Aarhus
Business College
Kurser & efteruddannelseKurserInnovative arbejdsprocesser og projekter – Online

Innovative arbejdsprocesser og projekter – Online

Kurset udbydes som klasseundervisning, når der er 10 interesserede kursister – bliv skrevet op til næste kursus på kurser@aabc.dk.
Vil du gerne i gang nu, så vær opmærksom på, at flere af vores kurser kan tages som online kurser eller i vores Open Learning Center.

Varighed: 37 timer over 3 uger.

Hvad går faget ud på?

Projektarbejde er noget, de fleste af os kan blive endnu bedre til. Det er i dag en naturlig del af virksomhedernes arbejdsgang, så det er vigtigt at have en forståelse for, hvad et projekt er, og hvad det indeholder. Virksomhederne arbejder med forskellige projekttyper. Det er derfor også en fordel at vide hvilken projekttype, der er den optimale løsning i den enkelte situation.

Der findes mange værktøjer, som kan lette din arbejdsdag og hjælpe dig med at sikre, at et projekt bliver en succes. I kurset “Innovative arbejdsprocesser og projekter” bliver du fortrolig med de grundlæggende elementer ved projektarbejde. Du lærer nye innovative projektstyringsmetoder at kende, og du øver dig i at bruge dem til at planlægge og optimere et forløb.

Udbytte

Når du har gennemført faget, har du lært at udforme ressourceplaner og aktivitetsplaner. Du har fået nye input, du kan implementere i dit arbejde, og du ved, hvordan du bruger værktøjerne lige fra projektets start til en succesfuld gennemførelse og afslutning.

Du får et diplom på din deltagelse ved endt forløb.

Emner

Se kursets indhold og opbygning her.

Emne 1/6

Definition af projekter og projektanalyse

Det er vigtigt at have en forståelse for, hvad et projekt er, og hvad det indeholder. På denne del af kurset får du et grundlæggende kendskab til, hvad et projekt kan indeholde. Du lærer også at skelne mellem de forskellige projekttyper, der kan anvendes i en virksomhed.

Emne 2/6

Projektorganisering

Mange projekter kan være omfangsrige. Det kan gøre det svært at bevare overblikket. Derfor er det vigtigt at have et grundlæggende kendskab til organisering af et projekt. Det arbejder vi med på denne del af kurset, hvor du også lærer at udforme en plan for ressourcer og aktiviteter, der skal indgå i projektet.

Emne 3/6

Projektstyringsmetoder til projektforløb 1

At formulere mål og opstille succeskriterier er en vigtig del af projektarbejdet. Det arbejder vi med i dette emne, hvor du lærer at opstille mål for et projekt og definere hvilke succeskriterier, du vil vurdere projektet efter.

Emne 4/6

Projektstyringsmetoder til projektforløb 2

For at sikre at et projekt forløber planmæssigt, skal du altid vælge en projektstyringsmetode. Den definerer arbejdsgangen på projektet, men projektstyringsmetoden er også dit redskab til at kontrollere de aktiviteter og ressourcer, der indgår i projektet. I dette kapitel får du kendskab til projektstyringsmetoder, og hvordan du anvender dem.

Emne 5/6

Kreative og innovative arbejdsprocesser

I virksomheden stilles der ofte krav til medarbejderes kreativitet og innovative evner. Mange projekter kræver opfindsomme medarbejdere, der kan tænke anderledes. Derfor er det vigtigt at vide, hvad kreative og innovative processer er, og hvordan de kan indgå i projektarbejdet. Det arbejder vi med på denne del af kurset.

Emne 6/6

Samarbejde og konfliktsituationer i projekter

Samarbejde er en forudsætning for at kunne arbejde i et projekt, men der kan opstå konflikter, som kan have stor indvirkning på projektets forløb og udfald. Det er derfor vigtigt at kende til forskellige samarbejdsformer og vide, hvordan potentielle konflikter kan identificeres. Det emne fokuserer vi på her.

Emne 1/6

Definition af projekter og projektanalyse

Det er vigtigt at have en forståelse for, hvad et projekt er, og hvad det indeholder. På denne del af kurset får du et grundlæggende kendskab til, hvad et projekt kan indeholde. Du lærer også at skelne mellem de forskellige projekttyper, der kan anvendes i en virksomhed.

Praktiske informationer

Til dig der overvejer at tilmelde dig online-fag

Fagenes indhold og krav er de samme i onlineundervisning som på almindelige hold, men onlineundervisning adskiller sig ved at foregå online uden fysisk fremmøde. Det medfører en stor fleksibilitet med en studieform, der kan tilpasses din hverdag. Det betyder, at du i bredt omfang selv kan tilrettelægge din studietid inden for kursets rammer.

Du skal dog være opmærksom på, at deltagelse i et onlinekursus kræver en strukturering af egen studieindsats. Derudover er det vigtigt, at du besidder it-tekniske færdigheder.

