som den bedste inden for uddannelsesområdet i Danmark.

Det var en overvældet og meget glad Karina Boldsen, som havde den store glæde at modtage prisen som ”best in class” inden for uddannelsesområdet i forbindelse med Årets Offentlige Bestyrelseskonference 2020. 

Som bestyrelsesformand på Aarhus Business College modtog hun den prestigefyldte hæder den 4. november ved en konference på Moesgaard Museum i Aarhus. Prisen var også en direkte billet videre i konkurrencen om at blive Årets Offentlige Bestyrelse 2020. Her fik Aarhus Business College den 11. november en flot andenplads.

”Det glæder mig, at vi med prisen har fået national anerkendelse for den retning, vi har sat for Aarhus Business College,” siger Karina Boldsen.

Stort fokus på digitale løsninger

Bag både konferencen og prisen står Dagens Dagsorden – Forum for Offentlige Bestyrelser. Det er et netværk af bestyrelsesforeninger og brancheorganisationer for de cirka 4.000 offentlige bestyrelser i Danmark. Målet med prisen er at støtte og fremme det gode, værdiskabende arbejde, der leveres af mange offentlige bestyrelser.

I valget har Dagens Dagsorden lagt vægt på, at Aarhus Business College fremstår som en initiativrig frontløber på flere niveauer. Skolens bestyrelse fremhæves især for at sætte retning i en hverdag, hvor omstilling til digitale løsninger er mere afgørende end nogensinde for en uddannelsesinstitution.

I dag er Aarhus Business College værtsinstitution for det nationale Videnscenter for Digital Handel og landets første e-certificerede skole efter en fuld kvalitetsgennemgang af alle kurser, og i hverdagen har skolen et vedvarende fokus på høj kvalitet i digitalisering af undervisning og institutionsdrift.

Samarbejde lokalt og på landsplan

Prisen er samtidig en anerkendelse af den ekstraordinære indsats, som bestyrelsen har leveret i forbindelse med den store og komplekse fusion mellem Aarhus Business College og Handelsfagskolen og dens arbejde for målbevidst for at række ud til samarbejde både lokalt og på landsplan.

Aarhus Business College har i 154 år været den merkantile erhvervsskole i Aarhus og i tilstødende kommuner. Siden 2019, da skolen fusionerede med Handelsfagskolen, har institutionen været landsdækkende inden for de merkantile hovedforløb. Der går ca. 16.000 unge og voksne på Aarhus Business College. Den største aktivitet er Aarhus Handelsgymnasium, der med knap 2.000 elever er det største gymnasium i Aarhus.

Bestyrelsen på Aarhus Business College

  • Bestyrelsen på Aarhus Business College har aktuelt 17 medlemmer og er bredt sammensat af repræsentanter fra erhvervslivet, HK, Aarhus Kommune, regionsrådet samt medarbejdere og elever på skolen.

Prisen

  • Dagens Dagsorden hylder i samarbejde med Horten, BDO og Pluss hvert år de offentlige bestyrelser, som gør et ekstraordinært godt og værdiskabende arbejde til inspiration for andre inden for bl.a. uddannelse, kultur, forsyning/infrastruktur, erhvervsfremme og det sociale område.
  • Finalisterne i 2020 var Aarhus Business College, Horsens Gymnasium & HF samt Tradium fra uddannelsessektoren og SK Forsyning og Kalundborg Forsyning fra forsyningssektoren.
  • Onsdag d. 4. november modtog bestyrelsesformand for Aarhus Business College Karina Boldsen prisen som ”best in class”. Onsdag den 11. november fik Aarhus Business College en flot andenplads ved Årets Offentlige Bestyrelse 2020.

Formand for Aarhus Business Colleges bestyrelse gennem 10 år, Karina Boldsen, har på vegne af den samlede bestyrelse modtaget en eftertragtet pris og kan fejre, at Aarhus Business College har den bedste bestyrelse inden for uddannelsesområdet i Danmark.

Relaterede nyheder


Særlige coronarestriktioner bliver ophævet i Aarhus

Særlige coronarestriktioner bliver ophævet i Aarhus

Skrevet af liro

Alle elever må igen møde ind på ungdomsuddannelserne til undervisning fra mandag d. 31. august.

Læs mere
Hurra - nu kan vi åbne skolen gradvist

Hurra - nu kan vi åbne skolen gradvist

Skrevet af liro

En glædelig nyhed nåede de århusianske ungdomsuddannelser mandag aften.

Læs mere

Aarhus Business College

Om Aarhus Business College

Sønderhøj 9

8260 Viby J

8936 3636

aabc@aabc.dk

CVR: 48 57 06 58

EAN: 5798000554238