Aarhus
Business College
Om Aarhus Business CollegeNyhederServicedesks grønne tiltag sparer over 150.000 kr. årligt

Servicedesks grønne tiltag sparer over 150.000 kr. årligt

Skrevet af liro torsdag d. 20. december 2018

Den grønne omstilling er i gang de fleste steder i verden. Det gælder også på Aarhus Business College og Erhvervsakademi Aarhus, hvor Servicedesk har indført 3 omfattende tiltag.

It-afdelingen, Servicedesk, har for nyligt taget initiativ til at gøre de to organisationer mere bæredygtige og samtidig spare en bemærkelsesværdig portion penge. Det helt store har været at skifte switche og accesspunkter ud.

Hvad er switche og accesspunkter?

En switch kan kaldes for den ”base”, hvor internettet kommer fra. Rundt omkring i bygningerne bliver disse ”baser” sat op på diskrete steder. Accesspunkterne er de sendere, som sender det trådløse netværk ud til computerne. Dem ser man oftest hænge i loftet rundt omkring i klasseværelser, på kontorer osv.

De nye switche, som Servicedesk har sat op, er både bedre og langt mere energi-effektive end de gamle. De er faktisk så gode, at man har kunnet erstatte 7 gamle switche med 1 ny. Derudover er de langt mere energi-effektive – de bruger kun 50 watt pr. stk., hvorimod de gamle brugte 400 watt pr. stk.

Og dét giver en stor økonomisk gevinst. For hvor strømforbruget for en gammel switch kostede ca. 10.000 kr. om året, så koster en ny ca. 1500 kr. om året. Det betyder ifølge Servicedesk-medarbejder Kevin Lindegaard, at man kommer til at spare mellem 150.000 og 200.000 kr. om året – hvilket gør det til en langt grønnere løsning end før.

Den samlede pakke med både nye switche og nye accesspunkter betyder også, at internetforbindelsen er blevet langt bedre og mere stabil end før, og det er vigtigt for både personale og elever, mener Kevin Lindegaard.

”Vi ville gerne skabe det bedste arbejdsmiljø for både studerende og ansatte, og det hjælper den gode internetforbindelse med,” forklarer han.

Digital udvikling sparer på ressourcerne

Servicedesk har også valgt at kigge på brugen af printere på de forskellige afdelinger. De fandt ud af, at der printes mindre og mindre på grund af den digitale udvikling.

”Vi bevæger os mod at blive et papirløst samfund. Derfor vurderede vi i Servicedesk, at det ikke var forsvarligt at have så mange store printere stående,” siger Kevin.

Derfor er ca. 20 procent af printerne fjernet. Oveni det har lukningen af Aarhus Business College-afdelingen på Olof Palmes Allé betydet, at der er kommet nyere og mere energi-effektive printere på andre afdelinger, da man her havde flere nye printere stående, som har afløst ældre printere på andre afdelinger.

Genbrug er vejen frem

En anden ting, som medarbejderne i Servicedesk er begyndt på, er at sende deres ældre IT-udstyr videre til andre i stedet for blot at sende det til skrot. En sådan aftale har de f.eks. lavet med Aarhus Tech. Det har givet Tech-eleverne mulighed for at skille gamle pc’er ad og samle dem igen i stedet for nye modeller.

”Det giver simpelthen ikke mening at smide udstyret ud, når det stadig er funktionelt, og andre vil bruge det,” fortæller Kevin.

De har også sendt udstyr, som skolen ikke skal bruge mere, til en institution for udsatte unge, så de ikke behøver at købe nyt.

”Vi vil alle sammen gerne være med til at mindske vores CO2-fodaftryk, og det går igen i alle vores nye tiltag,” siger Kevin.

Relaterede nyheder


Forsvarsministeren besøger elevers konference

Forsvarsministeren besøger elevers konference

Skrevet af signe

Lægesekretærelever på Aarhus Business College – Handelsfagskolen har selv arrangeret konferencen ”Krigens Stemmer”. Forsvarsminister Trine Bramsen er en af dagens fire foredragsholdere.

Læs mere
Aarhus Business College og Handelsfagskolen fusionerer

Aarhus Business College og Handelsfagskolen fusionerer

Skrevet af signe

Danmark får nu en ny, stærk uddannelsesinstitution med fokus på handel, detail og kontor.

Læs mere

Aarhus Business College

Om Aarhus Business College

Sønderhøj 9

8260 Viby J

8936 3636

aabc@aabc.dk

CVR: 48 57 06 58

EAN: 5798000554238