Aarhus
Business College
Om Aarhus Business CollegeNyhederAarhus Business College og Handelsfagskolen fusionerer

Aarhus Business College og Handelsfagskolen fusionerer

Skrevet af liro onsdag d. 15. januar 2020

Danmark får nu en ny, stærk uddannelsesinstitution med fokus på handel, detail og kontor.

De to skoler Aarhus Business College og Handelsfagskolen har fået lov til at gå sammen om at skabe Danmarks bedste merkantile erhvervsuddannelser.

Allerede i marts 2019 ansøgte skolerne om lov til at samle kræfterne og etablere et fagligt fyrtårn inden for det merkantile felt. Udskrivelsen af folketingsvalget i juni forsinkede processen i Børne- og Undervisningsministeriet, men nu har børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) godkendt fusionsansøgningen fra de to skoler med tilbagevirkende kraft fra januar 2019.

600 dygtige medarbejdere

Den fusionerede skole vil have flere end 600 medarbejdere. Både Aarhus Business College og Handelsfagskolen er kendt for dygtige undervisere med en høj specialiseringsgrad. Den praksisnære undervisning er udviklet i tæt samarbejde med erhvervslivet, og målet med fusionen er at sætte nye standarder for merkantile uddannelser og derved styrke detailhandlens position nationalt, siger bestyrelsesformand på Handelsfagskolen Jens Birkeholm.

”Virksomhederne skal nu kun henvende sig ét sted, hvis de vil uddanne elever eller efteruddanne faglærte inden for det merkantile felt. Den fusionerede skole står stærkt, både når det gælder ungdomsuddannelser og uddannelse af voksne – ikke mindst på det digitale område,” understreger han.

Adgang til livslang læring

Det betyder, at den fusionerede institution nu i endnu højere grad kan sikre kvalificerede og kompetente medarbejdere til de danske virksomheder. Og det er der brug for, pointerer bestyrelsesformand for Aarhus Business College Karina Boldsen.

”Udviklingen går så hurtigt, at virksomhederne løbende må uddanne elever og videreuddanne medarbejdere. Vi tilbyder alle vores elever og kursister den nyeste viden og teknologier – og vi letter adgangen til livslang læring,” siger hun.

Klar til fremtidens arbejdsmarked

Den fusionerede skole fortsætter under navnet Aarhus Business College. Den er landsdækkende og kan tilbyde alt fra onlineundervisning til overnatning på sine skolehjem i Odder og Skåde. Her vil faglærte som f.eks. materialister, blomsterdekoratører, isenkræmmere, lægesekretærer og kontorassistenter blive uddannet til fremtidens arbejdsmarked.

Ved siden af sine erhvervsuddannelser tilbyder Aarhus Business College også HHX på Aarhus Handelsgymnasium i Viby og Risskov med 2000 elever.

Aarhus Business College

Aarhus Business College er en af landets største handelsskoler, som i over 150 år har uddannet både unge og voksne inden for det merkantile felt.

Under Aarhus Business College hører blandt andet byens største gymnasium – Aarhus Handelsgymnasium – med afdelinger i Viby og Risskov.

På Campus Sønderhøj i Viby udbyder skolen blandt andet den erhvervsfaglige studentereksamen EUX Business, EUD Business, kurser og efteruddannelse samt erhvervsrettet 10. klasse.

Derudover er Aarhus Business College værtsskole for Videncenter for Digital Handel og for eVidenCenter, Det Nationale Videncenter for e-læring.

  • 549 ansatte og 2.855 årselever.
  • Aarhus Business College har adresser i Viby (Campus Sønderhøj og Viemosevej 1) og Risskov (Vejlby Centervej 50).

 

Handelsfagsskolen

På afdelingerne i Odder og Skåde uddanner Handelsfagskolen faglærte inden for handel, detail og kontor, f.eks. materialister, blomsterdekoratører, sportshandlere og isenkræmmere.

På den landsdækkende specialistskole uddannes også kontorelever med fokus på fx administration.

Handelsfagskolen har to velfungerende skolehjem, hvor elever bor under deres skoleophold.

Allerede inden fusionen har Handelsfagskolen og Aarhus Business College haft et fælles strategisk samarbejde inden for bl.a. Digital Handel og Eventkoordinator-uddannelsen.

  • 78 ansatte og 555 årselever – heraf 220 på skolehjem.
  • Handelsfagskolen har adresser i Odder (Rådhusgade 56-58) og Højbjerg/Skåde (Skåde Skovvej 2).

Relaterede nyheder


Et nyt skoleår er i gang!

Skrevet af helena

Tutorer og undervisere tager i disse dage imod knap 1.000 nye elever på Handelsgymnasiet og EUX Gymnasiet. Det er skønt at se nye ansigter, masser af smil og liv på gangene. Introprogrammer med både f...

Læs mere

Tal med din teenager om krigen i Ukraine

Skrevet af helena torsdag d. 10. marts 2022

Konflikten i Ukraine fylder i høj grad også hos børn og unge, som med få klik kan se voldsomme videoer fra krigen. Få 3 råd til, hvordan du taler med din teenager om konflikten.

Læs mere

Aarhus Business College

Om Aarhus Business College

Sønderhøj 28

8260 Viby J

8936 3636

aabc@aabc.dk

CVR: 48 57 06 58

EAN: 5798000554238