Forudsætninger for at deltage

Der kræves ikke noget særligt kendskab til projektarbejde eller projektstyring for at deltage på kurset. Med interesse og lyst til at lære kommer du langt. Det er dog en fordel, hvis du har en grundlæggende forståelse for, hvad et projekt er.

Det er vigtigt, at du kan strukturere din egen tid, er selvkørende og kan motivere dig selv, fordi du selv styrer forløbet.

Målgruppe

Kurset er udelukkende for elever på erhvervsuddannelserne, som er i praktik i udlandet (PIU-elever).

Tekniske kompetencer

I faget skal du bruge Windowsbaserede programmer såsom Word, Excel og PowerPoint. Det er en fordel, hvis du har grundlæggende kendskab til disse programmer og kan anvende dem på brugerniveau. Du behøver ikke selv have licens til programmerne, da Aarhus Business College stiller dem til rådighed. Desuden anvender vi projektstyringsværktøjet GanttProject, der er en gratis online-program, som du vil blive introduceret til.

Diplom

Efter endt uddannelse får du et diplom fra Aarhus Business College, som er Danmarks ældste handelsskole og en af landets største. Vi er anerkendt i erhvervslivet som en udbyder af kvalitet og med et diplom fra Aarhus Business College står du stærkere i dit videre arbejdsliv.

Pris: 0 - 3.500 kr.

Hvis du er i lære, GVU-elev eller elev i praktik i udlandet, så er faget gratis.

Varighed: 37 timer over 3 uger

Det forventede tidsforbrug er vejledende ca. 37 timer for hele forløbet.

Har du brug for hjælp?

Christel Bøgild
Kursussekretær
8936 3016ceb@aabc.dk

Programmer

Nedenfor kan du få en introduktion til den platform, hvor undervisningen foregår, og materialer findes, eller du kan se en lille video om installering af fjernskrivebord.

Du kan også læse om, hvad onlineundervisninger kræver af dig og din computer.

Læs mere

Læringsplatform

Her kan du få et indblik i, hvordan læringsuniverset ser ud

Afspil video

Installer fjernskrivebord

Guide til installering af Microsoft-fjernskrivebord på Mac

Afspil video

Installer fjernskrivebord på Mac

Sådan får du adgang til fx Microsoft Access på din Mac-computer

Afspil video

Indstil fjernskrivebord

Guide til indstilling af Microsoft-fjernskrivebord på Mac

Afspil video

Læringsplatform

Her kan du få et indblik i, hvordan læringsuniverset ser ud

Afspil video

Ofte stillede spørgsmål

Nedenfor kan du få svar på de spørgsmål, som vi oftest møder.

Kan jeg snakke med en underviser?

Ja. Du har mulighed for at stille spørgsmål til din underviser, være i dialog og få vejledning under hele fagets forløb. Der vil desuden være feedback fra underviseren på de opgaver, du afleverer.

Hvordan foregår undervisningen?

Kurset består af en række emner. Hvert emne begynder med en beskrivelse af, hvad du lærer, og hvad det kan bruges til i forhold til arbejdsopgaver.

Du kan arbejde med undervisningsmaterialet, hvor du vil og når du vil. Materialet er specielt tilrettelagt og udviklet til dette formål, og går du i stå eller har spørgsmål, så står din underviser naturligvis klar til at hjælpe dig.

Du er altså ikke afhængig af at skulle møde på bestemte datoer, men kan derimod arbejde selvstæn­digt i dit eget tempo og tage faget, lige når det passer dig.

Undervisningen foregår på baggrund af forskellige læringsstile. Du vil blandt andet skulle se video, besvare quizzer og læse tekster m.m.

Hvordan afleverer jeg opgaver?

På kurset skal du løse opgaver, som besvares elektronisk enten ved hjælp af programmer i Microsoft Office-pakken eller lignende. Din besvarelse skal du uploade på den læringsplatform, hvor din undervisning også foregår. Din underviser giver dig feedback på de afleverede opgaver.

Hvad får jeg ud af at deltage i kurset?

Når du har gennemført faget, har du fået en forståelse for, hvad et projekt kan indeholde. Du har også lært at arbejde med projekterne, herunder udforme ressourceplaner og aktivitetsplaner. Desuden har du fået nye metoder i forhold til at strukturere og gennemføre projekter og nye input, du kan implementere i dit arbejde. Du har også lært, hvordan du bruger værktøjerne lige fra projektets start til en succesfuld gennemførelse og afslutning.

Relaterede kurser


Ledelse og økonomi - GLU2

Ledelse og økonomi - GLU2

Hvad går kurset ud på? Har du brug for et dybt kendskab til ledelse og alle de facetter det indeholder? Måske har du allerede taget Den Grundlæggende Lederuddannelse (GLU) eller andre lederkurser og v...

Læs mere
Den Grundlæggende Lederuddannelse

Den Grundlæggende Lederuddannelse

Hvad er Den Grundlæggende Lederuddannelse? Den Grundlæggende Lederuddannelse er udviklet i samarbejde med Lederne og skabt til dig, der vil have en fleksibel og praksisnær lederuddannelse, som giver d...

Læs mere