Aarhus
Business College
Kurser & efteruddannelseKurserForebyg stress med positiv psykologi

Forebyg stress med positiv psykologi

Næste hold starter: torsdag d. 20. september 2018

Varighed: 2 hele dage over 2 uger.

Hvad går kurset ud på?

Positiv Psykologi foregiver ikke at have mirakeltricks eller hurtige løsninger, men det er en gren af psykologien, som giver dig et nyt fokus på trivsel, ro og relationer.

Du får en introduktion til værktøjerne inden for positiv psykologi, og du bliver klogere på, hvad det er, du gør, når du er rigtig god.

På kurset går vi både teoretisk og praktisk til værks. Du lærer at kende og bruge værktøjer til at skabe balance – også i forhold til opgaverne på dit arbejde. Hvad kan du helt konkret gøre for at opleve positive følelser og få mere glæde i hverdagen?

Du kan bruge positiv psykologi i dit job i forhold til at opbygge stærke relationer til kolleger, chef, kunder og samarbejdspartnere.

På kurset ser vi fremad – ikke tilbage. Det handler om at blive klogere på sig selv og finde roen i dagligdagen. Du finder ud af, hvilke håndtag, du kan skrue på, for at få fokus på en god balance mellem det positive og negative i dit liv.

Måske er du vant til at ”finde 5 fejl” når det handler om egne evner og præstationer, men på kurset i positiv psykologi får du værktøjer, der – lidt fortærsket – flytter dit fokus fra begrænsninger til muligheder.

Kurset giver dig et personligt indblik i, hvad du kan gøre for at opleve mere positivitet og på den måde forebygge stress både privat og i dit arbejde.

Dit udbytte

  • Du lærer at fokusere på egne styrker og ressourcer
  • Du får en bedre indsigt i andres følelser og styrker
  • Du får redskaber til at opbygge gode relationer til kollegaer og samarbejdspartnere
  • Du arbejder med det, der giver dig arbejdsglæde og tilfredshed
  • Du får en forståelse for at balancere det positive og det negative i dit liv
  • Du får træning i at være til stede i nuet

Kurset er sagligt, fagligt og har fokus på konkrete værktøjer. Du vil både skulle gennem gruppeøvelser og selvrefleksion, og vi kommer ud af klasseværelset med ”walk and talks”.

Der vil være en selvvalgt hjemmeopgave mellem de 2 kursusdage.

Emner

Se kursets indhold og opbygning her.

Emne 1/2

Kendskab

Du får en introduktion til centrale teoretikere og deres teorier, herunder Martin Seligman, der er grundlæggeren af den positive psykologi og Barbara Fredrickson, der er forsker i positive emotioner.

Du får også viden om, hvordan positiv psykologi er opstået, og hvorfor der er brug for den i en travl hverdag.

Emne 2/2

Værktøjer

Kurset vil give dig forskellige og konkrete værktøjer, du kan bruge i dagligdagen til at få mere ro og overblik. Du lærer, hvordan du oplever flere af de positive følelser, der kan højne din livskvalitet. Og du kommer i gang med at reflektere over, hvad du gør, når du har det bedst.

Når du er færdig med kurset, kræver det viljestyrke og selvdisciplin at føre det lærte ud i livet. Men du vil have værktøjerne til at træffe et aktivt valg i forhold til at arbejde med din positivitet og ro.

Emne 1/2

Kendskab

Du får en introduktion til centrale teoretikere og deres teorier, herunder Martin Seligman, der er grundlæggeren af den positive psykologi og Barbara Fredrickson, der er forsker i positive emotioner.

Du får også viden om, hvordan positiv psykologi er opstået, og hvorfor der er brug for den i en travl hverdag.

Praktiske informationer

Kurset er for dig, der gerne vil arbejde med dig selv og dit tankemønster.
Undervisningen er fra kl. 08.30 – 15.30 og undervisningsformen vil være en kombination af teoretiske oplæg og praktiske opgaver både individuelt og sammen med andre i grupper eller parvis.

Pris: 4.495 kr. ekskl. moms

Den oplyste kursuspris er eksklusiv moms. I prisen er indeholdt materialer og kursusforplejning. Vi sender en faktura til dig eller din arbejdsgiver.

Tilmelder du dig sammen med en fuldt betalende kollega – eller har en kollega tidligere deltaget på kurset – så får du en kollegarabat på 800 kroner. Det vil gøre livet lettere for os, hvis du oplyser navnet på din kollega ved tilmelding.

Betaling ved afbud

Afbud eller aflysning er omkostningsfrit indtil 14 dage før start. Ved afbud senere end 14 dage før første kursusdag betales der fuld pris for kurset.

Varighed: 2 hele dage over 2 uger

Har du spørgsmål?

Jorge Garibaldi
Underviser
8936 3700jgar@aabc.dk
Camilla Kruse
Kursussekretær
caja@aabc.dk89 36 30 08

Planlagte hold

Her kan du se næste holdstart og følge med i planlagte lektioner.

Start torsdag d. 20. september 2018

Slut torsdag d. 27. september 2018.

Tilmeld dig holdet
Vælg anden dato

Tidspunkt:

Uge 38

Uge 39

Start torsdag d. 20. september 2018

Slut torsdag d. 27. september 2018.

Tilmeld dig holdet
Vælg anden dato

Tidspunkt:

Uge 38

Uge 39

Relaterede kurser


Innovative arbejdsprocesser og projekter

Hvad går faget ud på? Projektarbejde er noget, de fleste af os kan blive endnu bedre til. Det er i dag en naturlig del af virksomhedernes arbejdsgang, så det er vigtigt at have en forståelse for, hvad...

Læs mere

Konflikthåndtering og assertion

Hvad er Konflikthåndtering og assertion? Kurset er for dig, der gerne vil blive bedre til at indgå konstruktivt i potentielle konfliktsituationer og samtidig få dine budskaber igennem på en konstrukti...

Læs mere