Aarhus
Business College
Om Aarhus Business CollegeNyhederForsvarsministeren besøger elevers konference

Forsvarsministeren besøger elevers konference

Skrevet af signe mandag d. 3. februar 2020

Lægesekretærelever på Aarhus Business College – Handelsfagskolen har selv arrangeret konferencen ”Krigens Stemmer”. Forsvarsminister Trine Bramsen er en af dagens fire foredragsholdere.

Lægesekretærelever på Aarhus Business College – Handelsfagskolen har siden august arbejdet på at arrangere en konference. Arrangementet er for lægesekretærer i Region Midtjylland, og dagen sætter fokus på soldater og sundhedspersonale, der har været i krig, og på de følger en udsendelse kan have.

Eleverne arrangerer konferencen som et led i deres uddannelse og skal vise lægesekretærelevernes evner til at omsætte teori til praksis. Derfor er det de 14 elever selv, der har fundet dagens foredragsholdere og derudover har stået for al planlægning og forberedelse af arrangementet. Eleverne har også gennem lokale indsamlinger fundet finansiering til at afholde arrangementet.

Forsvarsminister Trine Bramsen vil være en af de fire foredragsholdere på dagen. Derudover fortæller en over- og stabslæge om sin tid som chef på felthospitalet i Camp Bastion, mens også en soldaterveteran besøger konferencen og fortæller om sit liv med PSTD. Endelig er organisationen ’Støt Soldater og Pårørende’ inviteret til at tale om det frivillige arbejde, organisationen gør for blandt andet de pårørende til udsendte soldater.

Eleverne vil på konferencedagen sætte mere end 100 donorgaver på højkant i en tombola. De penge, eleverne har indsamlet de seneste måneder og som indsamles på dagen, doneres til foreningen ’Støt Soldater og Pårørende’ i forbindelse med konferencens afslutning.

Dagen før konferencen måtte forsvarsministeren desværre meddele eleverne, at hun ikke havde mulighed for at besøge skolen alligevel. Heldigvis gik de fremmødte lægesekretærer ikke glip af forsvarsministerens foredrag, da hun i stedet deltog via Skype fra sit ministerkontor.

Uddannelsen til lægesekretær kan du tage på Aarhus Business College – Handelsfagskolen. Uddannelsen er en toårig kontoruddannelse, hvor du skiftevis går i skole og er elev på et sygehus eller i en lægepraksis. Læs mere om uddannelsen til lægesekretær.

Relaterede nyheder


Aarhus Business College og Handelsfagskolen fusionerer

Aarhus Business College og Handelsfagskolen fusionerer

Skrevet af signe

Danmark får nu en ny, stærk uddannelsesinstitution med fokus på handel, detail og kontor.

Læs mere
Ni aarhusianske gymnasier og erhvervsuddannelser bliver nu røgfri i skoletiden

Ni aarhusianske gymnasier og erhvervsuddannelser bliver nu røgfri i skoletiden

Skrevet af signe

Aarhusianske ungdomsuddannelser – bl.a. HHX og EUX Business på Aarhus Business College – er gået sammen i en fælles kamp mod cigaretterne.

Læs mere

Aarhus Business College

Om Aarhus Business College

Sønderhøj 9

8260 Viby J

8936 3636

aabc@aabc.dk

CVR: 48 57 06 58

EAN: 5798000554238