Aarhus
Business College

For ledige

Aarhus Business College giver dig mange kursus- og efteruddannelsesmuligheder, der kan bane vejen til dit næste job.

Hvis du er ledig, har du forskellige muligheder for at få ny viden og kompetencer, der kan forbedre dine job- og karrieremuligheder.

På Aarhus Business College har vi mange års erfaring i at hjælpe ledige med at opbygge kompetencer inden for IT, ledelse, sprog, salg, økonomi og kommunikation, som kan bane vejen mod det næste job.

Alle vores kurser er rettet mod arbejdsmarkedet. Fælles for dem er, at du får styrket dine forudsætninger og tilegner dig nye faglige kvalifikationer. Du kan vælge at opdatere din viden på et bestemt område, du kan udvikle helt nye kompetencer eller du kan lave et brancheskift og tage fat på en ny karrierevej.

Uanset hvad dit udgangspunkt er, kan vi hos Kurser & efteruddannelse styrke dit CV, øge dine jobmuligheder og hjælpe dig godt videre.

Individuelt forløb

Med udgangspunkt i din situation og dine ønsker sammensætter vi et forløb, der giver dig kompetencer og viden, som øger dine muligheder for at komme i job eller skifte karriere.

Forløbet tilrettelægges med fokus på dine behov. Det kan derfor variere fra et enkelt specifikt fag til et længere kursus over flere uger, der dækker forskellige områder. Med et tilrettelagt forløb opnår du præcis de faglige kvalifikationer, som netop du står og mangler på vejen mod dit næste job.

Online-undervisning for ledige

Hvis du er ledig, anbefaler vi, at du følger fag og kurser som tilstedeværelsesundervisning. Du får udbygget dit netværk og kan sparre med vores dygtige undervisere om karrieremuligheder. Læs mere om dine muligheder her på siden.

Hvis du som ledig er interesseret i at følge et online kursus på Aarhus Business College, kan du se dine muligheder her.

Ledig med jobplan

Hvis du har en jobplan fra dit jobcenter, er det muligt at udvikle dine kompetencer ved at læse enkeltfag, som Jobcenteret betaler for. Dette forudsætter en accept fra dit jobcenter. Kontakt Aarhus Business College på tlf. 8936 3000 eller mail kurser@aabc.dk, så hjælper vi dig videre.

Er du i tvivl om noget?

Du kan altid tage kontakt til os på Aarhus Business College, hvis du har spørgsmål.

Tlf. 8936 3000
kurser@aabc.dk

Ledig med GVU-plan

Hvis du er ledig og i gang med en Grundlæggende Voksenuddannelse (GVU), så har du mulighed for at læse enkeltfag, hvis dit Jobcenter godkender det. Måske mangler du ganske få fag, for at du kan færdiggøre din GVU og dermed få et lærebrev? Kontakt Aarhus Business College på tlf. 8936 3000 eller mail kurser@aabc.dk, så hjælper vi dig videre.

6-ugers jobrettet uddannelse

Hvis du er ufaglært eller faglært har du ret til 6-ugers jobrettet uddannelse. Din ret til jobrettet uddannelse træder i kraft efter 5 ugers ledighed. Det er en god mulighed både for dig, der gerne vil kvalificere dig yderligere inden for dit fagområde, og for dig, der overvejer at skifte fag.

Din uddannelsesbaggrund er afgørende for, om du kan deltage i jobrettet uddannelse. Ordningen er målrettet forsikrede ledige uden uddannelse eller med en kortere uddannelse.

Du kan få jobrettet uddannelse, hvis

  • Du er ledig og faglært
  • Du er ledig og ufaglært
  • Du er ledig og både har en erhvervsfaglig og en kort videregående uddannelse

Du kan søge om jobrettet uddannelse efter 5 ugers ledighed. Hvis du er over 25 år, så skal du gennemføre den jobrettede uddannelse inden for de første 9 måneder af din ledighed. Er du derimod under 25 år, skal du gennemføre den jobrettede uddannelse inden for de første 6 måneder af din ledighed.

Begynder du på en uddannelse i opsigelsesperioden, så kan du fortsætte uddannelsen i op til 6 uger fra første ledighedsdag, hvis det drejer sig om et forløb, som du kan tage som jobrettet uddannelse.

Vejledning, godkendelse og betaling

Hvis du vil søge jobrettet uddannelse, skal du henvende dig til dit jobcenter, som kan vejlede dig om dine muligheder. Du skal aftale med jobcenteret, at du deltager i uddannelse i ledighedsforløbet, og at det er jobcenteret, der betaler for kurset.

Din a-kasse skal godkende kurset eller forløbet, inden du starter. A-kassen kan først godkende din ansøgning om jobrettet uddannelse, når du har fået vejledning af jobcentret. Dit kursus/dine kurser kan samlet set have en varighed på op til 6 uger.

Du finder som udgangspunkt selv kurset eller uddannelsen og aftaler det nærmere forløb med skolen. For at tilmelde dig en 6-ugers jobrettet uddannelse skal du udfylde blanket AR237. Du kan få blanketten hos os eller printe den her.

Blanket, tilmelding til 6-ugers jobrettet uddannelse

Blanketten er din bekræftelse over for jobcenteret på, at du har ret til optagelse på jobrettet uddannelse, og at du er optaget på en jobrettet uddannelse.

Betaling for 6-ugers jobrettet uddannelse

Deltager du på kurser med ret til 6-ugers jobrettet uddannelse, er kurset gratis for dig, da jobcenteret betaler.

Når du deltager på jobrettet uddannelse, får du udbetalt uddannelsesydelse, som svarer til højeste dagpengesats. Desuden har du mulighed for at søge befordringsgodtgørelse og tilskud til kost og logi.

I tvivl om mulighederne?

Hvis du er i tvivl om dine muligheder som ledig, er du naturligvis velkommen til at kontakte Aarhus Business College og få en snak med en af vores konsulenter. Sammen finder vi ud af, hvordan du bedst tilegner dig ny viden og kompetencer, der baner vejen til dit næste job.

Stine Christiansen
Salgskoordinator
2228 8241stch@aabc.dk
Kurser & efteruddannelse
89 36 30 00kurser@aabc.dk