Aarhus
Business College
Kurser & efteruddannelseNyheder3 tips til at få mere arbejdsglæde

3 tips til at få mere arbejdsglæde

Skrevet af helena tirsdag d. 6. september 2022

Er du ved at miste lidt af den gode energi, du fik i ferien, kan det være en god idé at overveje disse 3 tips til at genfinde din arbejdsglæde:

1. Reflektér over dine opgaver

Har du brugt en del af din ferie til at reflektere over den seneste tid på arbejdet? Hvis ikke, så er det vigtigt at gøre nu, inden du rammer lignende problemer og udfordringer, som frustrerede dig før ferien. Notér f.eks. hvilke opgaver og andre forhold, som giver dig arbejdsglæde og herefter, hvilke opgaver, der fratager dig arbejdsglæde. Ved at skabe overblik over dine opgaver på denne måde kan du nemmere se, hvor der er behov for at ændre på tingene for, at du finder arbejdsglæden helt igen.

Bed om hjælp

Det er ikke bare okay at bede om hjælp. Det er også vigtigt. Vi kan nemlig alle have brug for en hjælpende hånd en gang imellem. Det er langt fra sikkert, at din chef eller kollega kan se, at du har brug for hjælp. Derfor er det vigtigt, at du selv siger til, hvis du har brug for hjælp til at løse nogle af dine opgaver og også er i stand til at sige fra, hvis du oplever at have for meget om ørerne. Andres hjælp kan både være med til at fjerne frustrationer og bidrager til at skabe tættere relationer med kolleger.

3. Tag pauser

Det er vigtigt at tage pauser i løbet af dagen for at sikre, at du løser opgaver på bedste vis. En undersøgelse fra Harvard Business Review viser nemlig, at du kan miste fokus og stirre dig blind på en opgave, når du arbejder på denne i længere tid. Korte mentale pauser hjælper dig altså med at holde fokus. En kort pause kan være at hente en kaffe, gå en kort tur eller tale med din kollega om noget helt andet end arbejde. Du bliver på den måde trukket ud af dét, du sad med og vil i højere grad se det med mere friske øjne, når du vender tilbage til opgaven.*

*https://hbr.org/2014/08/schedule-a-15-minute-break-before-you-burn-out

Kan et kursus hjælpe til mere arbejdsglæde?

Nogle gange skal der noget “nyt” til, som kan booste arbejdsglæden. Tag et kig i vores online kursuskatalog, som spænder bredt – find f.eks. kurser inden for salg, ledelse, økonomi, IT, markedsføring m.m. Måske det kan give inspiration til, hvordan du kan føre dit arbejde i en retning, der passer til dine ønsker for dit arbejdsliv.

Har du spørgsmål?

Er du i tvivl om, hvilke kurser der kan matche din virksomhed eller dig som medarbejder eller ledig? Tag endelig fat på mig, så hjælper jeg dig videre.

Jan Bech
Erhvervskonsulent
2214 9378jbec@aabc.dk

Relaterede nyheder


3 gode råd til at bruge din ferie godt

3 gode råd til at bruge din ferie godt

Skrevet af helena

Her er 3 gode råd fra Kurser & efteruddannelse til, hvordan du får mest muligt ud af din ferie, så du også får en god opstart på arbejdet, når ferien er slut:

Læs mere
Mens I venter på råvarer på din arbejdsplads...

Mens I venter på råvarer på din arbejdsplads...

Skrevet af helena

Der er mangel på råvarer og andre produkter – også i Danmark. Hvad med at udnytte tiden med efteruddannelse?

Læs mere

Aarhus Business College

Kurser & efteruddannelse

Handelsfagskolen - Aarhus Business College

Skåde Skovvej 2, 8270 Højbjerg

Rådhusgade 56-58, 8300 Odder

8936 3500

kurser@aabc.dk

CVR: 48 57 06 58

EAN: 5798000554238