Aarhus
Business College
Kurser & efteruddannelseKurserKonflikthåndtering og assertion

Konflikthåndtering og assertion

Kurset udbydes som klasseundervisning, når der er 10 interesserede kursister – bliv skrevet op til næste kursus på kurser@aabc.dk.
Vil du gerne i gang nu, så vær opmærksom på, at flere af vores kurser kan tages som online kurser eller i vores Open Learning Center.

Varighed: 2 hele dage over 2 uger.

Hvad er Konflikthåndtering og assertion?

Hvis du vil blive bedre til at indgå konstruktivt i potentielle konfliktsituationer og samtidig få dine budskaber igennem på en tillidsvækkende måde, så tilmeld dig kurset Konflikthåndtering og assertion. Her får du værktøjer til at agere hensigtsmæssigt i konfliktfyldte situationer, og du lærer at udtrykke dig klart og tydeligt med gennemslagskraft.

Konflikter kan ikke undgås, men du kan sikre, at de ikke udvikler sig, bliver fastlåste eller fylder for meget i din hverdag ved at bruge simple kommunikative værktøjer. Vi arbejder med vores sprog og kropssprog til at få budskaberne igennem på en konstruktiv og tillidsvækkende måde. Men det handler også om at sige fra og sige stop på en ordentlig måde med respekt for dig selv og andre, og dette er kernen i assertiv kommunikation, nemlig at imødekomme egne interesser, samtidig med at du respekterer andre og deres interesser.

Tag dine egen konfliktsituationer med, så vi kan øve os på nogle helt konkrete situationer fra din egen hverdag og arbejdslivet.

Dit udbytte

Efter endt kursus vil du forbedre din:

  • måde at kommunikere med andre på
  • evne til at indgå i konstruktive dialoger
  • evne til at skabe tryghed og tillid i forhold til dine omgivelser
  • forståelse af din egen kommunikationsstil og konfliktst
  • mulighed for at indgå konstruktivt i samtalen i konfliktfyldte situationer.

Emner

Se kursets indhold og opbygning her.

Emne 1/3

Konfliktstilstest

Gennem en lille test får du et billede af dine foretrukne konfliktstile, og hvad de betyder for din konflikthåndtering.

Emne 2/3

Konflikttrappens syv trin

Du får indsigt i konflikttrappens syv trin, og hvad du kan sige og gøre for ikke at bevæge dig op ad dem.

Emne 3/3

Assertion

Du bliver klogere på dit eget handlemønster og kan arbejde med at ændre det til noget, der passer bedre til dig og til den enkelte situation.

Emne 1/3

Konfliktstilstest

Gennem en lille test får du et billede af dine foretrukne konfliktstile, og hvad de betyder for din konflikthåndtering.

Praktiske informationer

Målgruppe

Kurset er for dig, der gerne vil styrke din kommunikation og forstå dit eget konfliktmønster, og arbejde med at ændre det, så du kan være en god samarbejdspartner og få det bedste ud af potentielle konfliktfyldte situationer. Det er for dig, der  gerne vil blive bedre til at indgå konstruktivt i dialogen og samtidig få dine budskaber igennem på en tillidsvækkende måde.

Undervisningen

Undervisningen består af 2 hele kursusdage fordelt over 2 uger og foregår fra kl. 08.30-15.30. Vi arbejder med små hold, så der er tid til den enkelte.

Undervisningen foregår som korte teoretiske oplæg med gruppediskussioner, praktiske øvelser, feedback og videndeling. Vi arbejder med genkendelige konflikter fra dagligdagen, samt de situationer, som du og de andre deltagere byder ind med.

Kursusbevis

Efter endt uddannelse får du et kursusbevis fra Aarhus Business College, som er Danmarks ældste handelsskole og en af landets største. Vi er anerkendt i erhvervslivet som en udbyder af kvalitet og med et kursusbevis fra Aarhus Business College står du stærkere i dit videre arbejdsliv.

Forplejning

På kurset er der fuld forplejning med i prisen. Du får friskbagt brød med ost og hjemmelavet marmelade til morgenmad og caféens store udvalg i frokostbuffeten til middag med sodavand eller kildevand. Buffeten indeholder altid stor salatbuffet, kold fiskeanretning, lun frokostret, udenlandske og danske oste samt friskbagt brød og tilbehør. Til eftermiddag får du frugt og kage.

Desuden er der mulighed for at forsyne dig med gratis, friskbrygget kaffe, the og vand dagen igennem ved kaffeautomaterne på etagerne.

Pris: 5.395 kr. ekskl. moms

Prisen er inkl. forplejning.

Varighed: 2 hele dage over 2 uger

Har du brug for hjælp?

Stine Christiansen
Salgskoordinator
2228 8241stch@aabc.dk

På kurset har jeg lært at forstå mekanismerne i en samtale, hvor modparten er utilfreds eller vred, og jeg har fået redskaber til at håndtere situationen, når der opstår en konflikt. Hvis modparten fx bliver personlig, så ved jeg, at vi er på vej op ad konflikttrappen, og jeg ved, hvordan vi kommer ned igen.

Meget af det gør jeg intuitivt i forvejen, men nu har jeg fået teori på. Jeg er blevet opmærksom på, hvilke værktøjer, der virker, og hvilke jeg skal holde mig fra. Det synes jeg er fedt.

Morten Sandvad Jensen

Trafikstyrer hos Midttrafik

Relaterede kurser


Præsentationsteknik i administrative funktioner

Præsentationsteknik i administrative funktioner

Hvad går kurset ud på? På kurset, Præsentationsteknik i administrative funktioner, arbejder vi med at gøre dig i stand til at gennemføre en præsentation, hvor du er bevidst om virkemidler, taleteknik ...

Læs mere
Innovative arbejdsprocesser og projekter - Online

Innovative arbejdsprocesser og projekter - Online

Hvad går faget ud på? Projektarbejde er noget, de fleste af os kan blive endnu bedre til. Det er i dag en naturlig del af virksomhedernes arbejdsgang, så det er vigtigt at have en forståelse for, hvad...

Læs mere